Tip of the day

Πού βρίσκεται ο πρώτος δημόσιος ιαπωνικός κήπος της Αθήνας;

Στο Παγκράτι, πίσω από το Χίλτον θα βρεις κερασιές, μπαμπού και παρτέρια με άρωμα Ιαπωνίας

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δημόσιος ιαπωνικός κήπος της Αθήνας

Ο πρώτος δημόσιος ιαπωνικός κήπος της Ελλάδας βρίσκεται στο Παγκράτι

Στη θέση του πάρκου Νηρηίδων στο Παγκράτι βρίσκεται ο πρώτος Δημόσιος Ιαπωνικός Κήπος της χώρας. Πρόκειται για ένα μικρό θεματικό πάρκο που αν και βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας (περικλείεται από τις οδούς Μιχαλακοπούλου, Νηρηίδων και τη Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου) ελάχιστοι έχουμε παρατηρήσει. Ίσως επειδή το πάρκο παλαιότερα ήταν μια παραμελημένη πράσινη γωνιά που καμία σχέση δεν έχει με τη σημερινή εικόνα της έντονης βλάστησης, με τα περίφημα ιαπωνικά σφενδάμια και τα μπαμπού που συνυπάρχουν με αγγελικές, μυρτιές και δάφνες.

Ο δημόσιος ιαπωνικός κήπος της Αθήνας

Διαθέτει πέντε εισόδους και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος προς όλους όσοι θέλουν να περιηγηθούν στα μονοπάτια ανάμεσα στους κλαδεμένους θάμνους, τα βραχάκια και τα βότσαλα που επιμελήθηκαν εξειδικευμένοι αρχιτέκτονες τοπίου, να κοντοσταθούν στη λιμνούλα, να διαβάσουν γαλήνια ένα βιβλίο (ή τα Manga τους…) στα κατασκευασμένα από γρανίτη καθιστικά, να δώσουν ένα φιλί κάτω από τις εμβληματικές ανθοκερασιές και έστω νοητά να μεταφερθούν για λίγο κάπου εκτός της αθηναϊκής πραγματικότητας.

Οι φίλοι της ασιατικής κουλτούρας θα παρατηρήσουν στο πάρκο αρκετούς συμβολισμούς και στοιχεία από διάφορες εποχές της ιαπωνικής παράδοσης που σχετίζονται με τα στοιχεία της φύσης. Κι ένα έξτρα τιπ: Η βόλτα στον Ιαπωνικό Κήπο συνδυάζεται καλύτερα και με μια επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, το Βυζαντινό Μουσείο και σε άλλα εμβληματικά κτίρια της Αθήνας καθώς απέχει από όλα αυτά ούτε 3’ λεπτά περπάτημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ