Αρχειο

Εκπαίδευση #4 Με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Τσέκαρε τη σχολή που σου ταιριάζει.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 316
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8717-19923.jpg

Θέλεις να αποκαλύψεις το ρυθμό σου, να μπεις στη σχολή Καλών Τεχνών ή στην Αρχιτεκτονική, ν’ ανέβεις κάποτε στο σανίδι… Τσέκαρε τη σχολή που σου ταιριάζει. 

ΣΧEΔΙΟ

ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ Θήρας  19  &  Πατησίων, πλατεία  Αμερικής, 210 8665.611, www.ornerakis.gr

Η μοναδική εξειδικευμένη σχολή με 17 χρόνια λειτουργίας σε σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, με ειδικότητες που αφορούν σχέδιο, σκίτσο, τεχνικές σκίτσου, εικονογράφηση, κόμικς, γελοιογραφία, κινούμενο σχέδιο, γραφιστική, computer graphics, product design, computer animation, web design, 3D animation. Μεγάλος αριθμός αποφοίτων  της σχολής είναι σήμερα προβεβλημένοι καλλιτέχνες, που σταδιοδρομούν σ’ όλους τους χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκδοτικούς οίκους, εφημερίδες, περιοδικό τύπο κτλ. Φέτος η ετήσια έκθεση της σχολής με τίτλο «Αποκλίνον Άστυ» πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα», και θα μεταφερθεί στο φεστιβάλ Δράμας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ» Πολυτεχνείου 1 & Γιαβάση 11, πλατεία Αγ. Παρασκευής, 210 6014.087, 210 6085.658

Xώρος εκπαίδευσης, εξάσκησης και τριβής στο εξειδικευμένο αντικείμενο του σχεδίου και της ζωγραφικής, που αφορά στις ειδικές εξετάσεις των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, σχολές Καλών Τεχνών, αλλά και τη δημιουργική ενασχόληση παιδιών και ενηλίκων. Με την εμπειρία στο χώρο των εξετάσεων, το άριστο σύστημα που ακολουθείται, το προσωπικό ενδιαφέρον για το μαθητή και τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στοχεύει στη σίγουρη επιτυχία των υποψηφίων. 70% επιτυχία στις Πανελλήνιες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΧΕΔΙΟΥ Κωλέττη 9, 210 3832.800, www.loulakis.gr

Δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες Χρόνη Λουλάκη και Γρηγορία Μπαλμπούζη. Mαζί τους διδάσκουν και άλλοι αρχιτέκτονες μηχανικοί και απόφοιτοι της σχολής Καλών Τεχνών. Τα μαθήματα Ελεύθερου και Γραμμικού σχεδίου γίνονται για να βελτιώνουν τις δεξιότητες και να προετοιμάζουν για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα τμήματα Αρχιτεκτονικής, Α.Τ.Ε.Ι. κ.ά. Όπως ειδική προετοιμασία γίνεται για την εισαγωγή στις Σχολές Καλών Τεχνών. Τέλος, μία πρωτοποριακή δραστηριότητα είναι η δημιουργία Portfolio - προετοιμασία ειδικού φακέλου παρουσιάσεων, όπως απαιτούνται από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού για τμήματα Αρχιτεκτονικής, Καλών Τεχνών και Διακόσμησης.

ΘΕΑΤΡΟ

ΊΑΣΜΟΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ» Μαίζωνος 48/ Αθηνά Μπούσγου & Αρμένη Βραϊλα 22, Πεδίον Άρεως, 210 5200.096, 210 5222.712, 210 6411.821/3, www.iasmos.net

Η φοίτηση στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος είναι τριετής και ενεργοποιείται στο χώρο του θεάτρου-κιν/φου-τηλεόρασης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πέμης Ζούνη. Τα μαθήματα είναι καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο, με 30 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης στα κύρια και στα δευτερεύοντα μαθήματα. Η φοίτηση στο Θεατρικό Εργαστήρι είναι διετής. Ο σπουδαστής παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής καθημερινά από Δευτέρα έως και Πέμπτη. Ισχύουν 16 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης στα κύρια μαθήματα και 14 ώρες προαιρετικής παρακολούθησης στα δευτερεύοντα μαθήματα. Υπάρχουν τμήματα πρωινά και απογευματινά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΔΙΑ-ΔΡΩ-ΜΕΣ» Δυαλέων 22, Γκάζι, 210 7218.860, 697 8909244, www.wix.com/diadromes/diadromes

Τα εργαστήρια απευθύνονται είτε σε εκπαιδευτικούς είτε σε όσους/ες εργάζονται και δραστηριοποιούνται με παιδιά, νέους ή ενήλικες, για την ψυχαγωγία και την παιδαγωγία τους (θέατρο, δημιουργική απασχόληση, κοινωνικές υπηρεσίες κ.ά.). Οι συμμετέχοντες αποκτούν τις γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στο δράμα, αλλά επιπλέον θα κατανοήσουν και θα πειραματιστούν με τα στοιχεία και τις δυνατότητές του σε σχέση με την επαγγελματική τους πρακτική και ενδιαφέροντα. Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ TEATRO PICCOLO Μάρκου Μουσούρου 3, Μετς, 210 9235.575, www.teatropiccolo.gr

Ένα πρότυπο Θεατρικό Εργαστήρι, διετούς φοίτησης. Διδάσκονται οι τεχνικές υποκριτικής σε ολιγομελή τμήματα (Αυτοσχεδιασμός, Σύγχρονο-Αρχαίο Δράμα, Φωνητική, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Ιστορία Θεάτρου, Κινησιολογία, Χορός, Buttoh, o Ηθοποιός στο φακό). Ο τρόπος διδασκαλίας είναι σύγχρονος, με χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Διαθέτει κι ένα Θεατράκι που φιλοξενεί παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής, της Ερασιτεχνικής και της ομάδας Musical Piccolo, ενώ λειτουργούν σεμινάρια και μεταπτυχιακά τμήματα Ηθοποιών. Εδώ δεν κρίνουν, αλλά ενθαρρύνουν το σπουδαστή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΞ ΑΡΧΗΣ» Εμ. Μπενάκη & Δερβενίων 46, Εξάρχεια, 210 3822.661

Με διευθύντρια σπουδών τη θεατρολόγο και ηθοποιό Ελένη Τσάκαλου διδάσκονται υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, ιστορία θεάτρου, δραματολογία, ορθοφωνία, ποίηση, ψυχοτεχνική, κινησιολογία, σκηνοθετικές προσεγγίσεις. Διδάσκονται όλα τα είδη του θεάτρου: αρχαίο, κλασικό, comedia dell’arte, σύγχρονο, παιδικό και θεατρικό παιχνίδι. Οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Θέατρο Εξ Aρχής και στο τέλος της διδακτικής χρονιάς παρουσιάζεται σε ανοιχτό θέατρο η παράσταση των μαθητών. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων. Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «ΔΗΛΟΣ» Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 210 5203.562,  www.dilos.gr

Υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Χατούπη, η χρονιά περιλαμβάνει σειρά σεμιναρίων με σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού και ευρωπαϊκού θεάτρου. Μαθήματα για τους σπουδαστές της σχολής με επισκέπτες καθηγητές, σημαντικά στελέχη του θεάτρου, υποκριτική κινηματογράφου και δημιουργία μικρών ταινιών, αλλά και διάθεση θεάτρου και υλικοτεχνική υποδομή για παραστάσεις τελειόφοιτων και απόφοιτων της σχολής, διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων για τους σπουδαστές αλλά και νέους επαγγελματίες του χώρου και οργάνωση Γραφείου Διασύνδεσης της σχολής και επαγγελματικής προώθησης των απόφοιτων. Οι ακροάσεις των εισαγωγικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25/9/2010 (Α΄ φάση) και θα επαναληφθούν την Τετάρτη 29/9/2010 (Β΄ φάση).

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «ΑΡΧΗ» Μιχαήλ Βόδα 13, 210 8810.496, www.dilos.gr

Η ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή» με διευθύντρια τη Νέλλη Καρρά, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος 3ετούς φοίτησης, αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και σε συνεργασία με εκλεκτούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, κινησιολόγους και σκηνογράφους, στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση για τους ηθοποιούς με τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Εισαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν 27 & 28/9.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ Βουλγαροκτόνου 60, Εξάρχεια, 693 2628305, www.prasinaloga.gr

Με εκπαιδεύτρια την Εμμανουέλα Καποκάκη η ομάδα διοργανώνει μια σειρά από σεμινάρια για την πολύπλευρη καλλιτεχνική καλλιέργεια του ατόμου, τη δυνατότητα αυτοέκφρασης, βαθύτερης επικοινωνίας και συνεχούς άσκησης της φαντασίας, που περιλαμβάνουν: κατασκευή θεατρικής κούκλας από διάφορα υλικά (γλυπτικές και ζωγραφικές αρχές), βασικές αρχές κίνησης της κούκλας, εμψύχωση κούκλας άμεσης κίνησης ώστε να φαίνεται ζωντανή: τρόπος που κοιτάζει, κινείται, εκφράζει συναισθήματα, στοιχεία σεναρίου, διαφορετικές τεχνικές κούκλας, καθώς και βάσεις υποκριτικής. Διάρκεια Οκτώβριος-Μάιος (60 ωρών)

ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Καραΐσκου 104, Πειραιάς, 210 4178.159, 210 4129.948, www.piraikos-dramaschool.gr

Η πιο παλιά Δραματική Σχολή, από το 1914 προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης με διευθυντή σπουδών τον Πάνο Σκουρολιάκο. Λειτουργεί Ανώτερη Σχολή Θεατρικής Τέχνης για τους επιτυχόντες των εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Ελεύθερο Θεατρικό Εργαστήρι για όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις εξετάσεις. Λειτουργούν επίσης Θεατρικά Εργαστήρια Ερασιτεχνικού Θεάτρου για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες, Τμήμα Ορθοφωνίας και Σχολή Θεατρικής Σκηνοθεσίας.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΜΠΡΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ηπείρου 41, 1ος ορ., 210 3252.676, 693 6813232, www.empros-ergastirion.gr

Ιδρύθηκε από την Εταιρεία Θεάτρου «Εμπρός» σε συνεργασία με την εταιρεία «Θέατρο Εργαστήριο» το 2004 και από το 2006 έχει θεσπίσει την υποτροφία «Τάσος Μπαντής» –ένας από τους ιδρυτές του– που παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης στον καλύτερο μαθητή για ένα έτος σπουδών. Έχει τριετή φοίτηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά από το χειμώνα του 2008 εγκαινίασε τη λειτουργία του έτους εφαρμογής. Στόχος του τέταρτου προαιρετικού έτους είναι η εφαρμογή στην πράξη των γνώσεων των προηγούμενων ετών. Τα ολιγομελή τμήματα, η πολυφωνία των καθηγητών, η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και το έτος εφαρμογής αποδίδουν καρπούς.

NEW YORK ACTING STUDIO Μιαούλη 11, Ψυρρή, 697 7906166, newyorkactingstudio@gmail.com

Ένα νέο studio για ηθοποιούς πρωτοπορεί, περιλαμβάνοντας μαθήματα υποκριτικής για θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση και στην αγγλική γλώσσα. Ιδρυτής και διευθυντής ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Κατής, που στις ΗΠΑ συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζον Τορτούρο, Λίαμ Νίσον κ.ά.), σκηνοθέτησε θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη, Βοστώνη κ.λπ. και πρωταγωνίστησε στο θέατρο σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway), Βοστώνη κ.ά. Διδάσκονται: ερμηνεία κειμένου, κίνηση, φωνή, μάσκες, σκηνική παρουσία, τεχνική για οντισιόν.

LIFE N’ ART THEATER Βασ. Αλεξάνδρου 6 & Αναλήψεως 1, 210 5789.337, 694 4124014, www.latheater.gr

Ένα studio καλλιτεχνικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης, ένα εργαστήρι εκπαίδευσης όπου συναντώνται όλες οι Τέχνες. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, σε μικρούς και μεγάλους. Λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι (υποκριτική, σκηνοθεσία, ορθοφωνία, ενδυματολογία - σκηνογραφία, σωματικό θέατρο, stand up comedy, τραγούδι, χορός, ξιφασκία κ.ά.), Κινηματογραφικό Εργαστήρι (οι συμμετέχοντες ετοιμάζουν τη δική τους ταινία), Εργαστήρι Θεάτρου Κωφών, Παιδικό Εργαστήρι και Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης για Εφήβους και Ενήλικες (θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση σχολικής ύλης, γιόγκα, tai chi). Το κόστος ξεκινάει από 40 ευρώ το μήνα.

Σχολή Δραματικής Τέχνης ΚΑΛΒΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ «Αθηναϊκή Σκηνή» Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 1, Ακρόπολη (έξω από το Μετρό), 210 9222.300, www.athstage.gr

Οι πιο έμπειροι από τους πιο καταξιωμένους καθηγητές, ηθοποιούς και σκηνοθέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ευρωπαϊκού τύπου πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει και εξειδικευμένα σεμινάρια, μαθήματα στα Αρχαία Θέατρα των Δελφών και της Επιδαύρου δύο φορές ετησίως, ανέβασμα μιας παράστασης κάθε χρόνο σε αθηναϊκό θέατρο, τμήμα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού τον Σεπτέμβρη, αλλά και για το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.ά. Στα υπόλοιπα συν, η επαγγελματική απορρόφηση, τα χαμηλά δίδακτρα, οι υποτροφίες και τα δωρεάν ταξίδια στο εξωτερικό για παρακολούθηση παραστάσεων.

ΧΟΡΟΣ

ΣΧΟΛΗ PLAYGROUND Βουτσαρά 6, Βοτανικός, 210 8544.836 (5-7μμ), www.yiotapeklari.com

Η Γιώτα Πεκλάρη μαθήτευσε στην Ισπανία πλάι σε αναγνωρισμένους χορευτές flamenco και συνεργάστηκε με αρκετούς από αυτούς σε παραστάσεις χορού. Ο τρόπος διδασκαλίας της εστιάζεται στην εκφραστικότητα της κίνησης μέσα από μια γνώση του σώματος, καθώς λειτουργούν συνδυαστικά τόσο οι μέθοδοι του σύγχρονου χορού όσο και της ίδιας της τεχνικής του flamenco. Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα τεχνικής, χορογραφίας, ρυθμολογίας και αυτοσχεδιασμού για όλα τα επίπεδα.

STUDIO BAILE DE BARRIO Κωνσταντινουπόλεως 52, 1ος ορ., Γκάζι, 210 3472.509, 6948 624155, bailedebarrio@yahoo.gr

Παραδίδονται ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα tango και σύγχρονου χορού, για όλα τα επίπεδα, όπως επίσης μαθήματα μπαλέτου, pilates και γυμναστικής (floor barre and stretching). Επίσης διοργανώνονται σεμινάρια χορού με καταξιωμένους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα παραστάσεων tango (χορογράφος Κώστας Νικολαΐδης) αλλά και σύγχρονου χορού (Χάρης Μανταφούνης). Κάθε Πέμπτη βράδυ στις 22.30 βραδιά αφιερωμένη στο tango (milonga).

ΣΧΟΛΗ «ΒΕΡΑ & ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» Σουλίου 6α, Μαρούσι, 210 8061.655/ Αγίου Γεωργίου 42, Ν. Ιωνία, 210 2771.131, 697 3692913, www.iasisreg.gr

Μια σύγχρονη, αναγνωρισμένη από το κράτος και το ΥΠΠΟ σχολή κλασικού, σύγχρονου, funky jazz, hip-hop χορού, με προσεγμένο πρόγραμμα μαθημάτων για παιδιά, νέους, ενήλικες. Η 40ετής πείρα της σχολής σε συνδυασμό με τη συνεχή ανανέωση των μεθόδων της, στοχεύει στη γνώση, τη δημιουργικότητα και την έκφραση. Οι ενήλικες μπορούν να παρακολουθήσουν και τα μαθήματα μεθόδου Feldenkrais ATM (Awareness Through Movement) ή τα ατομικά μαθήματα FI (Functional Integration).

DANZARIN Θεσ/νίκης 17, Θησείο, 213 0047.117,  694 4841010, www.danzarin17.blogspot.com

Το Danzarin είναι ένα εργαστήρι χορού-πολυχώρος με βάση το αργεντίνικο tango, που επεκτείνεται και σε άλλα είδη, όπως yoga, σύγχρονο χορό, contact improvisation, salsa, capoeira. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των ανθρώπων του η αληθινή τέχνη βρίσκεται στις απλές, καθημερινές δράσεις, ενώ ο χορός δεν είναι παρά μέσο έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας. Προκρίνουν την ειλικρινή δουλειά με σεβασμό στην ομαδικότητα, κι εκτός από μαθήματα διοργανώνουν καλλιτεχνικά δρώμενα και σεμινάρια. Ξεχωριστές είναι οι βραδιές τάνγκο κάθε Κυριακή στη μεγάλη ξύλινη σάλα του.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΧΩΡΟΣ» Τοσίτσα 11Β, Εξάρχεια, 6973 213736/ Σαριπόλου 12, Μουσείο, 210 8837.867, 6973 069147 (17.00-21.00)

Το ιστορικό στούντιο του δασκάλου και ιδρυτή του «Πειραματικού Μπαλέτου Αθηνών» Γιάννη Μέτση συνεχίζει ανακαινισμένο υπό τη νέα διεύθυνση του χορευτή και καθηγητή Αντίνοου Παλαμάρη. Καθηγητές όπως οι Anton Stoinof, Ρωξάνη Παπανικολάου, Ίριδα Κυριακοπούλου, Pierre Tavernier, Ζωζώ Κυβεργιώτου, Alexander (Latin), Αντώνης Λιβερόπουλος (σύγχρονη jazz), Πένυ Διαμαντοπούλου (τεχνική Graham), Χριστίνα Αρμύρα (Afro Modern) στοχεύουν στην ανάδειξη της τεχνικής του χορού. Πραγματοποιούνται επίσης σεμινάρια από διεθνούς φήμης καθηγητές και χορογράφους του εξωτερικού.

Σχολή  Salsa Caliente της Ιωάννας Μπαφνάκου, Πατησίων 333, Άνω Πατήσια, 210 2288.388, www.salsacaliente.gr

Μάθε να χορεύεις σωστά από έμπειρους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες δασκάλους. Μάθε salsa, merengue, cha-cha-cha, bachata, rumba cubana, rueda de casino, samba brazil, axe, capoeira, tango argentino, μοντέρνο, jazz, r’n’ b, hip hop, latin gym, oriental, flamenco, κλακέτες, afro. Κάθε Πέμπτη caliente parties και κάθε χρόνο διοργανώνονται ταξίδια στην Κούβα. Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν.

ΣΧΟΛΗ STREET SHADOWS Τριπτολέμου 30, Γκάζι, 210 3464.979

Ο καλλιτεχνικός σύλλογος Street Shadows ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια με σκοπό την προαγωγή και διάδοση των μοντέρνων χορών – hip hop, funky modern jazz, street dance, salsa κ.λπ. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με χορευτική διάθεση, και σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορους όσους γίνουν μέλη. Ο σύλλογος συμμετέχει σε διαγωνισμούς και παρουσιάσεις και το κλίμα είναι φιλικό, ενώ οι συνδρομές είναι ιδιαίτερα οικονομικές. Αξίζει και μόνο μια επίσκεψη για να κερδίσει το ενδιαφέρον σας.

ΚΕΡΑΜΙΚΗ - ΚΟΣΜΗΜΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ «ΠΕΡΙ ΓΗΣ» Ιωάννου Μεταξά 13, Άγ. Δημήτριος, 210 9764.781, 694 4632698

Λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια έχοντας καταφέρει να γίνει τόπος δημιουργικής απόδρασης. Τα μαθήματα κεραμικής γίνονται σε ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων, με μοναδικές προϋποθέσεις συμμετοχής το ομαδικό πνεύμα και την παιδικότητα. Διεγείρεται η φαντασία και ενισχύεται ο αυθορμητισμός, ενώ τονώνεται η αυτοπεποίθηση. Αποκτώντας ερωτική σχέση με το υλικό, στόχος του εργαστηρίου είναι να απελευθερωθεί ο καλλιτέχνης που κρύβουμε μέσα μας. Μαθήματα ξεκινούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΣΧΟΛΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΣ GALILEO Μιλτιάδου 11, Αθήνα, 217 7020.301, 693 2525492, www.galileo.edu.gr

55 χρόνια ως ανεξάρτητη επαγγελματική σχολή διδασκαλίας της τέχνης του κοσμήματος. Στους σπουδαστές προσφέρονται: Μονοετές Βασικό Πρόγραμμα Αργυροχρυσοχοΐας/ Πρόγραμμα Χειροποίητου Κοσμήματος/ Πρόγραμμα Παραγωγικού Κοσμήματος/ Πρόγραμμα Χαρακτικής / Μεταλλοπλαστικής. Διαθέτει Εναλλακτικό Πρόγραμμα Σπουδών για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν καθημερινά μαθήματα, Πρόγραμμα Παράλληλης Φοίτησης για σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και τους τελειόφοιτους Λυκείου, Προγράμματα Εξειδίκευσης για αποφοίτους σχολών αργυροχρυσοχοΐας, Ταχύρυθμα & Θερινά Σεμινάρια, καθώς και Ανοικτό Εργαστήριο/ Open Studio για να δημιουργήσετε κοσμήματα με την επίβλεψη έμπειρων τεχνητών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

GROOVE HOUSE STUDIOS Κούτσια 3, Αθήνα, 210 8835.618, www.ghstudios.gr

Δημιουργήθηκαν το 2001 και κύριες δραστηριότητές τους είναι η ηχογράφηση και η ενορχήστρωση. Διαθέτει δύο αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες με ό,τι χρειάζεται σήμερα για μια σοβαρή επαγγελματική παραγωγή. Διατίθενται μουσικά όργανα (ενισχυτές, ντραμς, πλήκτρα κ.λπ.), καθώς επίσης και εξειδικευμένοι μουσικοί για τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Η εταιρεία μας διαθέτει συστήματα ήχου και φωτισμού για ανοιχτές ή κλειστές συναυλίες. Επίσης, παρέχουμε ηχητική μελέτη καθώς και τοποθέτηση ηχητικού-φωτιστικού εξοπλισμού. Πρόσφατα η εταιρεία δημιούργησε το δισκογραφικό της τμήμα.

ASH IN ART Λαχούρη 1 & Ηρακλέους, Συγγρού-Φιξ, 210 9216.890, www.ashinart.com

Εδώ θα βρείτε 30 μαθήματα τέχνης & πολιτισμού με μηνιαία συνδρομή 60 ευρώ και εντατικά και εξειδικευμένα σεμινάρια με 10 ευρώ/ώρα. Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν: κατασκευή κεριών και χειροποίητου σαπουνιού, κόσμημα, θεατρική ομάδα, μοντέλο νυκτός, σκοτεινός θάλαμος Α/Μ φωτ/φίας, μακιγιάζ & hair styling, ιαπωνική ζωγραφική, εργ. παραμυθιού, μουσική τεχνολογία, κρουστά αφρικανικά, αγιογραφία, web design, video art, ξένες γλώσσες, χορό, βιτρώ, γραφιστική, σκίτσο κ.ά..

Σεμινάρια επιμόρφωσης “Seminart” Πολυκράτους 6, 210 5229.339, 698 0100398, (11.00-21.00) www.seminart.info

Η ομάδα της Seminart ξεκινάει τον Οκτώβρη με σεμινάρια γραφής, φωτογραφίας, θεάτρου, video art, ελεύθερου σχεδίου, ραδιοφώνου, ζωγραφικής, διακόσμησης, διαφήμισης κ.ά. σε έναν πρωτοποριακό χώρο, που καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης σεμιναριακής επιμόρφωσης. Βασισμένη στην παραδοχή ότι η εφ’ όρου ζωής επιμόρφωση είναι πιο εποικοδομητική από τη θεσμική εκπαίδευση, επειδή είναι επιλογή και όχι καταναγκασμός, προσαρμόζει το πρόγραμμα των σεμιναρίων στις ανάγκες των ενδιαφερόμενων.

VORTEX STUDIO Ιθάκης 24 & Ι. Δροσοπούλου, 210 8259.994,  www.vortexstudio.gr

Μικρή καλλιτεχνική ακαδημία για ανθρώπους κάθε ηλικίας διοργανώνει σεμινάρια για το video art (χρήση κάμερας, ψηφιακό μοντάζ, sound design, export web movie) και το κόσμημα (με πρώτη ύλη το μέταλλο και πλήθος τεχνικών). Τα εργαστήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα και παρέχουν τις απαραίτητες τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες σε μικρές ομάδες (6-10 άτομα). Κάθε χρόνο διοργανώνουν εκθέσεις με τα έργα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκειά τους.

Σχολή Αikido “Μοναστηράκι Dojo” Αθηνάς & Πρωτογένους 1, 697 2112.656, www.monastirakidojo.com

Διδάσκεται aikido με ειδική άδεια από το κεντρικό αρχηγείο στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μία ήρεμη αλλά δυναμική αμυντική πολεμική τέχνη, που λειτουργεί ως μέσο σωματικής και πνευματικής άμυνας. Υπάρχουν ειδικά τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων για όλες τις ηλικίες. Τα παιδικά τμήματα ακολουθούν το σουηδικό σύστημα εκπαίδευσης aiki, που δεν απαιτεί τόσο σωματική δύναμη και αντοχή όσο συντονισμό σώματος και πνεύματος. Διδάσκεται σε όλες τις ηλικίες καθώς και σε ενήλικους με προβλήματα μέσης, γονάτων και σπ. στήλης. Εγγραφές όλο το χρόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ