Visual Browsing
Ψήφισε τα αγαπημένα σου βιβλία στα publicbookawards.gr
ADVERTORIAL

Ψήφισε τα αγαπημένα σου βιβλία στα publicbookawards.gr

O θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public επιστρέφει για 7η χρονιά για να πουν οι αναγνώστες το δικό τους «ευχαριστώ» στους δημιουργούς
© Chuttersnap / Unsplash
Για 7η συνεχή χρονιά το Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, διοργανώνει τα Βραβεία Βιβλίου Public

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις «ευχαριστώ» στους δημιουργούς που μέσα από τα πνευματικά έργα τους, ταξιδεύουν τους ανθρώπους. Επιστρέφοντας για 7η χρονιά και προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας σε μια συγκυρία δύσκολη, αφού αλλιώς περιμέναμε το φετινό καλοκαίρι κι αλλιώς μας ήρθε, ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public δίνει τη δυνατότητα σε όλες και όλους να αναδείξουν τα αγαπημένα τους βιβλία.

Βραβεία Βιβλίου Public 2020

Δεν είναι απλά ένας τρόπος να καταθέσουν οι αναγνώστες την άποψή τους αλλά και μια συμμετοχική διαδικασία που ενισχύει τη βιβλιοφιλική κοινότητα στην Ελλάδα: 2.350 βιβλία, 1.700 συγγραφείς, 145 εκδότες κι εγώ, εσύ, εμείς όλοι που αγαπάμε να διαβάζουμε και να συζητούμε συχνά με τις ώρες για τις σελίδες και τις σκέψεις που αποτυπώνονται σε αυτές.

Αναζητήστε και ψηφίστε το αγαπημένο σας βιβλίο για το 2019

Μπαίνοντας με ένα κλικ στο www.publicbookawards.gr η διαπίστωση πως η ψηφιακή πλατφόρμα είναι από τις πλέον user friendly για να πλοηγηθείς και να ψηφίσεις χωρίς να χάνεις χρόνο, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Κι αν πέρυσι, 189.775 βιβλιόφιλοι έδωσαν το «παρών» στη διαδικασία με 301.254 ψήφους, επιβραβεύοντας τα αγαπημένα τους βιβλία, φέτος είναι στο χέρι όλων ο θεσμός αυτός να αγκαλιαστεί από περισσότερες και περισσότερους. O καθένας από εμάς ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει μπορεί να ψηφίσει μέσα από εννιά διαφορετικές κατηγορίες. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το παρόν microsite και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις. Keep in mind πως μπορείς να ψηφίσεις μόνο 1 φορά ανά κατηγορία. Η μοναδικότητα κάθε ψήφου ορίζεται από το e-mail ή Facebook λογαριασμό σου. Τυχόν επόμενες ψήφοι για την ίδια κατηγορία δεν καταχωρούνται στο σύστημα.

Σχετικα
Ανακοινώθηκαν τα Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2020
Ανακοινώθηκαν τα Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2020

Έως τις 12 Ιουλίου, στο www.publicbookawards.gr οι βιβλιόφιλοι ψηφίζουν στις κατηγορίες που επιθυμούν, ανταποδίδοντας τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι συγγραφείς με τα βιβλία τους. Αναζητώντας εύκολα κι απλά, είτε τον συγγραφέα, είτε τον τίτλο του βιβλίου, δίνεις την «ψήφο εμπιστοσύνης» σου και διαμορφώνεις τα αποτελέσματα.

Στην επόμενη, δεύτερη φάση του θεσμού, από τις 13 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Ιουλίου, το κοινό θα ψηφίσει ένα από τα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία από κάθε κατηγορία, όπως αυτά προκύψουν από τις ψήφους της πρώτης φάσης, ώστε να αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητές του 2019.

Οι 9+1 κατηγορίες βραβείων για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:

 1. Ελληνικό μυθιστόρημα
 2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
 3. Ελληνικό Διήγημα
 4. Ελληνικό non-Fiction(δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία αλλά και βιβλίο πολιτικής, οικονομίας & ψυχολογίας)
 5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση
 6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
 7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
 8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
 9. Κατηγορία «Έκπληξη» - (Αξέχαστος/η Ήρωας/Ηρωίδα)
 10. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς (από τη δεύτερη φάση του θεσμού)
Σχετικα
Summer time: Εσύ τι θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι;
Summer time: Εσύ τι θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι;

Βραβεία Βιβλίου Public 2020

Επιπλέον, από τις ψήφους του κοινού θα αναδειχθεί και το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς. Στόχος της κατηγορίας είναι να προβάλλει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, που με συνέπεια και συνέχεια αποτελούν εστίες πολιτισμού και στηρίζουν το βιβλίο. Το νικητήριο βιβλιοπωλείο θα λάβει επιχορήγηση ως ένδειξη έμπρακτης υποστήριξης του έργου του.

Εκτός από τα βραβεία του κοινού, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου:

 1. Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο στην κατηγορία θα συμπεριληφθούν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public 2020 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Η κριτική επιτροπή καλείται να αναδείξει τους εκδοτικούς οίκους που ξεχώρισαν για την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε.
 2. Τιμώμενη λογοτεχνία: Ισπανόφωνη Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν αποκλειστικά τίτλοι από ισπανόφωνους και Ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, που έχουν μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και να έχουν κυκλοφορήσει το 2019.
 3. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public: Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public και θα συμπεριληφθούν όλα τα βιβλία που κατατίθενται στις αντίστοιχες κατηγορίες κοινού:
 • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα
 • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο 

Βραβεία Βιβλίου Public 2020

Ποιος θα ανέβει στην κορυφή;

Ψήφισε τα αγαπημένα σου βιβλία και ίσως κερδίσεις ένα από τα παρακάτω δώρα:

 • 1 νικητής κερδίζει βιβλία αξίας 400€
 • 1 νικητής κερδίζει βιβλία αξίας 300€
 • 1 νικητής κερδίζει βιβλία αξίας 200€
 • 2 νικητές κερδίζουν βιβλία αξίας 100€
 • 995 νικητές κερδίζουν δωροεπιταγή 5€ για αγορά βιβλίων από το Public.gr.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5