Αθλητισμος

Η μεγαλύτερη μάχη του 21ου αιώνα

Μεϊγουέδερ και Μακ Γκρέγκορ στον πολυαναμενόμενο αγώνα μποξ Μεϊγουέδερ και Μακ Γκρέγκορ στον πολυαναμενόμενο αγώνα μποξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359028-744053.jpg

Στις 8 Μαρτίου του 1971, στο θρυλικό Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, είχε διεξαχθεί "η μάχη του αιώνα", όπως ονομάστηκε,  μεταξύ του Μοχάμεντ Αλι και του Τζο Φρέιζιερ. Οι δύο αήττητοι υπερπυγμάχοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους, σ' έναν αγώνα όπου ο Φρέιζiερ κέρδισε τον τίτλο βαρέων βαρών. 

Στις 26 Αυγούστου του 2017 θα δούμε τη μάχη του τρέχοντος αιώνα. Μπορεί να μην κρίνει κάποιον τίτλο, αλλά είναι το ματς που θέλουν να δουν όλοι οι φίλοι των μαχητικών αθλημάτων. Είναι το ματς που "κανονίζεται" εδώ και τέσσερα χρόνια: Στο Λας Βέγκας, ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ θα αντιμετωπίσει τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

Δύο απόλυτοι πρωταγωνιστές διαφορετικών αθλημάτων, θα αναμετρηθούν σε αγώνα 12 γύρων στην πυγμαχία. 

Ο Αμερικανός Μεϊγουέδερ είναι ο κορυφαίος σύγχρονος (και πιο πλούσιος) πυγμάχος. Έχει πατήσει τα 40 του χρόνια, μετράει ρεκόρ 49-0 στην καριέρα του και από το 2015 έχει σταματήσει από την ενεργό δράση. "Μόνο για έναν αγώνα με τον Μακ Γκρέγκορ θα επέστρεφα στα ρινγκ" είχε πει, και να που το... ραντεβού δόθηκε. 

Ο Ιρλανδός ΜακΓκρέγκορ θεωρείται ο καλύτερος (και πιο δημοφιλής) αθλητής στο ΜΜΑ (Mixed Martial Arts, Μικτές Πολεμικές Τέχνες), κατέχοντας αυτή τη στιγμή δύο τίτλους στο UFC (Ultimate Fighting Championship). 

Η ανακοίνωση του πολυπόθητου παιχνιδιού έγινε τα ξημερώματα και εν ριπή οφθαλμού οι στοιχηματικές εταιρείες έβγαλαν αποδόσεις, όπου θεωρούν φαβορί τον Μεϊγουέδερ, επειδή παίζει στο... δικό του γήπεδο, δηλαδή στο μποξ. Παρ' όλα αυτά, ο Μακ Γκρέγκορ είναι κατά δώδεκα χρόνια νεότερος και είναι πιο ενεργός στο άθλημά του. Τους τελευταιους μήνες δεν αγωνίστηκε, για να χαρεί τον νεογέννητο γιο του, αλλά δεν σταμάτησε να προπονείται ποτέ. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ