- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πού θα βρεις την καλύτερη (ίσως και μοναδική) πίτσα σε χωνάκι
Η πίτσα σε όλες τις εκδοχές της έχει πάντα σουξέ, πόσο μάλλον η πίτσα σε χωνάκι
Στο Fuddy Duddy η πίτσα είναι σε χωνάκι για να την τρως στο χέρι, στις βόλτες σου στο κέντρο της πόλης
Στη γωνία Λέκκα με Κολοκοτρώνη γίνεται μίνι συλλαλητήριο: ενθουσιώδεις πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες περιμένουν στην ουρά να πάρουν την πίτσα τους, διαφορετική από τις κλασικές επειδή σερβίρεται σε χωνάκι: η ζύμη, τραγανή και νόστιμη, τυλίγεται σε σχήμα κώνου και η γέμιση είναι στο εσωτερικό, πού αλλού… Τέλεια ιδέα, όταν θέλεις ένα (μεγάλο) κομμάτι πίτσα μόνο, όχι ολόκληρη την τάβλα, και είσαι «έξω», δηλαδή σε βραδινή έξοδο, οπότε δεν ρισκάρεις να λερώσεις τα ωραία σου ρούχα, ούτε τα μακριά σου νύχια με τα στρας και τα κουδουνάκια.
Την τέλεια ιδέα την είχε ο Γιώργος Μπουραίμης, φανατικός της πίτσας αλλά και της βραδινής εξόδου. Η «Pizza in a cone» έπιασε αμέσως, κυκλοφόρησε παντού, κι όπως γίνεται με τα τρεντς του κέντρου (της Αθήνας), σύντομα θα εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές. Η έκφραση πάλι, «Fuddy Duddy» είναι παλιά αμερικάνικη, Σίξτυς, χρόνια είχα να την ακούσω, ακόμα και σε ταινίες: περιγράφει τον φύτουλα, τον συντηρητικό άνθρωπο που χολοσκάει για λεπτομέρειες, που τα θέλει όλα στην εντέλεια, που παιδεύεται με ψιλοπράγματα… καμία σχέση δηλαδή με την πίτσα σε χωνάκι, που είναι απλή, ευκολοφάγωτη, νόστιμη και καθόλου ντεμοντέ (ίσα ίσα!). Βγαίνει σε όλες σχεδόν τις κλασικές πιτσο-γεύσεις – μαργαρίτα, πεπερόνι, αλλά και με μοσχάρι ραγού και μπεσαμέλ, καθώς και σε βίγκαν εκδοχή με βίγκαν μπεσαμέλ. Το μαγαζί το ίδιο είναι κουκλίστικο, designed by Saint of Athens (το γράφω έτσι επειδή δεν είμαι σίγουρη αν είναι ένας ο Αγιος ή έχει παρέα κι άλλους Αγίους της Αθήνας).
Η πίτσα με μήλο και κανέλλα, για επιδόρπιο, είναι σούπερ, υπάρχει και με σοκολάτα επίσης υπέροχη, αν τα γούστα σας στην πίτσα είναι ζαχαροπλαστείου. Η βόλτα στο κέντρο πάντως αποκτάει άλλη (κωνική λέμε) διάσταση με το φρέσκο «Fuddy Duddy»…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.