Visual Browsing

Game of Thrones: Ποιοι θα πεθάνουν στη Μάχη του Γουίντερφελ

Game of Thrones
Game of Thrones
O Night King δεν αστειεύεται και ετοιμάζει να σαρώσει την έδρα των Σταρκ - Πού θα κατευθυνθούν όσοι γλιτώσουν
  • A-
  • A+
0
Για κάποιους πρωταγωνιστές του Game of Thrones η Μάχη στο Γουίντερφελ θα είναι η τελευταία τους.

Ώρες μετρούν οι φανατικοί του Game of Thrones για την πολυαναμενόμενη «Μάχη του Γουίντερφελ». Το τρίτο επεισόδιο του 8ου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο προβάλλεται τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας και η αγωνία βρίσκεται στο «κόκκινο». Με τον Μπραν να αποκαλύπτει (επιτέλους) τι είναι αυτό που θέλει πραγματικά ο Night King, η μοίρα των υπερασπιστών του Γουίντερφελ προμηνύεται δυσοίωνη. Ο Βασιλιάς της Νύχτας είναι αποφασισμένος να σβήσει από τον χάρτη την έδρα των Σταρκ, φέρνοντας εκ νέου τη Μεγάλη Νύχτα στα επτά βασίλεια του Γουέστερος.

Τα μηνύματα για την έκβαση της επικής μάχης ήταν ήδη αρνητικά από το teaser με τίτλο «Aftermath». Νεκρική σιγή στην έδρα των Σταρκ, με διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα των πρωταγωνιστών στα χιόνια (σ.σ. η βελόνα της Άρια, ο Γαμψώνυχος του Τζον/Αίγκον, το χρυσό χέρι του «Βασιλοκτόνου»).

Η συζήτηση στα social media για το ποιος από τους αγαπημένους μας ήρωες θα μας αφήσει… χρόνους έχει «ανάψει». Ειδικά, μετά το συγκινητικό τραγούδι του Πόντρικ στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου. Οι στίχοι του «Jenny of Oldstones» προκάλεσαν πολύ… Πέιν, προμηνύοντας «φονικό». Ένα τραγούδι για αυτούς που ετοιμάζονται να φύγουν και για εκείνους που μένουν πίσω να θρηνήσουν.

Podrik sings "Jenny of Oldstones" (Game of Thrones - Season 8 Episode 2)

Σχετικα
Raised by Wolves: Το νέο sci-fi έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ
Raised by Wolves: Το νέο sci-fi έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ

Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα όσα προηγήθηκαν στα δύο πρώτα επεισόδια, τα οποία -με εξαίρεση τη σφαγή στην Τελευταία Εστία των Άμπερ- είχαν προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, προσφέροντας τον απαραίτητο χρόνο στους πρωταγωνιστές να κλείσουν λογαριασμούς του παρελθόντος και να προετοιμαστούν για το τέλος που πλησιάζει, υπάρχουν τέσσερις εξελίξεις που αναμένουμε να συμβούν:

Τζον/Ντενέρις Vs Night King σημειώσατε 2

Η «σφαγή στο Χάρντχοουμ», σε συνδυασμό με τα δραματικά γεγονότα στη «Μάχη της Παγωμένης Λίμνης» πέρα από το Τείχος, δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά-πολλά. Οι ενωμένες δυνάμεις των Ζωντανών θα ηττηθούν στη «Μάχη του Γουίντερφελ». Το σχέδιο, τύπου booby trap, που παρουσιάστηκε σε fast track ρυθμούς κατά τη διάρκεια του πολεμικού συμβουλίου δεν φαίνεται να πείθει ούτε τον ίδιο τον Τζον/Αίγκον. O Night King δείχνει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από όλους, ακόμα και από τον ίδιο τον Μπραν. Θα είναι έκπληξη να πέσει στην παγίδα που του έχουν στήσει στο δάσος.

Σχετικα
Η γεμάτη ζωή της θρυλικής Dame Diana Rigg
Η γεμάτη ζωή της θρυλικής Dame Diana Rigg

Night King
Night King/©HBO

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κρύβει αρκετούς άσους στο μανίκι του, οι οποίοι θα κάνουν τους υπερασπιστές του Γουέστερος να μείνουν με το στόμα ανοικτό, όπως ο γιος της Λυάνα Σταρκ στο trailer του 3ου επεισοδίου. Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο από το παρελθόν που δίνει επικράτηση του Night King: Το όραμα της Ντενέρις στον Πύργο των Αθανάτων. Η Θυελλογέννητη, Μητέρα των Δράκων, Άκαυτη μπλα, μπλα, μπλα… περπατά σε μια αίθουσα του Σιδερένιου Θρόνου μέσα στο χιόνι, με εμφανή τα σημάδια καταστροφής. Ο Χειμώνας κατεβαίνει στο Κινγκς Λάντινγκ, καθώς όπως λέει και το ρητό:  «Όταν το σπίτι του γείτονα καίγεται, θα έρθει η φωτιά και στο δικό σου» (ακούς Queen μπεκρού;).

Daenerys Vision

Game of Thrones ft. Walking Dead

Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της μάχης να δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι Ζωντανοί θα επικρατήσουν. Τότε είναι που θα γίνει το twist που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Μια εξέλιξη θα μπορούσε να είναι ο Night King να κάνει την κίνηση αλά Τιτανικός, να σηκωθούν οι νεκροί (μεταξύ των οποίων και αγαπημένοι πρωταγωνιστές) και να αλλάξουν έτσι δραματικά οι ισορροπίες, με τους υπερασπιστές του Γουίντερφελ να ακολουθούν το μοτίβο όπου φύγει-φύγει. Η έδρα των Σταρκ θα πέσει και όσοι γλιτώσουν θα αναζητήσουν καταφύγιο για να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Night King
Night King/©HBO

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουμε και split: Κάποιοι να κρυφτούν στο δάσος με τα γουειργουντ (σ.σ. εκεί που προσευχόταν ο Νεντ Σταρκ και συνδέεται πλέον με ταχύτητες 4-5-6G ο Μπραν) και άλλοι να πάνε στα Σιδερένια Νησιά ή να τραβήξουν προς τα νότια και τον Αυχένα (ή το Λευκό Λιμάνι). Τόσο τα ζόμπι όσο και οι Λευκοί Οδοιπόροι φαίνεται να έχουν μια δυσκολία με το νερό, επομένως η έδρα των Γκρέιτζοϊ αποτελεί μια προσωρινή λύση.

Οι κρύπτες και η πολιορκία αλά Φαράγγι του Χελμ

Πριν ακόμα την επίσημη πρεμιέρα της 14ης Απριλίου, υπήρχε μια φωτογραφία που έδειχνε γυναικόπαιδα μαζί με τον Βάρυς μέσα σε σπηλιές. Με τη μορφή της Γκίλλυ να αχνοφαίνεται στο βάθος, δεν ήθελε και πολύ για να βγει το πόρισμα πως πρόκειται για τις κρύπτες του Γουίντερφελ. Άμεσοι οι συνειρμοί με την πολιορκία στο Φαράγγι του Χελμ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», όπου οι άμαχοι ζούσαν τη δική τους αγωνία στις σπηλιές στά βάθη του τελευταίου κάστρου, την ώρα που οι στρατιώτες του Ρόχαν και τα ξωτικά προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά τους Ούρουκ-Χάι. Οι κρύπτες του Γουίντερφελ αναμένεται να αποτελέσουν πεδίο δραματικών εξελίξεων…

Βάρυς/©HBO/Στην ένθετη, γυναικόπαιδα κατά την πολιορκία στο Φαράγγι του Χελμ

Ποιοι θα πεθάνουν

Και πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης που καίει τους περισσότερους. Ποιοι θα πεθάνουν; Το ερώτημα που κυριαρχεί στα social media. Στο Game of Thrones τίποτα δεν είναι τυχαίο και υπάρχουν γεγονότα -φαινομενικά αδιάφορα- που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη συνέχεια. Όταν ο Πόντρικ Πέιν ξεκίνησε το τραγούδι, η κάμερα άρχισε να κινείται. Από μπροστά της πέρασαν διάφορα πρόσωπα τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας. Ακολούθησαν ζευγάρια πρωταγωνιστών με ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Σαμ-Γκίλλυ, Άρια-Τζέντρι, Γκριζοσκώληκας-Μισάντεϊ, Θήον-Σάνσα και Τζον-Ντενέρις. Αν λοιπόν το «Jenny’s Song» είναι το τραγούδι του αποχωρισμού για εκείνους που μένουν πίσω να θρηνήσουν, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι ακόλουθοι μάλλον δεν τη βγάζουν καθαροί:

Μπριεν του Ταρθ: Έγινε σερ. Ολοκληρώθηκε. Τι άλλο να θέλει; Τον Τζέιμι θα σκεφτούν αρκετοί, γι' αυτό και ο θάνατός της ενδεχομένως να έρθει με μια πράξη αυτοθυσίας, προκειμένου να προστατέψει τον αγαπημένο της «Βασιλοκτόνο».

Μπριεν του Ταρθ
Μπριεν του Ταρθ/©HBO

Γκριζοσκώληκας: Υποσχέθηκε ταξίδι στη Μισάντεϊ στις αμμώδεις παραλίες του Ναρθ. Μάλλον θα πάει μόνη της το καλοκαίρι, καθώς ο χρόνος του επικεφαλής των Άσπιλων τελειώνει...

Γκριζοσκώληκας
Γκριζοσκώληκας/©HBO

Τζέντρι: Μπάσταρδος Ταργκάριεν (σ.σ. η προγιαγιά του ήταν κόρη του Αίγκον Ε'). Έφτιαξε το οπλοστάσιο των Ζωντανών, έκανε σεξ με την Άρια, εκπληρώνοντας χωρίς να το ξέρει την επιθυμία του πατέρα του. Ο βασιλιάς Ρόμπερτ ήθελε «γάμο» ανάμεσα σε έναν γιο του και μια κόρη του καλού του φίλου, Νεντ Σταρκ.

Ο θάνατός του θα οδηγήσει την Άρια να βάλει πάνω - πάνω στη λίστα της τον Night King και τον νεκροζώνταντο Βισέριον. Ήδη, έχει έτοιμο το όπλο της...

Τζέντρι
Τζέντρι/©HBO

Τζόρα Μόρμοντ: Η κίνηση του Σαμ να του δώσει το προγονικό σπαθί από βαλυριανό ατσάλι του οίκου των Τάρλι, σε συνδυασμό με τα λόγια που του είπε για τον πατέρα του και επικεφαλής της Νυχτερινής Φρουράς, Τζήορ Μόρμοντ, λειτούργησαν λυτρωτικά για τον «άσωτο» γιο της οικογένειας, ο οποίος βγήκε στην παρανομία για να ικανοποιήσει τα ακριβά γούστα της δεύτερης συζύγου του από το Όλταουν. Η ώρα του πλησιάζει. Η Ντενέρις θα χύσει ένα δάκρυ και για αυτόν...

Τζόρα Μόρμοντ
Τζόρα Μόρμοντ/©HBO

Θήον: Πέταξε τα δεσμά του Ρηκ. Έσωσε την αδελφή του από τον μοχθηρό θείο του, Έουρον. Θα μπορούσε να βρει ασφαλές καταφύγιο στα Σιδερένια Νησιά. ΌΧΙ. Έφθασε η στιγμή να ξεπλύνει μια για πάντα την ντροπή για την κατάληψη του Γουίντερφελ και την προδοσία της οικογένειας Σταρκ. Τι προτιμότερο, λοιπόν, να χάσει τη ζωή του, προσπαθώντας να σώσει τον Μπραν από τον Night King.

Θήον Γκρέιτζοϊ
Θήον Γκρέιτζοϊ/©HBO

Μπέρικ Ντοντάριον: Η περίπτωση του είναι πολύ ιδιαίτερη. Τον μάθαμε για πρώτη φορά, όταν ο Νεντ Σταρκ, ως χέρι του βασιλιά Ρόμπερτ, τον έστειλε στις παραποτάμιες περιοχές για να συλλάβει τον Γκρέγκορ Κλεγκέιν. Τον χάσαμε για λίγο, τον ξαναβρήκαμε στην Αδελφότητα Χωρίς Λάβαρα με την Άρια, μαθαίνοντας ότι ο ιερέας του Κόκκινου Θεού Θόρος του Μυρ τον έχει φέρει πίσω 19 φορές (20 με αυτήν μετά τη μονομαχία με το «Κυνηγόσκυλο»).

Μπέρικ Ντοντάριον
Μπέρικ Ντοντάριον/©HBO

Ή λοιπόν έχει «δόντι» στην παραγωγή της HBO ή έχει ρόλο-κλειδί στην εξέλιξη της υπέρτατης μάχης Ζωντανών-Νεκρών. Τον Θόρο τον έφαγε η αρκούδα πέρα από το Τείχος. Τον Μπέρικ, μάλλον, δεν θα τον σκοτώσει Λευκός Οδοιπόρος ή ζόμπι. Στο video game του Game of Thrones είναι πάντα χρήσιμο να έχεις extra life για ώρα ανάγκης. Η Μελισάντρε το έκανε μια φορά με τον Τζον. Ο Μπέρικ γνωρίζει το know how, το μόνο που έχει να κάνει είναι να δώσει τη ζωή του για να επιστρέψει από την... άλλη πλευρά ένας ακόμη κομβικός πρωταγωνιστής στο Παιχνίδι του Στέμματος. 

Για να δούμε...

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5