Αθλητισμος

Όταν φταίει ακόμα κι ο...Κόκκαλης!

Στον Ολυμπιακό ψάχνουν τις αιτίες της αποτυχίας μόνο εκεί που δεν υπάρχουν

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4371085_1.jpg
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει πλέον... ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων χρόνων. Όλες τις πρακτικές του Αλαφούζου την εποχή που φόρτωνε τις αποτυχίες της ομάδας του στην «παράγκα»  και στην «εγκληματική οργάνωση» τις μεταχειρίζονται τώρα οι άνθρωποι του Μαρινάκη θέλοντας να δικαιολογήσουν την τεράστια απόσταση από την κορυφή που τους αφήνει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.

Στα κυριακάτικο ματς  με τον Ατρόμητο το πράγμα ξέφυγε. Ένας διαιτητής που έδωσε στον Ολυμπιακό (τουλάχιστον) «αμφιλεγόμενο» πέναλτι και μάλιστα στο 90', μετά από το οποίο η ομάδα ισοφάρισε 2-2, κατηγορήθηκε επειδή... δεν κράτησε περισσότερες καθυστερήσεις μετά, ενώ χαρίστηκε τάχα στον πειθαρχικό έλεγχο των αντίπαλων ποδοσφαιριστών.

Όποιος όμως είδε το ματς, σίγουρα μέτρησε εφτά κίτρινες κάρτες εις βάρος των παικτών του Ατρομήτου (τις οποίες προφανώς στον Ολυμπιακό τις ήθελαν... κόκκινες) ενώ στον επιπλέον χρόνο δεν εκδηλώθηκε ούτε μια επίθεση για να πει κανείς ότι κάποιος έκοψε την κρίσιμη στιγμή την ομάδα και της στέρησε ένα πιθανό τρίτο γκολ με το οποίο θα νικούσε και θα βρισκόταν ακόμη στο κόλπο του τίτλου.

Δεν είναι φυσικά μόνο η παρόρμηση της στιγμής που οδηγεί στην απώλεια ψυχραιμίας και σε όσα τραγελαφικά ακολουθούν κάθε φορά που ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να νικήσει. Τις αντιδράσεις προκαλεί κυρίως η ξαφνική διαπίστωση ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στα «κέντρα των αποφάσεων» που ήταν ένας από τους παράγοντες για την περίφημη «υπερκούπωση». Το άλλοτε 70-30 υπέρ του Ολυμπιακού έχει γίνει πλέον 70-30 υπέρ του ΠΑΟΚ και 60-40 υπέρ της ΑΕΚ. Κι αυτό ενοχλεί γιατί γίνεται σε συνδυασμό με την απουσία ομάδας ικανής να επιβληθεί με την συνολική παρουσία της στο γήπεδο και να δείξει στον αντίπαλο την φανερή της ανωτερότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει μεγάλους παίκτες, δεν διαθέτει προσωπικότητα, μπαίνει στο γήπεδο κουρασμένος, και αγκομαχά μέχρι να βγάλει τα +90 λεπτά, ειδικά αν ο απέναντι κοντράρει και διεκδικεί τη νίκη με αξιώσεις. Από μόνη της η αλλαγή τριών προπονητών σε οχτώ μήνες φανερώνει το αδιέξοδο των αποδυτηρίων από το οποίο ξεκινάει η συνολική αποτυχία.

Από κει και πέρα λογικό να φταίνε οι διαιτητές, η «χούντα του Τσίπρα», η δικτατορία του Σαββίδη στην ΕΠΟ - ακόμα κι Κόκκαλης που αφήνει τον φίλο του τον Θωμά να αλωνίζει εις βάρος του Ολυμπιακού ή ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη που δεν τραβάει το αυτί των διαιτητών για...να μάθουν να φέρονται!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ