Τζορτζ Μάικλ: Άγνωστες ιστορίες για τη ζωή του στο μουσικό ντοκιμαντέρ «Freedom Uncut»
Έρχεται για μια μόνο μέρα, στις 22 Ιουνίου, στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Τζορτζ Μάικλ - Freedom Uncut: Το μουσικό ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 22 Ιουνίου στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Ο Τζορτζ Μάικλ ήταν μία βασανισμένη ψυχή με ελαφριά, ποπ καρδιά και μία εικόνα που δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Από την εποχή των Wham! μέχρι τις τελευταίες του μέρες, το πώς φαίνεται στο κοινό, αισθητικά και εμφανισιακά τον προβλημάτιζε και τον άγχωνε αφόρητα (όπως φαίνεται και στη βιογραφία του «Μια Ζωή» του James Gavin που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.)
Ενώ καλλιτεχνικά ήταν απόλυτα σίγουρος για ό,τι έκανε, ακόμα και όταν δεν είχε τόση επιτυχία είτε στο κοινό είτε στους κριτικούς, η εικόνα του πάντα τον απασχολούσε σε βαθμό υστερίας. Γύριζε και ξαναγύριζε σκηνές από τα βίντεο κλιπ του όταν δεν του άρεσαν τα μαλλιά του, οι γοφοί του, οι κινήσεις του, μα πάνω απ’ όλα τα μάτια του, ένα κατάλοιπο από την παιδική του ηλικία όταν ήταν ένα στρουμπουλό παιδί με «μονόφρυδο», πυκνά μαύρα φρύδια που ενώνονταν στη μέση του προσώπου δίνοντάς του πάντα μία έκφραση θυμωμένη. Το πρόβλημά του διορθώθηκε με λίγο beauty care, άλλωστε την εμφάνιση και την κόμμωσή του τη φρόντιζε πάντα η αδερφή του Μέλανι που τον λάτρευε, αλλά η εμμονή του έμεινε οδηγώντας τον σε μεγάλη καταπίεση.
Καταπίεση που όταν συνδυαζόταν με την καταπίεση του ομοφυλόφιλου που ήταν κλεισμένος στην ντουλάπα του μη τολμώντας να δεχτεί τον εαυτό του, τον έκανε να συμπεριφέρεται παράλογα, ειδικά όταν έπρεπε να φωτογραφηθεί και κυρίως να εμφανιστεί μπροστά σε κάμερα. Άπειρες σκηνές από βίντεο και συνεντεύξεις του έμεναν κομμένες στο μοντάζ, γράφει στο «Μια Ζωή» ο James Gavin, επειδή αφού τις γύριζε, έφριττε με τον εαυτό του και τις καταργούσε.
Για αυτόν ίσως το λόγο και τα ντοκιμαντέρ που υπάρχουν για τον Τζορτζ Μάικλ μοιάζουν να είναι τόσο τέλεια γυρισμένα και ενορχηστρωμένα, σαν υλικό δημοσίων σχέσεων από την εταιρία του, παρά μία βαθιά ματιά στη ζωή του.
Όσο περνούσαν τα χρόνια, καταλάβαινε και ο ίδιος ότι είχε την ανάγκη να εξομολογηθεί, να είναι αληθινός για μία έστω φορά, να βγάλει από πάνω του το βάρος του image του. Το τελευταίο ντοκιμαντέρ που έκανε με τίτλο «Freedom» είναι μία παρακαταθήκη που αφήνει στην πιο ειλικρινή και αληθινή του στιγμή. Ακόμα κι αν πολλές σκηνές τις έκοψε στο μοντάζ – και πάλι αγωνιώντας για το πώς φαίνεται.
Τώρα όμως έρχεται το «George Michael Freedom Uncut», το μουσικό ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μία ιδιαίτερα ανατρεπτική περίοδο της ζωής και της καριέρας του βραβευμένου µε Grammy® καλλιτέχνη. H δημιουργία του best-selling album «Listen Without Prejudice Vol. 1», η δικαστική διαµάχη µε την δισκογραφική του εταιρία, η απώλεια του αγαπημένου του Anselmo Feleppa, όλα τα γεγονότα δηλαδή που λειτούργησαν ως καταλύτης τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά για τον ίδιο και για το σύνολο της ποπ μουσικής.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει υλικό αρχείου που για πρώτη φορά βλέπουμε, αλλά και προσωπικά οικογενειακά video δίνοντάς μας την δυνατότητα να ζήσουμε έντονα την δραματική αυτή περίοδο της ζωής ενός από τους πλέον επιδραστικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής. Με αφήγηση από τον ίδιο τον Τζορτζ Μάικλ, το ντοκιμαντέρ αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία του καλλιτεχνική πρόταση. Περιέχει συνεντεύξεις από τους φίλους του και εξίσου σημαντικούς καλλιτέχνες: Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Nile Rodgers, Mark Ronson, Tracey Emin, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden και Tony Bennett καθώς και από τα πέντε original supermodels της εποχής Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz και Linda Evangelista που πρωταγωνιστούσαν στο κλασικό μουσικό video για το single «Freedom! ‘90» το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο υποψήφιος για βραβείο Oscar® David Fincher.
Η ταινία θα προβληθεί μόνο για μία ημέρα, στις 22 Ιουνίου, στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης. (Προπώληση εισιτηρίων εδώ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης
Ο μουσικός διασκευάζει το κλασικό πλέον «Driver's License»
Στις 16 Μαΐου 2026 ο Μεγάλος Τελικός στη Βιέννη της Αυστρίας
Το κορυφαίο οικονομικό Μέσο ανησυχεί για τις επιθέσεις στο ανδρικό φύλο, μετά μουσικής
Μια διαχρονική φιγούρα της ψυχεδελικής ροκ και η ιστορική του εμφάνιση στο Woodstock
Αναδρομή στα επιτεύγματα μιας μοναδικής καριέρας - Οι σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής του
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.