Μουσικη

STAGES A/LIVE: Παύλος Παυλίδης Trio ζωντανά στη Θεσσαλονίκη

Ζωντανά στις 28 Μαρτίου μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση και του προγράμματος STAGES A/LIVE.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παύλος Παυλίδης ζωντανά στο Principal Club
Ο Παύλος Παυλίδης ζωντανά στο Principal Club © Αλέξανδρος Αβραμίδης

Το Ίδρυμα Ωνάση παρουσιάζει στις 28 Μαρτίου μέσα από το κανάλι του στο YouTube την ζωντανή εμφάνιση των Παύλος Παυλίδης Trio.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τις μουσικές σκηνές που μας διαμόρφωσαν. Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Στις 28 Μαρτίου χανόμαστε στο μοναδικό σύμπαν του Παύλου Παυλίδη, που μαζί με τον Φώτη Σιώτα και τον Δημήτρη Τσεκούρα (Παύλος Παυλίδης Trio) μας προσφέρουν μια μυσταγωγική συναυλία από το Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Πώς μπορεί ο Παύλος Παυλίδης με μία κιθάρα, ένα βιολί κι ένα μπάσο να δώσει νέα πνοή στις διαχρονικές επιτυχίες του;

Live YouTube premiere: Κυριακή 28 Μαρτίου | 21:00
Διαθέσιμο
έως τις 28 Απριλίου 2021

Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGES A/LIVE. Με αυτή την κίνηση βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Παύλος Παυλίδης


Το STAGES A/LIVE εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 28 Μαρτίου, στις 21:00, o Παύλος Παυλίδης, με δύο εξαιρετικούς μουσικούς μαζί του, τον Φώτη Σιώτα στο βιολί, τις λούπες και τα φωνητικά και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, ζωντανεύουν τη σκηνή του Principal Club Theater στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με μια συναυλία κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή.

Η τελευταία συναυλία στο Principal Club Theater πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2020. Έναν χρόνο μετά, ο χώρος υποδέχεται τον Παύλο Παυλίδη με τον Φώτη Σιώτα και τον Δημήτρη Τσεκούρα. Ο Παύλος Παυλίδης, επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, χαράζει με τους δικούς του όρους μια ανήσυχη, ιδιοσυγκρασιακή πορεία, με κάθε προηγούμενο της βήμα να οδηγεί με τόλμη στο επόμενο. Όπως τώρα που στράφηκε στον Φώτη Σιώτα, έναν σπουδαίο –αβανγκάρντ, και όχι μόνο– βιολιστή και παλιό του γνώριμο από τη Θεσσαλονίκη, και στον μπασίστα Δημήτρη Τσεκούρα. Κιθάρα, βιολί, λούπες και μπάσο στην υπηρεσία ενός τρίο που πειραματίζεται πάνω στην πρώτη ύλη του πολυσχιδούς σώματος δουλειάς του Παυλίδη μέχρι τώρα, με τα κλασικά του τραγούδια να αποκτούν νέα δυναμική, και σε ορισμένες περιπτώσεις να χτίζονται ξανά εκ του μηδενός, χωρίς να αποδομείται η κεντρική ιδέα της τραγουδοποιίας του Παύλου Παυλίδη.

Τοσο κοντα - Παυλος Παυλιδης & b-movies

Το STAGESA/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο You Tube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό, ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος, και σημεία αναφοράς το Gagarin 205, το An Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά. Μέσα από τις οθόνες μας, ξαναζούμε μνήμες από συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί με χιλιάδες γνωστά και άγνωστά μας πρόσωπα.

Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Μια Ήσυχη Βροχή (Official Audio)

Οι ανεξάρτητες μουσικές σκηνές της Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν τους νέους καλλιτέχνες, έχουν στηρίξει ακόμη περισσότερους θεατές με ανώνυμα στην αρχή συγκροτήματα που έγιναν στην πορεία ιστορικά και μέσα σε ιστορικούς συναυλιακούς χώρους. Μνήμες θολές, που πυροδοτούν σήμερα τη νοσταλγία και την ανάγκη να μη σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι σκηνές, στις οποίες νιώθουμε ενέργεια και ασφάλεια.

Σε μια περίοδο δύσκολη για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση δείχνει την έμπρακτη υποστήριξή του στους χώρους που κινδυνεύουν λόγω της πανδημικής συνθήκης, στις σκηνές που πλέον έχουν αδειάσει από καλλιτέχνες, τεχνικούς και θεατές, από ζωή. Ο πολιτισμός συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας και η μουσική παραμένει ένας χώρος μέσα στον οποίο νιώθουμε ασφαλείς. Η ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, κάθε ελληνικής πόλης, είναι πλέον εξαρτημένη από όλους εμάς. Για όλα όσα μας συνδέουν με τους συναυλιακούς χώρους, αλλά και για όλες τις στιγμές που αυτοί μας χάρισαν. Κοιτώντας μαζί το μέλλον, νοσταλγούμε το κοινό μας μουσικό παρελθόν. Ας δυναμώσουμε τον ήχο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση: η ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή είναι live.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ TRIO

Παύλος Παυλίδης: φωνή και ηλεκτρική κιθάρα 
Φώτης Σιώτας: βιολί, λούπες και φωνητικά 
Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο 

Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Ο Πύργος Του Ποτέ (Official Audio)


Παύλος Παυλίδης
Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στη Βρέμη της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Βέροια. Από το 1984 έως το 1988 συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά.Το 1989 πήγε στο Παρίσι και δημιούργησε, μαζί με τον Νίκο Καντάρη, το στούντιο Brancaleone. Εκεί ετοίμασε το υλικό για τον δίσκο Ξεσσαλονίκη.

Το 1992 δημιούργησε το συγκρότημα Ξύλινα Σπαθιά, στο οποίο συμμετείχε ως τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Μαζί ηχογράφησαν 5 δίσκους και έκαναν περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1998 συμμετείχαν στο Rockwave Festival, παίζοντας πλάι σε συγκροτήματα όπως οι Sonic Youth και οι Pulp. Την ίδια χρονιά άνοιξαν τη συναυλία των Rolling Stones στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το 2003, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Ξύλινα Σπαθιά και αφού έκανε τον δίσκο Αφού λοιπόν ξεχάστηκα(2004), δημιούργησε τους B-Movies. Μαζί ηχογράφησαν 6 άλμπουμ και δύο επτάιντσα σινγκλ. Όλα αυτά τα χρόνια ταξιδεύει μαζί τους ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνοντας περιοδείες, αλλά και συμμετέχοντας σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας. Το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχαν στο Stereoleto Festival,στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Την άνοιξη του 2016 έγραψε τη μουσική για την παράσταση Beyond Collapse, σε σύλληψη και χορογραφία της Εύης Σούλη. Το καλοκαίρι του 2018 πρωταγωνίστησε, μαζί με τη Μαρία Σκουλά, στη θεατρική παράσταση Οδυσσέας(του James Joyce)από την ομάδα Elephas Tiliensis. To 2019 έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση Φιλοκτήτης από τους Elephas Tiliensis.Το καλοκαίρι του 2020 τον βρήκε με καινούρια ομάδα μουσικών δίπλα του, ετοιμάζοντας νέο υλικό, που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Φώτης Σιώτας
Ο Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος της παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο βιολί και το τραγούδι. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης (Ποδηλάτες, Boomstate, Επισκέπτες, Ευοί Ευάν). Το 1993 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία.Συνεργάζεται επίσης με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο. Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003, με το οποίο κυκλοφόρησαν δύο δίσκους (We Buy Gold, MUZGA).Το 2016 δημιούργησε το γκρουπ Σωτήρες.Έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από εκατό δίσκους ως βιολιστής, ενορχηστρωτής και τραγουδιστής.Το 2019 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο Τα δεύτερα, γιατί κουράστηκαν τα πρώτα, σε μουσική δική του και στίχους του Θοδωρή Γκόνη. Συνεργάστηκε με τον Άρη Μπινιάρη στις παραστάσεις Ξύπνα Βασίλη(Εθνικό Θέατρο) και Χορός της φωτιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά).Έχει γράψει μουσική για τη χορευτική ομάδα sinequanon, για παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ και για δεκάδες άλλες παραγωγές.

Δημήτρης Τσεκούρας
O Δημήτρης Τσεκούρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.Από μικρή ηλικία διατήρησε στενή επαφή με τον κόσμο της μουσικής και του θεάτρου, μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς ο πατέρας του είναι πιανίστας και η μητέρα του καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Πήρε μαθήματα πιάνου και βιολιού, έπαιξε μπάσο, ντραμς, κιθάρες και, τέλος, κοντραμπάσο. Σπούδασε κλασικό κοντραμπάσο στο Ωδείο Αθηνών με τον Τάσο Κάζαγλη και φωτογραφία στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2003 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες, δίσκους και θεατρικές παραστάσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους Λουκιανό Κηλαηδόνη, Νίκο Ξυδάκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Δημήτρη Μυστακίδη, Φώτη Σιώτα, Γιώτα Νέγκα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λουκά Θάνο, Βασίλη Ρακόπουλο, το Εθνικό Θέατρο και την Ομάδα Κοπέρνικος. Είναι μόνιμο μέλος των σχημάτων Encardia, Harris Lambrakis Quartet, Sokratis Sinopoulos Quartet και διατηρεί το προσωπικό του project Plasmawine.

Onassis Channel στο YouTube

Μένουμεσπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω, μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο ΛοςΆντζελες, σε όλο τον κόσμο.
Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα.
Η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ