Tip of the day

Πού θα δεις τις κολώνες ντυμένες με μπουφάν για το κρύο

Και μάλιστα για καλό σκοπό

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Κανείς μόνος στο κρύο!»

Στο 2ο Λύκειο Αλίμου μαθητές και γονείς μαζεύουν ζεστά ρούχα και τα προσφέρουν

Κασκόλ, μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες είναι κρεμασμένα στα κάγκελα της εισόδου του 2ου Λυκείου Αλίμου. Όχι για διακοσμητικούς λόγους, ούτε γιατί κάποιος …λυπήθηκε τις κολώνες μέσα στη βαρυχειμωνιά αλλά στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Κανείς μόνος στο κρύο!» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Στόχος της προσπάθειας είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι κάθε φύλου και όλων των ηλικιών που έχουν πραγματικά ανάγκη και αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους προκειμένου να περάσουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

«Κανείς μόνος στο κρύο!»

Οι μαθητές και ο σύλλογος Γ&Κ του σχολείου όλο αυτό το διάστημα συνέλεξαν ρούχα από όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν, καινούργια που όμως δεν χρειάζονται ή και παλαιότερα σε καλή κατάσταση, αερισμένα και φρεσκοπλυμένα. Καθημερινά πολλές σακούλες με είδη ένδυσης συγκεντρώνονται σε αίθουσα του σχολείου και ταξινομούνται με τη βοήθεια εθελοντών - μαθητών και γονέων και έπειτα αναλαμβάνουν με τα μπουφάν να «στολίσουν» τις κολώνες της εισόδου του σχολείου. Μια κίνηση που ξαφνιάζει, μοιάζει με εικαστική εγκατάσταση και εκπλήσσει ευχάριστα τους περαστικούς. Τα παιδιά έτσι μαθαίνουν την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, παράλληλα δένονται μεταξύ τους, και έπειτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή σε κάποιο πιθανό βιογραφικό. Μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει αυτή την πρωτοβουλία πέρσι και όπως λένε θα το κάνουν και του χρόνου ενδεχομένως από τις αρχές Νοεμβρίου, πριν ξεκινήσουν τα δυνατά κρύα.

«Κανείς μόνος στο κρύο!»

Τα πανωφόρια βρίσκονται κρεμασμένα από τις 12:30 έως 14:30 το μεσημέρι, έτσι όποιος χρειάζεται κάτι από εκεί θα μπορεί να το πάρει άμεσα. Αν δεν βρουν άμεσα κάτοχο, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αλίμου θα αναλάβει να τα μοιράσει στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου. Mια υπέροχη πρωτοβουλία στον Δήμο Αλίμου!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ