- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Πού θα βρεις το καλύτερο ελληνικό chutney
Και οτιδήποτε άλλο παρασκευάζεται με σκέτα φρούτα
![Μανίνα Ζουμπουλάκη Μανίνα Ζουμπουλάκη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-11-13/m-zoumpoulaki.jpg)
![Entopia Entopia](/images/1074x600/jpg/files/2024-01-06/313252058_3391595264395391_5125872325137895740_n.jpg)
Μικρή και εστέτ παραγωγός, η “Entopia” φτιάχνει τέλεια, αρωματικά chutney
Το chutney είναι μια σάλτσα γλυκόξινη που τρώγεται με πουλερικά και κρέατα – δεν μπαίνω στο ίντερνετ τώρα να ψάξω ακριβώς ποιος την εφηύρε και γιατί, κάποιος μάλλον Άγγλος, που έψαχνε τρόπο να νοστιμίσει το παραδοσιακό ροσμπίφ του επειδή δεν κατέβαινε με τίποτα, έτσι, ξεραΐλα… Τέλος πάντων μου χάρισαν ένα ωραίο βαζάκι με διακριτικό σχέδιο «εξωφύλλου», γράφει «Entopia - Greek traditional and delicious CHUTNEY Ανανάς Μήλο Σταφίδα χωρίς προσθήκη ζάχαρης» και είναι πραγματικά ντελίσιους, όπως λέει: την έχω φάει με το κουτάλι, εννοείται, μέρες αφότου τελείωσε το καταραμένο στήθος γαλοπούλας (που έχει τον ατελειώτο), είναι ξινούτσικη και γλυκιά μαζί όπως πρέπει, αισθάνεσαι τον ανανά, το μήλο και την σταφίδα χωρίς τίποτε άλλο, με κάτι καυτερούτσικο/πικάντικο στο βάθος του κουταλιού (για να καταλάβετε πόσο επαρχία είμαι, το έφαγα μέχρι και με κασέρι κοινό, Θράκης, που είναι νόου-νόου στους γευσιγνώστες, μόνο με σπάνια κουλά τυριά λέει τρώγεται το καλό chutney).
![Entopia Entopia](/images/w734/jpg/files/2024-01-06/293735837_3311830639038521_2489698768864324041_n.jpg)
Στο βαζάκι, άδειο δυστυχώς, υπάρχει μια φωτογραφία του Αλεξ Σαμοίλη, «executive chef, taste expert & consultant παγκόσμιας δράσης και βεληνεκούς» με διεθνή βραβεία, και το ίδιο βαζάκι, δηλαδή το περιεχόμενο, έχει πάρει χρυσό βραβείο “Authentic taste of Greece – Greek taste beyond borders 2022”. Στο σαιτ είδα κι άλλον έναν γνωστό chef που συνεργάζεται δημιουργώντας συνταγές με προϊόντα της εταιρείας, τον Γιώργο Τσούλη, και τα προϊόντα είναι ένα και ένα, όλα χειροποίητα, αγνά, χωρίς πρόσθετα και χωρίς συντηρητικά. Φτιάχνουν «γλάσα» βαλσάμικο, μαρμελάδες/αλείμματα φρούτων και chutney: βερίκοκο με πιπεριά και τσίλι, ντομάτα με σταφίδες και δυόσμο, δαμάσκηνο με αχλάδι και σταφύλι, σύκο με κράνμπερι και δενδρολίβανο…
Τα προϊόντα της «Entopia» έχουνε όλα τσιμπήσει διεθνή βραβεία «για τον σχεδιασμό, τη γεύση και την ποιότητα» αλλά το βασικό είναι ότι πρόκειται για μικρή εταιρεία, που φτιάχνει σπιτικά πράγματα τα οποία εκτός από αγνά, και νόστιμα, είναι και εμπνευσμένα. Αφήστε που τρώγονται σκέτα, αν δεν έχετε κασέρι.
“Entopia” Χειροποίητα, Ελληνικά προιόντα με φρούτα και χυμούς, Σωκράτους 59, Μεταμόρφωση, 216 0701983 info@entopiagreece.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Iταλική εμπειρία με τα όλα της μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας
Μαζί και κατσίκι και ώριμα τυριά μικρής παραγωγής και βιολογική πατάτα και σπαρταριστό ψάρι από το νησί
Ο ιδιοκτήτης είναι από το Αγρίνιο και ξέρει από καλό κρέας και σωστό ψήσιμο
Το πλωτό ξενοδοχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας προσφέρει ωραίες θαλασσινές εμπειρίες
Πολύχρωμα κομμάτια, οικονομικές επιλογές και μια δόση '90s στο κέντρο της Αθήνας
Αυτή η πόλη, με τις αντιθέσεις και τις εκπλήξεις της, κρύβει θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψεις
Διπλοφουρνίζονται, γεμίζονται και στολίζονται με ζύμη speculoos cookie
Κι άλλα 2000 ψάρια και θαλάσσια είδη
Μασάζ κεφαλής και εντατική θεραπεία μαλλιών-δύο σε ένα
Θα μελετήσεις με την ησυχία σου και θα πιεις καλό καφέ
Στην όψη μοιάζει με ανανά, η γεύση όμως είναι αυτή που ξέρεις
Χρήσιμα, φτηνά, αλλάζουν την όψη ενός παλιού τραπεζιού
Χειροποίητα, παραδοσιακά και πολύ χορταστικά
Μαζί με πολλά άλλα καλαματιανά μπόνους
Το Bado Trivial είναι το εναλλακτικό night-out που έψαχνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.