Μανίνα Ζουμπουλάκη

Μανίνα Ζουμπουλάκη

Γεννήθηκα το 1960, μεγάλωσα στην Καβάλα, γράφω στα περιοδικά από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς είμαι ραδιοφωνική παραγωγός. Έχω γράψει 17 βιβλία, δύο σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, δύο σήριαλ, ένα σενάριο τηλεταινίας και πολλά διηγήματα: αυτά είναι όσα έχουν κυκλοφορήσει γιατί είναι κι άλλα που δεν είδαν ακόμη το φώς. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

  

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

9560-21628.jpg
Omonoia: this is the end

…My friend, όπως θα ’λεγε ο μακαρίτης Jim Morrison. Θα το έλεγε ως τραγούδι, αλλά κολλάει τέλεια στην Ομόνοια. Που σαν πρωτευουσιάνικη πλατεία είναι στο τσακ να αυτοκαταστραφεί.

8980-20574.jpg
Αργά και σταθερά…

…Βαδίζουμε προς την πολυπόθητη άδεια, τις διακοπές, την αλλαγή σκηνικού: άλλοι χοροπηδώντας με χαρά, άλλοι επειδή απολύθηκαν. Σαν προσωρινή αντιμετώπιση, οι μεν αναλαμβάνουν να κεράσουν τους δε μπιρόνια.

8656-19792.jpg
I am not here (or there)

Σα να μην είμαι πουθενά τελευταία – μέχρι κι οι φίλοι μου διαμαρτύρονται ότι δεν με βλέπουν. Χωρίς αμφιβολία, κάπου βόσκω, αλλά κανείς δεν ξέρει πού. Και κανείς δεν δείχνει να ιδρώνει, επιπλέον…

8591-19678.jpg
Όνειρο θερινής νυκτός

Τρομερός τίτλος, και το έργο δεν πάει παρακάτω. Ήθελα να αρχίσω με κάτι αρχαιοπρεπές («παν μέτρον άριστον») Ή έστω χρηστικό («η καθαριότης είναι μισή αρχοντιά»), αλλά μετά βαρέθηκα. Καλοκαιριάτικα όλο και κάπου θα κολλήσει το όνειρο.