Life

Διευρύνοντας τις γνώσεις

Προτάσεις για σπουδές ξένων γλωσσών, art & design, σύγχρονα κολέγια, ινστιτούτα, εσπερινό λύκειο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 315
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
students.jpg

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Μασσαλίας 22, 210 3680.900, www.hau.gr

Εδώ θα μάθεις αγγλικά (κι όχι μόνο), με όλο το αμερικάνικο know-how! Τσέκαρε παρακάτω τι σου προσφέρει η Ένωση

Για ενήλικες Από το 1957 έχουν περάσει από τα θρανία της Ελληνοαμερικάνικης πάνω από 600.000 σπουδαστές! Εδώ μαθαίνει κανείς τη γλώσσα μέσα από τόσο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και τεχνολογίες που περιλαμβάνουν ακόμη και διδακτικό υλικό στο διαδίκτυο όπως pod casts, video casts και εφαρμογές εικονικής διδασκαλίας! Συνδυάζονται πάντα με το άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό και το fun του μαθήματος. english@hau.gr

Για παιδιά και έφηβους Ήδη από 5 χρονών, τα παιδιά γίνονται δεκτά στα πλούσια προγράμματα διδασκαλίας της Ένωσης. Μαθαίνουν από πολύ μικρά να αγαπάνε και να κατανοούν τη γλώσσα. Το εφηβικό πρόγραμμα «πιάνει» μέχρι και παιδιά 16 χρονών. Στα μαθήματα συνδυάζονται οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τρόποι διδασκαλίας με ισάξια έμφαση στα πιο «κλασικά» μέσα όπως τις βιβλιοθήκες… english@hau.gr

Ελληνικά ως δεύτερη/ξένη γλώσσα Εδώ είναι και το επίσημο εξεταστικό κέντρο για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Αλλά όχι μόνο. Εδώ διδάσκουν και την ελληνική ως ξένη γλώσσα. Με έμπειρους καθηγητές, πλούσιο υλικό και προετοιμασία για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας. Μέχρι σήμερα, έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκατοντάδες άνθρωποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλο τον κόσμο. moderngreek@hau.gr

Διερμηνεία/Μετάφραση Άλλοι δύο πολύ ενδιαφέροντες κλάδοι της Ένωσης αλλά και φουλ εξελισσόμενοι τομείς παγκοσμίως. Η διερμηνεία και η μετάφραση μπορούν να σου ανοίξουν τρομερούς επαγγελματικούς αλλά και πολιτιστικούς δρόμους… Κι εδώ, γίνεται σίγουρα πολύ καλή δουλειά. Ψάξ’ το! translation@hau.gr


Macmillan Hellas  Μισαραλιώτου 2, Αθήνα, 210 7482.828

Μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου Macmillan, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, προσφέροντας εύχρηστα και υψηλής ποιότητας βιβλία εκμάθησης αγγλικών, τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές και ιδιοκτήτες σχολών. Οι σειρές των εκδ. Macmillan Hellas περιλαμβάνουν από την προσχολική ηλικία έως το πανεπιστήμιο και από τους αρχάριους έως το επίπεδο Proficiency και συνοδεύονται από επιπλέον διαδραστικό υλικό για χρήση σε αίθουσες φροντιστηρίων και σχολών.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ  Φορμίωνος 83 & Φιλολάου, Παγκράτι, 210 7521.767, www.grapsa.edu.gr

Κάθε χρόνο διδάσκει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και ιταλικά σε 4.500 σπουδαστές, σε 12 μεγάλα και υπερσύγχρονα εκπαιδευτήρια σε Παγκράτι, Αμπελόκηπους, Καλλιθέα, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Κυψέλη, Νέα Ιωνία, Πειραιά και Πάτρα. Εκπαιδευτικές καινοτομίες, εμπλουτισμένα μαθήματα που δίνουν έμφαση στην επικοινωνία, καθώς και προηγμένα εκπαιδευτικά μέσα χαρακτηρίζουν το προφίλ του εκπαιδευτικού ομίλου Γράψα, με τα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών να απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες αλλά και σε επιχειρήσεις.


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GOETHE  Oμήρου 14-16, Αθήνα, 210 3661.000 www.goethe.de/athen

Όπως λένε και οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου, το να μαθαίνεις γερμανικά στο Goethe - Institut Athen σημαίνει να μαθαίνεις γερμανικά σε γερμανικό περιβάλλον: να έχεις καθηγητές με άριστη κατάρτιση, άμεση πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη, καθώς και την ευκαιρία ν’ αποκτήσεις γνώσεις της γερμανικής ή να τις εμπλουτίσεις φοιτώντας σ’ ένα από τα Ινστιτούτα Goethe στη Γερμανία. Τα τμήματα σπουδών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προσφορών σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις ηλικίες, από παιδιά 4ης Δημοτικού μέχρι και ενήλικες από 50 ετών και πάνω, ενώ τα μαθήματα γίνονται σε σύγχρονα εξοπλισμένους χώρους με διαδραστικούς πίνακες αλλά και «ηλεκτρονικό βιβλίο ύλης».


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ  Καποδιστρίου 2, πλ. Κάνιγγος, 210 3828.880, www.cervantes.gr

Πρωτοπόρο στη διάδοση της ισπανικής και πορτογαλικής γλώσσας στην Ελλάδα ήδη από το 1984, αποτελεί το μοναδικό κέντρο ισπανικών σπουδών στη χώρα μας που αξιολογήθηκε με άριστα από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Άριστα εκπαιδευμένοι και έμπειροι ισπανόφωνοι και πορτογαλόφωνοι καθηγητές προετοιμάζουν τους σπουδαστές για DELE (επίσημα διπλώματα ισπανικής γλώσσας), PLE (επίσημα διπλώματα της πορτογαλικής γλώσσας), ΚΠΓ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας), Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ισπανική Φιλολογία, Erasmus, όπως και εξιδεικευμένα μαθήματα και σεμινάρια. Στα συν του ινστιτούτου και οι δωρεάν πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως το Foro de Lectura (Λέσχη Ανάγνωσης), η Θεατρική Ομάδα, το Cine Forum και πολλές fiestas. Διαθέτει επίσης δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει ένα ταξίδι στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική.


ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ  Σίνα 31, Αθήνα, 210 3398.600, www.ifa.gr

Ένα μικρό κομμάτι της Γαλλίας στην Αθήνα. Εξειδικευμένοι καθηγητές, προετοιμασία για όλα τα διπλώματα (DELF, DALF SORBONNE) αλλά και πανεπιστημιακές σπουδές (Licence Γαλλικής Φιλολογίας, Επαγγελματική μετάφραση, Διεθνείς Σχέσεις), τμήματα για όλες τις ηλικίες, μαθήματα εξ αποστάσεως, ειδικά τμήματα για καθηγητές γαλλικών. Το IFA ακόμα διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη (πάνω από 60.000 πηγές) και διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων (κινηματογράφος, συναυλίες, διαλέξεις, εκθέσεις κ.ά.). Επίσης, με την εγγραφή σου αποκτάς κάρτα σπουδαστή και γίνεσαι μέλος του Club IFA που σου προσφέρει αποκλειστικά προνόμια.


EL MUNDO  Λεωφ. Συγγρου 9 (μετρό Ακρόπολη), 210 9246.901, www.elmundo.gr

Προσφέρει ολιγομελή τμήματα εκμάθησης όλων των γλωσσών της Ιβηρικής χερσονήσου σπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βάσκικα και γαλικιανά) για ενήλικους, εφήβους και παιδιά, με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα, στοχεύοντας εκτός των άλλων να φέρει το σπουδαστή σε επαφή με την κουλτούρα και την ισπανική πραγματικότητα. Στο El Mundo λειτουργούν εξειδικευμένα τμήματα μετάφρασης, προφορικής εξάσκησης, προετοιμασίας για διπλώματα DELE και PLE, σεμινάρια λογοτεχνίας και ιστορίας της τέχνης, ενώ όλοι οι καθηγητές έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ισπανική ή την πορτογαλική. Η φετινή χρονιά θα είναι αφιερωμένη στην πολιτιστική πολυμορφία της Ισπανίας με έμφαση στη γαστρονομία και τη μουσική της.


ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ Πατησίων 47, 210 5242.646, www.iicatene.esteri.it, www.iic.gr

Πρόκειται για το Μορφωτικό Γραφείο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα που έχει σκοπό να προωθεί τις επαφές των ελληνικών ιδρυμάτων, οργανισμών και ελληνικών υπηρεσιών με τις αντίστοιχες ιταλικές, να επιμελείται και να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με ελληνικούς και ιταλικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επίσης, να παρέχει πληροφορίες για υποτροφίες και σπουδές στην Ιταλία και να αναπτύσσει διδακτική δραστηριότητα διοργανώνοντας τμήματα ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας για ενήλικες και νέους, τμήματα προετοιμασίας για σπουδές στην Ιταλία και τμήματα ορολογίας, τμήματα προετοιμασίας εξετάσεων CELI, καθώς και διάφορα άλλα εξειδικευμένα τμήματα.


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ  Φειδίου 18, 210 3302.051,  www.pushkin.gr

Έχοντας 64 χρόνια πείρα στη διδασκαλία των ρωσικών στην Ελλάδα αποτελεί τον αποκλειστικό εκπρόσωπο του Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας Α.Σ. Πούσκιν, ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ρωσίας. Το Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών λειτουργεί επίσημα ως εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης της γνώσης της ρωσικής ως ξένης γλώσσας με διπλώματα που αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ, ενώ οι καθηγητές του διδάσκουν ρωσικά και στην Ελληνική Βουλή, σε οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρείες κ.λπ. Επίσης, καλύπτει τις ανάγκες διερμηνείας σε διεθνείς συναντήσεις και αναλαμβάνει μεταφράσεις από ελληνικά σε ρωσικά και αντίστροφα, ενώ έχει στην ιδιοκτησία του τη σημαντικότερη ρωσική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα με 18.000 τόμους.


FRIEDRICH SCHILLER  Σόλωνος 112, 210 3838.442,  www.f-schiller.gr

Φροντιστήριο γερμανικών που λειτουργεί από το 2001 με βασικό χαρακτηριστικό τη γρήγορη και αποτελεσματική εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Διαθέτει προγράμματα για φοιτητές, ενήλικες και επιχειρηματίες, και είναι εξειδικευμένο στα μεγάλα πτυχία KDS, GDS. Το φροντιστήριο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Άννας Ντερβίση, η οποία διδάσκει και η ίδια, όντας απόφοιτος και αριστούχος της Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Bielefeld. Επίσης προσφέρονται ειδικά προγράμματα με επαγγελματικά γερμανικά, ειδική ορολογία ιατρικής και νομικής καθώς και πρόγραμμα προετοιμασίας για σπουδές στη Γερμανία. Η πρώτη εβδομάδα μαθημάτων είναι δωρεάν.


ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ  800 11 18.888, www.eurognosi.com

60.000 μαθητές το χρόνο μαθαίνουν γλώσσες από την Ευρώπη αλλά και πληροφορική στα 350 κέντρα εκπαίδευσης ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Η χρήση νέων τεχνολογιών, τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως η πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης EUROGNOSI FCE Online με την οποία οι μαθητές εξασκούνται για τις εξετάσεις τους, η on line εκπαίδευση πληροφορικής (EuroLab), οι 3.000 εξειδικευμένοι καθηγητές και φυσικά τα 21 χρόνια εμπειρίας αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του επιτυχημένου Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πληροφορικής που κάνουν την επιτυχία κάτι παραπάνω από σίγουρη.


ABANICO  Κολοκοτρώνη 12, Αθήνα (πίσω από την παλιά Βουλή), 210 3251.214 & 215, info@abanico.gr, www.abanico.gr

Ύστερα από δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκμάθηση της ισπανικής, πορτογαλικής και καταλανικής γλώσσας αλλά και των αντίστοιχων πολιτισμών. Εκεί μπορεί κανείς να προετοιμαστεί δωρεάν για τις επίσημες εξετάσεις DELE και Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας, PLE και Certificats de Català, να παρακολουθήσει τα ειδικά μαθήματα (τέχνη, λογοτεχνία, προφορική εξάσκηση και άλλα), να μπει στο Μεταφραστικό Τμήμα, η δουλειά του οποίου ήδη έλαβε το 2008 το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης, ή να παρακολουθεί τις διάφορες δραστηριότητες ποικίλης πολιτιστικής ισπανόφωνης, πορτογαλόφωνης και καταλανόφωνης θεματολογίας. Φέτος το Αbanico ανοίγει αυλαία με ένα Σεμινάριο Μεξικάνικης Γαστρονομίας και Ιστορίας (5 & 6/10).


ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ-ΚΟΛΕΓΙΑ

AKTO  3ης Σεπτεμβρίου 24, 210 5230.130, www.akto.gr

Εδώ και σαράντα χρόνια προσφέρει στους σπουδαστές του ολοκληρωμένες σπουδές τέχνης και design ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να τις αξιοποιήσουν άμεσα στην αγορά εργασίας. Διαθέτει υπερσύγχρονους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους διδασκαλίας και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Τα προγράμματά του περιλαμβάνουν ειδικότητες όπως Γραφιστική, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων & Διακόσμηση, Marketing & Advertising, Σχεδιασμός Βιομηχανικών Προϊόντων, Φωτογραφία, Εικαστικές Τέχνες, Comics -Cartoon, 3D Animation & Multimedia Productions και Σχέδιο Μόδας.


DEREE - THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE  Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 210 6009.800

Αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο από τη New England Association of Schools and Colleges (NEASC) αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης λειτουργεί στα πρότυπα του αμερικανικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης. Προσφέρει σπουδές, τίτλους Bachelor και Master καθώς και Graduate Certificates στις Τέχνες, τα Οικονομικά, την Επικοινωνία, την Τεχνολογία, τη Μουσική, το Θέατρο, το Management, το Marketing κ.ά., ενώ διαθέτει ιδιόκτητο campus 260 στρεμμάτων στην Αγία Παρασκευή αλλά και campus στο κέντρο της Αθήνας με υπερσύγχρονες βιβλιοθήκες και άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις.


ΒΑΚΑΛΟ ART&DESIGN  Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός, Αθήνα, 210 6442.514, 210 6425.185, www.vakalo.gr

Έχει συνδέσει το όνομά της με τις σπουδές τεχνών και του design στην Ελλάδα, αφού δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1958. Προσφέρει Bacherol στις Γραφιστικές Εφαρμογές και την Aρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Design) και Master στο Visual Communication and Interactive Media και Interior Architectural Design επικυρωμένα από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby. Επίσης διαθέτει εργαστήρια σκηνογραφίας και ζωγραφικής, προγράμματα υποτροφιών και εγγυάται την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της μέσω του σχετικού γραφείου που διαθέτει.


CITY UNITY COLLEGE  Καρύτση 1 & Κολοκοτρώνη, 210 3243.221,  www.cityu.gr

Με μια φρέσκια, επίσημη άδεια λειτουργίας στην τσέπη, το City συνεχίζει δυναμικά και μετατρέπεται σ’ ένα «κέντρο τέχνης» στο κέντρο της πόλης. Στο Department of Arts & Design –στο πιο arty περιβάλλον– θα αναγνωρίσουν το ξεχωριστό ταλέντο σου, θα ασχοληθούν μ’ αυτό και θα απογειώσουν την προσωπική σου σφραγίδα! Για να γίνει αυτό, οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί κατόπιν συνέντευξης. Με 3 χρόνια σπουδών παίρνεις Higher National Diplomas από το Edexcel στη Γραφιστική, τη Διαφήμιση και τη Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων. Με ένα επιπλέον έτος λαμβάνεις και Bachelor από βρετανικό πανεπιστήμιο. Τσέκαρε όλο τον κύκλο σπουδών…


NEW YORK COLLEGE Αμαλίας 38, 210 3225.961,www.nyc.gr

Σ’ ενδιαφέρει η Ψυχολογία και κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι τομείς της; Εντοπίσαμε μερικά ενδιαφέροντα προπτυχιακά αλλά και μάστερ πάνω στην Ψυχολογία, εδώ, στο New York College. Το βασικότερο όμως είναι ότι μπορείς να παρακολουθήσεις ένα σωρό σούπερ σεμινάρια, workshops και διαλέξεις πάνω στη διαχείριση του στρες, την ειδική αγωγή, τη σεξολογία και τη σεξουαλική αγωγή, τις εξαρτήσεις, το πένθος και άλλα… Για όλα τα παραπάνω συνεργάζονται με γνωστά αγγλικά και αμερικάνικα πανεπιστήμια και εννοείται πως το κολέγιο έχει άδεια από το υπουργείο.


ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ Ε. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ Λ. Βουλιαγμένης 311, Άγ. Δημήτριος

(πλησίον Μετρό), 210 9737.791, www.koropouli.gr

Αν κάποτε παράτησες το Λύκειο και τώρα μετανιώνεις, μην ανησυχείς. Από το 1958 υπάρχει το Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο Ε. Κοροπούλη το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο. Με διδακτικές ώρες λιγότερες από αυτές του αντίστοιχου ημερήσιου είναι κατάλληλο για όσους εργάζονται πρωινές ώρες, γι’ αυτό και η φοίτηση διαρκεί 4 χρόνια. Το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι πρόθυμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία σας και να δώσει διευκρινήσεις για τις δυνατότητες του εκπαιδευτηρίου. Φέτος, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της εποχής μειώνει τα δίδακτρα, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση σε ακόμα περισσότερους μαθητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ