- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργή για τον υποβιβασμό της Μόναχο 1860
Έπεσε στην τρίτη κατηγορία η πιο ιστορική ομάδα της Βαυαρίας
Αναμφίβολα, όλος ο κόσμος γνωρίζει την Μπάγερν Μονάχου, όμως ειδικά οι παλαιότεροι δεν λησμονούν τη Μόναχο 1860. Μια ομάδα που ιδρύθηκε πριν από τη Μπάγερν και αγωνίστηκε αντί αυτής στην πρώτη Μπουντεσλίγκα του 1963, μιας και ήταν καλύτερη, τερματίζοντας ψηλότερα στο πρωτάθλημα Βαυαρίας.
Τα χρόνια πέρασαν, η 1860 είχε σκαμπανεβάσματα, όμως ο Ιορδανός ιδιοκτήτης της Χασάν Αμπντουλάχ Ισμαϊκ θέλησε να κάνει τα πάντα για να την επαναφέρει στην ελίτ. Ξόδεψε πολλά χρήματα για να διεκδικήσει την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα, φέρνοντας ακριβούς παίκτες, τον Ιαν Εϊρ (πρώην τεχνικό διευθυντή της Λίβερπουλ), αλλά τον Δεκέμβριο του 2016 δεν είχε δει προκοπή. Η ομάδα βρισκόταν μακριά από τις θέσεις της ανόδου, κι εκεί έκανε το μεγάλο λάθος.
Προσέλαβε για προπονητή τον Βίτορ Περέιρα. Αυτόν τον... ψευτονταή που πέρασε από τον Ολυμπιακό κι έμεινε στην ιστορία μόνο για τους τσαμπουκάδες που προκαλούσε στα γήπεδα των άλλων ομάδων.
Ο Πορτογάλος πιστοποίησε αυτό που κατάλαβαν όλοι από τη θητεία του στην Ελλάδα: Πως είναι «λίγος» ως προπονητής. Κατά την παρουσίασή του υποσχέθηκε όχι μόνο πως θα ανεβάσει την ομάδα, αλλά και πως σύντομα θα την οδηγήσει σε ευρωπαϊκές επιτυχίες.
Τη Δευτέρα το βράδυ, η Μόναχο 1860 του Περέιρα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας...
Στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ, τα «Λιοντάρια» είχαν τα πάντα με το μέρος τους: Την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Ρέγκενσμπουργκ και το «Αλιάντς Αρένα» κατάμεστο από 65.000 οπαδούς τους. Έχασαν με 2-0 σ' ένα παιχνίδι που λίγο έλειψε να μην τελειώσει ποτέ.
Λίγο πριν από το τέλος, έξαλλοι οι οπαδοί της ομάδας άρχισαν να σπάνε τα κάγκελα που βρίσκονται στο πέταλο, πετώντας τα μαζί με άλλα αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η αστυνομία παρενέβη στο... τσακ πριν γίνει εισβολή οπαδών μέσα, ενώ αναφέρθηκαν 10 τραυματίες, όλοι τους αστυνομικοί.
Ο αγώνας διεκόπη για 15-20 λεπτά και συνεχίστηκε απλά και μόνο για να μην χειροτερέψει η κατάσταση.
Λέγεται πως οι οπαδοί είχαν στόχο τον Περέιρα, ο οποίος κατονομάζεται ως ο απόλυτος υπεύθυνος του υποβιβασμού απ' όλα τα γερμανικά ΜΜΕ.
Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που έπεσαν κατηγορία τα ποδοσφαιρικά τμήματα της 1860 στις ομάδες κάτω των 21, κάτω των 19, κάτω των 17 και κάτω των 16!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 30χρονος Κενυάτης τερμάτισε σε 1:59:30
Η ιστορική κατάκτηση του τροπαίου μετά από 39 χρόνια σημάδεψε τη γαμήλια δεξίωση
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού κατέκτησε για δεύτερη φορά το κορυφαίο βραβείο
Μετά από παρά πολλά χρόνια
Στο ματς την τελευταία αγωνιστική της Greek Basketball League
O σταρ του ΝΒΑ παρακολούθησε αγώνα του Άρη
Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τρόπαιο στα 100 χρόνια του, ενώ ο ΟΦΗ στοχεύει στο ευρωπαϊκό εισιτήριο
Tην Κυριακή 26 Απριλίου στις 20:00 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ
Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν τον επόμενο μήνα
Έκτο συνεχόμενο σε αντίστοιχη διοργάνωση για την Ελληνίδα αθλήτρια
Οι δηλώσεις του προπονητή της κρητικής ομάδας ενόψει του τελικού κυπέλλου
Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού του κυπέλλου
Σε κακή ημέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Δύο παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτήν
Τι είπε για την αγωνιστική του κατάσταση
Τι αναφέρθηκε στη δίκη της υπόθεσης
Με προβλήματα και καθυστερήσεις η διαδικασία εγγραφής
Η ανάρτησή του στο Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.