Μουσικη

Ένα τζουκ μποξ στον ουρανό: Μια (μουσική) βραδιά στο Faust

Διαφορετική όπως οι βραδιές που ξέρει να οργανώνει το Faust

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργία Δρακάκη
Γεωργία Δρακάκη © Μαριλένα Βαϊνανίδη

«Ένα τζουκ μποξ στον ουρανό» στο Faust με τους Γεωργία Δρακάκη και Θωμά Φώτη. Guest οι Κατερίνα Κυρμιζή, Νίκος Χριστόπουλος, Ανδρέας Τσουβαλάς.

Τους έχω ακούσει χωριστά αλλά πρώτη φορά εμφανίζονται μαζί, οπότε θα είναι έκπληξη, και σίγουρα μια μουσική βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες.

Παραθέτω με τα δικά τους λόγια την εξήγηση της βραδιάς, όπως την έχουν οργανώσει οι ίδιοι οι καλλιτέχνες: «Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Γεωργία Δρακάκη, μετά από δέκα χρόνια τραγούδι στα καφενεία, στις ταβέρνες φίλων με «σκέτα» λάιβ, αλλά και την πολυσυζητημένη φετινή συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα στο Χαμάμ, συναντά, σαν για πρώτη φορά, τον αγαπημένο της συμπαίκτη, τον Θωμά Φώτη, στην σκηνή του Faust το Σάββατο 28 Μάη και ώρα 21:30.»

Ο Θωμάς Φώτης είναι ο τραγουδοποιός από την Άρτα που έφτασε λάου-λάου σε όλη την Ελλάδα, που μετρά δισκογραφία, σπουδαίες συνεργασίες, ζωντανές εμφανίσεις σε ροκ και λαϊκά πάλκα, σε πανηγύρια, σε συναυλίες -  εκτός που διδάσκει μουσική και φωνητική. Μαζί με την Γεωργία, ενώνουν τις αγαπημένες τους μουσικές και κομμάτια, αλλά παρουσιάζουν και δικά τους τραγούδια, που έφτιαξαν μαζί, με πολύ κέφι και αγάπη, από ότι φαίνεται/ακούγεται.

Θωμάς Φώτης
Θωμάς Φώτης

Όπως λέει ο Θωμάς: «Και έντεχνα παίζουμε και ροκ και λαϊκά τραγουδάμε, στήνοντας μικρή γιορτή όπου βρεθούμε. Και δεχόμαστε παραγγελιές γιατί είμαστε τζουκ μποξ!»  Συμπληρώνει η Γεωργία Δρακάκη: «Για κάθε παραγγελιά όμως απαιτούμε και μια απογείωση,γιατί κυρίως είμαστε στον ουρανό.»

Κατερίνα Κυρμιζή
Κατερίνα Κυρμιζή

Στο Faust μαζί τους, ο Θοδωρής Μπρουτζάκης στο πιάνο και special guests η σπουδαία τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Κατερίνα Κυρμιζή και δύο ανερχόμενα αστέρια στην ελληνική μουσική σκηνή, ο Νίκος Χριστόπουλος και ο Ανδρέας Τσουβαλάς. Παρόλο που ο υπότιτλος της βραδιάς είναι «μία κιθάρα και δύο φωνές», να περιμένετε πολύ περισσότερα.

Νίκος Χριστόπουλος
Νίκος Χριστόπουλος

Ανδρέας Τσουβαλάς
Ανδρέας Τσουβαλάς

«Το Faust θα μεταμορφωθεί σε ουράνιο τζουκ μποξ το τελευταίο Σαββατόβραδο του Μάη και σας θέλουμε κοντά μας, για να υποδεχθούμε μαζί το καλοκαίρι», λένε οι καλλιτέχνες. Ένα  τζουκμποξ γεμάτο τραγούδια στον ουρανό του Faust ακούγεται πάρα πολύ υπέροχο….

Info
Faust bar-theatre-arts, Καλαμιώτου 11 & Αθηναίδος, τηλ 2103234095, Σάββατο 28 Μαίου, 21.30. Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ