Μουσικη

Midori: Η διάσημη βιολονίστα στο Μέγαρο Μουσικής

Η επιδραστική σολίστ του βιολιού με την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης σε έργα Μπετόβεν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Midori
Η διάσημη βιολονίστα Midori στο Μέγαρο Μουσικής

Midori: Η Αμερικανίδα βιολονίστα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το σύνολο Festival Strings Lucerne για να ερμηνεύσει, αποκλειστικά, έργα του Μπετόβεν.

Καλλιτέχνις με όραμα, αλλά και ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο, η Μιντόρι είναι μια από τις πιο ξεχωριστές βιολονίστες της εποχής μας. Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 20:30, θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ρεπερτόριο Μπετόβεν με την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης.

Festival Strings Lucerne
To σύνολο Festival Strings Lucerne συμπράττει με τη διάσημη βιολονίστα Μιντόρι στο Μέγαρο Μουσικής © D. Yulov

Η μοναδική αυτή συναυλία έρχεται δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη σύμπραξη στο στούντιο ανάμεσα στην πολυβραβευμένη σολίστ και το μουσικό σύνολο από την Ελβετία. Η ηχογράφησή τους στο Koντσέρτο και τις δύο Ρομάντσες για βιολί και ορχήστρα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν υπήρξε σημαντικό δισκογραφικό γεγονός σε μια χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησαν πολυάριθμα cds επετειακού χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του λαμπρού Γερμανού συνθέτη. Έτυχε, μάλιστα, θερμής υποδοχής από τον Τύπο με το NDR kultur να σημειώνει χαρακτηριστικά: «[Η Midori], στο σόλο μέρος της, γίνεται ένα με την ορχήστρα. Το παίξιμό της χαρακτηρίζεται από εκπληκτική καθαρότητα και διαύγεια».

Midori
Η διάσημη βιολονίστα Midori στο Μέγαρο Μουσικής © Umglia

Στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», εκτός από το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα και τις Ρομάντσες αρ. 1 σε σολ μείζονα και αρ. 2 φα μείζονα, το Festival Strings Lucerne, που θα καθοδηγήσει μουσικά ο εξάρχων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ντάνιελ Ντοντς, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Μπετόβεν, την περίφημη Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα.  


INFO:
Midori & Festival Strings Lucerne
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις
20:30 (διάρκεια: περίπου 2 ώρες, με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: €11
(φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), € 16, €26, €34, €42, 52, 60
Πληροφορίες: megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ