Αθλητισμος

Σέντερ, 61 ετών, αναζητά ομάδα στο ΝΒΑ!

Το θεότρελο όνειρο και η απίστευτη θέληση ενός παλαίμαχου παίκτη

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361301-748097.jpg

Καλό είναι στη ζωή μας να μην έχουμε απωθημένα γιατί θα μας βασανίζουν και θα τα κυνηγάμε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Όπως ο Κάλβιν Ρόμπερτς. Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας πια, αποφάσισε στα 61 του χρόνια να κυνηγήσει το ανεκπλήρωτο όνειρό του: Να παίξει στο ΝΒΑ. 

Πιτσιρικάς όταν ήταν, διέθετε μπόλικο ταλέντο. Η ιστορία που θα πει σε όλους είναι από το 1978 όταν, σε κολλεγιακό ματς, αντιμετώπισε τον Μάτζικ Τζόνσον και του έριξε τάπα. Το 1980 συμμετείχε στο ντραφτ και επελέγη στο νούμερο 83 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Δεν του έκαναν ποτέ συμβόλαιο. Ούτε αυτοί ούτε κάποια άλλη ομάδα... 

Μέχρι τα 40 του, ο Ρόμπερτς έπαιξε επαγγελματικά μπάσκετ σε Τουρκία, Ισπανία, Ισραήλ, Αυστρία. Στο ΝΒΑ δεν τον φώναξαν ποτέ. Όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση, γύρισε στην Αμερική και έκανε οικογένεια. Το 2014, που έγινε παππούς, μετακόμισε στο Λας Βέγκας και κάτι τον επηρέασε εκεί, κάτι που τον έκανε να ξανανιώσει. 

«Βρήκα το ελιξίριο της νεότητας» λέει ο ίδιος, που από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα ξημεροβραδιάζεται στο γυμναστήριο και το γήπεδο του μπάσκετ. Ο λόγος; Θέλει να παίξει στο ΝΒΑ! Ναι, για τώρα μιλάμε... Έχει στείλει ήδη οκτώ επιστολές σε ομάδες της Λίγκας και ζητά να δοκιμαστεί στο Summer League που ξεκινά σε μερικές μέρες. 

«Είμαι σε καλή κατάσταση, το ταλέντο δεν μου λείπει και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Είμαι καλύτερος από ποτέ αυτή τη στιγμή. Θέλω να κοντραριστώ με νεότερους παίκτες. Αυτό θα με βελτιώσει περισσότερο» λέει ο Ρόμπερτς, που δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση για την ομάδα που θέλει να παίξει: «Δεν έχει σημασία, αρκεί να πάρω την ευκαιρία μου. Μπορώ να κάνω τη διαφορά ακόμη και σε αυτή την ηλικία. Πάντως, απ' όσο ξέρω οι Γουόριορς έχουν γεμάτο ρόστερ». Χαρά στο κουράγιο του... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ