Μουσικη

Τζορτζ Μάικλ: Άγνωστες ιστορίες για τη ζωή του στο μουσικό ντοκιμαντέρ «Freedom Uncut»

Έρχεται για μια μόνο μέρα, στις 22 Ιουνίου, στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
George Michael
© Jim Steinfeldt/Michael Ochs Archives/Getty Images

Τζορτζ Μάικλ - Freedom Uncut: Το μουσικό ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 22 Ιουνίου στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο Τζορτζ Μάικλ ήταν μία βασανισμένη ψυχή με ελαφριά, ποπ καρδιά και μία εικόνα που δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Από την εποχή των Wham! μέχρι τις τελευταίες του μέρες, το πώς φαίνεται στο κοινό, αισθητικά και εμφανισιακά τον προβλημάτιζε και τον άγχωνε αφόρητα (όπως φαίνεται και στη βιογραφία του «Μια Ζωή» του James Gavin που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.)

Ενώ καλλιτεχνικά ήταν απόλυτα σίγουρος για ό,τι έκανε, ακόμα και όταν δεν είχε τόση επιτυχία είτε στο κοινό είτε στους κριτικούς, η εικόνα του πάντα τον απασχολούσε σε βαθμό υστερίας. Γύριζε και ξαναγύριζε σκηνές από τα βίντεο κλιπ του όταν δεν του άρεσαν τα μαλλιά του, οι γοφοί του, οι κινήσεις του, μα πάνω απ’ όλα τα μάτια του, ένα κατάλοιπο από την παιδική του ηλικία όταν ήταν ένα στρουμπουλό παιδί με «μονόφρυδο», πυκνά μαύρα φρύδια που ενώνονταν στη μέση του προσώπου δίνοντάς του πάντα μία έκφραση θυμωμένη. Το πρόβλημά του διορθώθηκε με λίγο beauty care, άλλωστε την εμφάνιση και την κόμμωσή του τη φρόντιζε πάντα η αδερφή του Μέλανι που τον λάτρευε, αλλά η εμμονή του έμεινε οδηγώντας τον σε μεγάλη καταπίεση.

Καταπίεση που όταν συνδυαζόταν με την καταπίεση του ομοφυλόφιλου που ήταν κλεισμένος στην ντουλάπα του μη τολμώντας να δεχτεί τον εαυτό του, τον έκανε να συμπεριφέρεται παράλογα, ειδικά όταν έπρεπε να φωτογραφηθεί και κυρίως να εμφανιστεί μπροστά σε κάμερα. Άπειρες σκηνές από βίντεο και συνεντεύξεις του έμεναν κομμένες στο μοντάζ, γράφει στο «Μια Ζωή» ο James Gavin, επειδή αφού τις γύριζε, έφριττε με τον εαυτό του και τις καταργούσε.

Για αυτόν ίσως το λόγο και τα ντοκιμαντέρ που υπάρχουν για τον Τζορτζ Μάικλ μοιάζουν να είναι τόσο τέλεια γυρισμένα και ενορχηστρωμένα, σαν υλικό δημοσίων σχέσεων από την εταιρία του, παρά μία βαθιά ματιά στη ζωή του.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, καταλάβαινε και ο ίδιος ότι είχε την ανάγκη να εξομολογηθεί, να είναι αληθινός για μία έστω φορά, να βγάλει από πάνω του το βάρος του image του. Το τελευταίο ντοκιμαντέρ που έκανε με τίτλο «Freedom» είναι μία παρακαταθήκη που αφήνει στην πιο ειλικρινή και αληθινή του στιγμή. Ακόμα κι αν πολλές σκηνές τις έκοψε στο μοντάζ – και πάλι αγωνιώντας για το πώς φαίνεται.

Τώρα όμως έρχεται το «George Michael Freedom Uncut», το μουσικό ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μία ιδιαίτερα ανατρεπτική περίοδο της ζωής και της καριέρας του βραβευμένου µε Grammy® καλλιτέχνη. H δημιουργία του best-selling album «Listen Without Prejudice Vol. 1», η δικαστική διαµάχη µε την δισκογραφική του εταιρία, η απώλεια του αγαπημένου του Anselmo Feleppa, όλα τα γεγονότα δηλαδή που λειτούργησαν ως καταλύτης τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά για τον ίδιο και για το σύνολο της ποπ μουσικής.

GEORGE MICHAEL FREEDOM UNCUT - OFFICIAL TRAILER

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει υλικό αρχείου που για πρώτη φορά βλέπουμε, αλλά και προσωπικά οικογενειακά video δίνοντάς μας την δυνατότητα να ζήσουμε έντονα την δραματική αυτή περίοδο της ζωής ενός από τους πλέον επιδραστικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής. Με αφήγηση από τον ίδιο τον Τζορτζ Μάικλ, το ντοκιμαντέρ αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία του καλλιτεχνική πρόταση. Περιέχει συνεντεύξεις από τους φίλους του και εξίσου σημαντικούς καλλιτέχνες: Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Nile Rodgers, Mark Ronson, Tracey Emin, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden και Tony Bennett καθώς και από τα πέντε original supermodels της εποχής Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz και Linda Evangelista που πρωταγωνιστούσαν στο κλασικό μουσικό video για το single «Freedom! ‘90» το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο υποψήφιος για βραβείο Oscar® David Fincher.

Η ταινία θα προβληθεί μόνο για μία ημέρα, στις 22 Ιουνίου, στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης. (Προπώληση εισιτηρίων εδώ)

George Michael - "Freedom Uncut"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ