Visual Browsing
63 High στο Eightball

STAGES A/LIVE: Οι 63 High ζωντανά στη Θεσσαλονίκη

We stay close, not closed. Ζωντανά στις 4 Απριλίου μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση και του προγράμματος STAGES A/LIVE.
63 High στο Eightball © Αλέξανδρος Αβραμίδης
Το Ίδρυμα Ωνάση παρουσιάζει στις 4 Απριλίου μέσα από το κανάλι του στο YouTube την ζωντανή εμφάνιση των 63 High.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τις μουσικές σκηνές που μας διαμόρφωσαν.Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 21:00, οι 63 High έρχονται στο STAGESA/LIVE και ζωντανεύουν τη σκηνή του θρυλικού Eightball στη Θεσσαλονίκη. Μια από τις καλύτερες ska-punk μπάντες των ‘90s έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση για να ξεσηκώσει.

63 High Waiting for who

Πώς χορεύεται η ska-punk; Μια αυθεντική μπάντα ανεβαίνει ξανά στη σκηνή για να αλλάξει τον κόσμο μας, από έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGESA/LIVE. Με αυτή την κίνηση, βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Σχετικα
Θεσσαλονίκη:Υπό διερεύνηση ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό
Θεσσαλονίκη:Υπό διερεύνηση ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό

63 High στο Eightball
63 High στο Eightball © Αλέξανδρος Αβραμίδης

63 High στο Eightball
63 High στο Eightball © Αλέξανδρος Αβραμίδης

Το STAGES A/LIVE εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 21:00, οι 63 High παίζουν στο Eightball και μας χαρίζουν μια συναυλία που θα μας θυμίσει όλα εκείνα που μας λείπουν έναν χρόνο τώρα. Τραγούδια που πηγάζουν από την καθημερινότητα και μιλούν για τους ανθρώπους γύρω μας, εκείνους που έφυγαν, αλλά και εκείνους που θα έρθουν, ήχος που μεταδίδεται στο κοινό και ηλεκτρίζει ακόμη και μέσα από τις οθόνες μας, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με μια συναυλία κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή.

Σχετικα
ΣτΕ:Εγκρίθηκε ο ανασχεδιασμός του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης
ΣτΕ:Εγκρίθηκε ο ανασχεδιασμός του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησαν την πορεία τους πριν από σχεδόν 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με επιρροές από την τζαμαϊκανική reggae, το βρετανική ska και τον punk-funk ήχο της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Με τις αρχές της DIY κουλτούρας βαθιά ριζωμένες μέσα τους, από τα τέλη των 90s οι 63 High έχουν κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες live μπάντες των μουσικών ιδιωμάτων που υπηρετούν, έχοντας στο ενεργητικό τους εκατοντάδες συναυλίες, εντός κι εκτός συνόρων: σε μικρά venues και μεγάλα φεστιβάλ, πότε μόνοι τους και πότε στο πλευρό γκρουπ-θρύλων. Το γκρουπ έχει ακολουθήσει τη δική του πορεία, αυτοχρηματοδοτούμενο, τυπώνοντας κασέτες, τέσσερα CD και ένα βινύλιο, και ηχογραφώντας στο δικό τους στούντιο. Για το 2021-22 έχουν προγραμματίσει μια σειρά βινυλίων με καινούριο υλικό.

63 High στο Eightball
63 High στο Eightball © Αλέξανδρος Αβραμίδης

63 High στο Eightball
63 High στο Eightball © Αλέξανδρος Αβραμίδης

Το Eightball είναι ένας ακόμη ιστορικός συναυλιακός χώρος που άλλαξε εντελώς τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Από το 2006 έως σήμερα, οι δύο σκηνές του έχουν φιλοξενήσει αμέτρητους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας στο κοινό αναρίθμητες συναυλίες,parties, μουσικά events και στηρίζοντας κάθε μορφή έκφρασης και πολιτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, στη σκηνή του Eightball έχουν ανέβει ιστορικά ονόματα, όπως οι Nightstalker, Orange Goblin, Rotting Christ, SepticFlesh, Pavlov’s Dog, V.I.C., Moonspell, Primordial, Planet of Zeus, 1000mods, Sodom, Βad Movies, 2002GR, 12ος Πίθηκος και άλλα.

Ασταμάτητο, κεφάτο, ακούραστο και πάντα σε εγρήγορση, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, το Eightball συμβάλλει διαρκώς στην ανάπτυξη της περιοχής προσελκύοντας αναρίθμητους επισκέπτες στα 15 χρόνια λειτουργιάς του. Από τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και τις δύο ανεξάρτητες αίθουσες του Eightball, όλοι μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Από την disco των 80s στην κορεάτικη pop και το darkwave, στο rock των 70s και το ακραίο metal.

63 High στο Eightball
63 High στο Eightball © Αλέξανδρος Αβραμίδης

Το STAGESA/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTubeChannel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό, ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος, και σημεία αναφοράς το Gagarin 205, το An Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά. Μέσα από τις οθόνες μας, ξαναζούμε μνήμες από συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί με χιλιάδες γνωστά και άγνωστά μας πρόσωπα.

Οι ανεξάρτητες μουσικές σκηνές της Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν τους νέους καλλιτέχνες, έχουν στηρίξει ακόμη περισσότερους θεατές με ανώνυμα στην αρχή συγκροτήματα που έγιναν στην πορεία ιστορικά.

63 High
Χρήστος Λιαγκούρης: τύμπανα & φωνή
Αλέξης Δούμος: κιθάρα & φωνή
Πάρης Παπαδόπουλος: μπάσο
Διονύσης Κωσταντινίδης: κιθάρα
Ηλίας Δέλλιος: τρομπόνι
Δημήτρης Χαρατζίδης: σαξόφωνο

EIGHTBALL
Υπεύθυνος Χώρου:ΒαγγέληςKαμαρέτσος
Ηλεκτρολόγος: Αντώνης Παπανικολάου

Εκτέλεση Παραγωγής
Συντονισμός & Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώτης Ποσπορέλης
Εκτέλεση Παραγωγής: Τάκης Γιαννακόπουλος
Βοηθός Παραγωγής: Χρήστος Παπαναντσίδης

Onassis Channel στο YouTube
Μένουμε σπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω, μέσα από το YouTube Channel  του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο.
Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα.
Η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.
 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5