- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πού θα βρείτε το τελειότερο κοκάκι της Αθήνας
Τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής Κάκαλης τελειοποίησαν το κοκάκι πριν 43 χρόνια
Τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής Κάκαλης φτιάχνουν το πιο λαχταριστό, αφράτο κοκάκι, στο Περιστέρι, το Ίλιον και την Πετρούπολη
Τα κοκάκια δε στολίζουν τα ράφια των ζαχαροπλαστείων τόσο συχνά όσο κάποτε. Το «ελληνικό προφιτερόλ», ίσως ξέπεσε από τη μόδα για να δώσει τη θέση του σε πιο μοντέρνα γλυκίσματα. Το κοκ, πάντως, είναι ένα από τα γλυκά που διαφέρει σημαντικά από το ένα κατάστημα στο άλλο. Κάποια είναι πιο σιροπιαστά, κάποια δίνουν έμφαση στην κρέμα, ενώ άλλα στη σοκολάτα, και μερικά στολίζονται από ξηρούς καρπούς.
Οι παραλλαγές είναι πολλές, αλλά τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής Κάκαλης έχουν τελειοποιήσει τη συνταγή. Αντί για παντεσπάνι, ένα στεγνό αλλά απίστευτα αφράτο «μπισκοτάκι» αποτελεί τη βάση. Στη μέση, η μπόλικη, πάλλευκη κρέμα πατισερί μοιάζει με ένα λαχταριστό σύννεφο. Το παραδοσιακό γλάσο σοκολάτας γίνεται με αγνή κουβερτούρα, στην τέλεια θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα είναι ονειρικό: ένα πανάλαφρο κοκ που δε γλυκίζει καθόλου και αφήνει μια πυκνή επίγευση κουβερτούρας.
Τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής Κάκαλης είναι μια «αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση» που ιδρύθηκε το 1980. Στα τρία καταστήματά της, στο Περιστέρι, το Ίλιον και την Πετρούπολη, φτιάχνει ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Σήμα κατατεθέν, στα κουτιά και τα ζαχαροπλαστεία τους, είναι το μοναδικό τους κοκάκι.
«Με αγάπη και συνέπεια στην ποιότητα χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά υλικά για να σας προσφέρουμε μοναδικές γευστικές εμπειρίες! Ομορφαίνουμε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας, με ειδικά πακέτα για γάμους, βαφτίσεις και εκδηλώσεις», αναφέρει η αναπάντεχα εξυπηρετική ιστοσελίδα της. Εκεί, μπορείτε να πάρετε μια καλή «γεύση» όλων των προϊόντων που προσφέρουν τα ζαχαροπλαστεία Κάκαλης, αλλά και να διαλέξετε μεταξύ τριών «Πακέτων Προσφορών» για μια γιορτινή περίσταση, ένα πάρτι ή κάποιο εταιρικό event.
Δεν μπορείτε να παραγγείλετε τα γλυκά σας απευθείας από την ιστοσελίδα, αλλά μια περιήγηση τον κατάλογο θα σας ανοίξει γρήγορα την όρεξη για δια ζώσης επίσκεψη. Σε μια καρτέλα του site, το ζαχαροπλαστείο δίνει τις δικές του προτάσεις. Crème Brulee να σας τρέχουν τα σάλια, λαχταριστές τάρτες με φρούτα, cupcakes, εκλέρ και, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, το καλύτερο κοκ που θα βρείτε στην πόλη. Στα 43 χρόνια απ’ όταν ο Κάκαλης έφτιαξε το περίφημο κοκάκι του, η παράδοσή του ζει στη Αθήνα και προσελκύει ανθρώπους από όλες τις γωνιές της.
Θα βρείτε τα Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής Κάκαλης στις εξής διευθύνσεις:
Θηβών 206, Περιστέρι - 210 577 7472
Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 248, Ίλιον - 210 262 8516
Μπότσαρη Μάρκου 17, Άγ. Δημήτριος, Πετρούπολη - 210 5019843
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.