Tip of the day

Πού θα πιεις τον καφέ σου μέσα σε μπισκοτένιο χωνάκι παγωτού;

Αντί για φλιτζάνι, το τρως μετά κι αυτό

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καφές στο χωνάκι

Στο καφέ Italus στην Καλλιθέα πίνεις τον καφέ σου και μετά κάνεις και μια μπουκιά το φλιτζάνι σου 

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα coffee trends που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα social media είναι ο καφές σε χωνάκι παγωτού ή αλλιώς το #coffeeinacone! Δεν σπάει, δεν «διαρρέει» και στο τέλος διαλύεται απολαυστικά στο στόμα. Σίγουρα όμως ο καταναλωτής έχει μόλις λίγα λεπτά στη διάθεσή του για να το πιει – και να το φάει.

Όλα ξεκίνησαν από ένα καφέ στο Γιοχάνεσμπουργκ που είχε την ιδέα να βάλει τον καφέ σε χωνάκι παγωτού με επικάλυψη σοκολάτας στο εσωτερικό του. Σύντομα έγινε viral στο διαδίκτυο, κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες του εξωτερικού και δεν άργησε να φτάσει και στην χώρα μας. Στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στο καφέ Italus μπορεί να δοκιμάσει όποιος έχει την περιέργεια αυτό το τραγανό, γκοφρετένιο ποτήρι καφέ μαζί με τον καφέ της αρεσκείας του.

Καφές στο χωνάκι

Φυσικά δεν χρησιμοποιείται οποιοδήποτε χωνάκι για το σερβίρισμα του καφέ, αλλά ένα πιο «ειδικό» που παρασκευάζεται για τους ίδιους, με το μυστικό να κρύβεται στην πλούσια εσωτερική επικάλυψη με σοκολάτα που αποτρέπει τον καφέ να ζεστάνει τα τοιχώματα του μπισκότου, να τα μουλιάσει και στο τέλος να το λιώσει ολόκληρο. 

Καφές στο χωνάκι

H σοκολάτα μάλιστα έρχεται σε διάφορα χρώματα και γεύσεις για όποιον αναζητά έξτρα τσαχπινιά, με την επικάλυψη να είναι ακόμα και ροζ. Αυτό που πρέπει να αποφύγει ο δοκιμαστής βέβαια είναι να προσπαθήσει να το φάει προτού πιει τον καφέ στο εσωτερικό του αφού πολλοί που παρασύρονται και το δαγκώνουν το αποτέλεσμα είναι να χύνεται ο καφές πάνω τους.  

Καφές στο χωνάκι

Οι εκπλήξεις δεν κρύβονται μόνο εκεί αφού πέρα από το συγκεκριμένο τύπο σερβιρίσματος και τον γενικά εξαιρετικά νόστιμο καφέ του, στο Italus διατίθεται αυτό το ειδικό μηχάνημα που εκτυπώνει πάνω στο αφρόγαλα του καφέ ότι θες: κάποια φωτογραφία που έχεις δει στο internet, στα social media ή και τη δική σου ενώ μπορείς και να γράψεις μια αφιέρωση με λέξεις.

Italus Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, 210 9512341

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ