Μουσικη

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ποια είναι η συνεργασία «απωθημένο»

Η μάχη με την κατάθλιψη και το μήνυμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ελένη Ράντου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ελένη Ράντου © NDP

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου: Αποκάλυψε ποια είναι η συνεργασία «απωθημένο».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή, «Ενώπιος Ενωπίω», και μίλησε για την προσωπική του ζωή αλλά και την καριέρα του. Ο σπουδαίος ερμηνευτής αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και αποκάλυψε το μεγάλο του καλλιτεχνικό «απωθημένο».

«Έχω πει 1.283 τραγούδια. Αν ήθελα σε μία συναυλία να τα πω όλα θα θέλω μια βδομάδα να τα πω.Η φωνή μου ακόμα αντέχει, δεν ξέρω για πόσο. Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω. Όταν αρχίσει να μου κάνει “νερά” θα σταματήσω. Αλλά δεν θα σταματήσω τη μουσική. Θα συνεχίσω ως συνθέτης, θα γράφω τραγούδια και θα τα τραγουδούν άλλοι».

Και υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης για την πρώτη του επαφή με το κλαρίνο: «Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στις σπουδαίες συνεργασίες της καριέρας του αλλά και σε αυτούς που χάθηκαν νωρίς, εννοώντας τον Μάνο Λοΐζο και τον Θάνο Μικρούτσικο. Όπως είπε, μεγάλο του απωθημένο ήταν το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι.

«Το θεωρώ μεγάλη απώλεια στην προσωπική μου ιστορία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η μάχη με την κατάθλιψη

Ο τραγουδιστής εξομολογήθηκε ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την απώλεια των γονιών του και θλίβεται να πάει στο χωριό που έχουν ταφεί. «Σίγουρα θα πάω. Είναι ο τόπος μου. Αν και πάνε αρκετά χρόνια που τους έχω χάσει, δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη. 

»Δημοσιοποίησα ότι έχω κατάθλιψη για να δώσω ένα μήνυμα. Η εποχή μας είναι πολύ σκληρή και οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν είναι στίγμα πλέον, δεν είναι ντροπή να πας σε έναν ειδικό».

Παπακωνσταντίνου: Η κόρη του και ο κεραυνοβόλος έρωτας με την Ελένη Ράντου

«Δίνω πάρα πολύ χρόνο στην κόρη μου, όσο μπορώ και περισσότερο. Τώρα τελευταία που τέλειωσε και την Καλών Τεχνών, την πίεζα για να τη δω κιόλας. Ήταν επιμελής και πήγα εγώ να τη δω», δήλωσε.

Για την Ελένη Ράντου, είπε ότι «την κυνήγησα και την κέρδισα. Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ότι «δεν φοβάμαι τον θάνατο, ξέρω ότι θα έρθει κάποια στιγμή. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν θα ξέρω τι γίνεται μετά, πού πάει η ανθρωπότητα, τι κάνει η κόρη μου, θα ήθελα να ήξερα για 100ο χρόνια μετά. Να είχα ένα παραθυράκι να έβλεπα. Μπανιστιρτζής του μέλλοντος» είπε με χιούμορ.

Η περίοδος της καραντίνας

«Τέτοιο κλείσιμο δεν το είχαν φανταστεί. Ίσως γι’ αυτό να γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα τώρα. Εγώ είναι καιρός που μπήκα σε ένα στούντιο με τους φίλους μου και φτιάξαμε έναν δίσκο. Αυτό κράτησε περίπου τρεις μήνες και ήταν φοβερή διέξοδος αλλιώς θα είχα λολαθεί».

Η γνωριμία του με τον Μητροπάνο στο στρατό

Για τον Δημήτρη Μητροπάνο με τον οποίο γνωρίστηκαν στην Τρίπολη, ανέφερε: «Με τον Μητροπάνο παρουσιαστήκαμε μαζί στην Τρίπολη. Εκείνος είχε αναβολή και τραγουδούσαμε μαζί. Γνωριστήκαμε εκεί, εγώ έπαιζα κιθάρα. Εγώ είπα ότι είμαι μουσικός αλλά δεν πήγα στην ΑΣΔΕΝ, πήγα οδηγός τα τανκς, μόλις ήρθαν τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Ο Μητροπανος έγινε μουλαράς. Ο Μητροπάνος μου είχε πει τότε εγώ το μουλάρι θα το αγαπήσω, εγώ το τανκς τι να αγαπήσω; Μαύρα χρόνια».

 

ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ – Βασίλης Παπακωνσταντίνου - 07/10/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ