Αθλητισμος

Ο Tragi-karius και ο εκπληκτικός προπονητής του

Στο κάτω κάτω ο Ανέστης της ΑΕΚ και ο Καπίνο είναι ελεύθεροι

102206-718213.jpg
Ιστορικός Του Παρόντος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19567343.jpg
© EPA / ARMANDO BABANI

Προσπαθώ να καταλάβω πώς νοιώθει ο τερματοφύλακας τώρα. Ξέρει ότι στέρησε από τους συμπαίκτες του τη δυνατότητα να παλέψουν για το κύπελλο, απέναντι στο λογικό φαβορί, τη Ρεάλ. Στέρησε από εκατομμύρια φίλους της Λίβερπουλ, αλλά και από πολλαπλάσιους απλούς φιλάθλους, τη χαρά της έκπληξης, όταν κερδίζει το outsider.

Ο ίδιος ήταν κομμάτια μετά το σφύριγμα της λήξης. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι κατά τη διάρκεια του ματς είχε πιάσει δύο άπιαστα σουτ της Ρεάλ. Αν δεν είχε κάνει τα δύο απίστευτα λάθη, σήμερα όλοι θα μιλούσαν για τον τερματοφύλακα, που κράτησε τη Λίβερπουλ όρθια.

Πιο πολύ όμως με ενδιαφέρει τι δήλωσε ο (ομοεθνής) προπονητής του, ο Κλοπ. Ξύπνησα το πρωί για να λάβω δωρεάν μαθήματα μάνατζμεντ από τον πιο συμπαθή και εκδηλωτικό Γερμανό του πλανήτη. Οι δηλώσεις του πρέπει να διδάσκονται στα διεθνή ΜΒΑ.

Η πρώτη δημοσιογραφική ερώτηση στη συνέντευξη τύπου, ασφαλώς και αφορούσε τον Κάριους. Είπε ο Κλοπ απλά ότι «τα λάθη ήταν ξεκάθαρα, δεν έχουμε να πούμε κάτι για αυτό. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσει και θα το κάνουμε μαζί. Θα είμαστε μαζί του, αυτό είναι σίγουρο.» Δηλώσεις ενός μάνατζερ, που λατρεύει την επίθεση, ανέδειξε τη Λίβερπουλ, ενός προπονητή που έπεισε τη διοίκηση της ομάδας να προβεί στην ακριβότερη ever μεταγραφή αμυντικού (75 εκατομμύρια ευρώ για τον Βαν Ντάϊκ). Δηλώσεις ενός εμπνευσμένου τύπου, που ανέδειξε από το τίποτε την Borussia Dortmund, και που κάποιοι ήδη τον θεωρούν looser, ήμαρτον, επειδή χθες ήταν ο έκτος χαμένος τελικός του. Με υπο-πολλαπλάσιο προϋπολογισμό από τις αντίπαλες ομάδες έφερε τις δικές του ομάδες σε τελικούς που δεν είχαν ονειρευτεί ποτέ.

Αναρωτιέμαι αν ο συμπαθής Γερμανός θα προτείνει αγορά σούπερ τερματοφύλακα στη διοίκηση της Λίβερπουλ. Στο κάτω κάτω ο Ανέστης της ΑΕΚ και ο Καπίνο είναι ελεύθεροι.

ΥΓ: Χθες είδαμε το εντυπωσιακότερο γκολ σε τελικό Champions Leaugue, αλλά και τα δύο πιο φάβα γκολ σε τελικό. Απίστευτο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ