Μανίνα Ζουμπουλάκη

Μανίνα Ζουμπουλάκη

Γεννήθηκα το 1960, μεγάλωσα στην Καβάλα, γράφω στα περιοδικά από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς είμαι ραδιοφωνική παραγωγός. Έχω γράψει 17 βιβλία, δύο σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, δύο σήριαλ, ένα σενάριο τηλεταινίας και πολλά διηγήματα: αυτά είναι όσα έχουν κυκλοφορήσει γιατί είναι κι άλλα που δεν είδαν ακόμη το φώς. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

  

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

6465-14940.jpg
Ένα ποτο. Ή και πέντε…

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν πίνεις ένα βράδυ, μετά πρέπει να μην  πίνεις δύο-τρία βράδια στη σειρά για να έρχεσαι στα ίσα σου. Είναι ένα συμπέρασμα σκληρό, βγαλμένο μες απ’ τη ζωή (ίιιου) και δυστυχώς σωστό όπως όλα τα μαμαδέξ τσιτάτα.

6093-14117.jpg
400 χτυπήματα

…Της μοίρας, και όχι της κλασικής ταινίας. Την οποία αναφέρω για να κάνω φιγούρα. Τη χρησιμοποίησα για έναν τίτλο και την πετάω σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Εκτός κι αν της βρω κι άλλη δουλειά παρακάτω. 

5969-13771.jpg
Λίγο πριν…

…Καλοκαιριάσει για τα καλά – όσο καθόμαστε έξω τα βράδια με ψιλό μπουφανάκι, όσο ετοιμάζονται τα καλοκαιρινά μαγαζιά κι όσο σκεφτόμαστε να σηκώσουμε τα μάλλινα: όπως λέει κι ο τίτλος, λίγο πριν.

5805-13370.jpg
Μαύρη τρύπα, supermassive

Σα να λες ότι κάποιος σκόνταψε σ’ ένα στύλο ενώ τον κουτσουλούσε περιστέρι (τύπου massive), και ενώ ταυτόχρονα πατούσε πρόκα, έβγαζε ακμή, έβλεπε κουλτουριάρικη ταινία υποφέροντας από γαστρεντερίτιδα (τύπου super) ΚΑΙ μάθαινε ότι τον κερατώνει η γκόμενά του.

5260-12572.jpg
Joie de vivre

Η χαρά της ζωής στα γαλλικά: αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους τόσσσο ενοχλητικούς που θέλεις να τους χαστουκίσεις ή/και να τους κρεμάσεις ανάποδα.