Αρχειο

Προτάσεις για μεταπτυχιακές σπουδές

Μεταπτυχιακά προγράμματα, σπουδές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΙΕΚ, καλλιτεχνική εκπαίδευση

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 314
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8322-19066.jpg

ATHENS GSM / NOTTINGHAM TRENT UNIVERSITY  Αγίου Μελετίου 166 (πλατεία Αττικής), 210 3223.352 -3/ Αλεξανδρουπόλεως 10, Θεσσαλονίκη, 2310 227.119

Την ετήσια ενημερωτική παρουσίαση των προγραμμάτων του για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στις εγκαταστάσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το ATHENS GSM. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα παρουσιαστούν τα προγράμματα BA (HONS) Business με εξειδίκευση στο Accounting and Finance, Information Management and Systems και Marketing, Μεταπτυχιακά Προγράμματα - MSc in Management με κατευθύνσεις στο Marketing, Human Resources Management, Strategic Entrepreneurship, Information Systems, Investment Strategy και MBA(Master in Business Administration) κ.λπ.

ATHENS METROPOLITAN COLLEGE  Athens Campus, Σωρού 74, 210 6199.891/ Thessaloniki Campus, Βενιζέλου 14, 2310 241.010

Business Management και Administration, Business Law, Economics, Web & Multimedia, Database Development, Information Management, Λογοθεραπεία, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Δημοσιογραφία, Υποκριτική, Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού, Ηχοληψία & Μουσική Παραγωγή και Τεχνολογία κ.ά. Εδώ, θα επιλέξεις μία από τις παραπάνω ειδικότητες για ολοκληρωμένες σπουδές, αναγνωρισμένο master αλλά και bachelor. Συνεργαζόμενο με βρετανικά πανεπιστήμια, ιδιόκτητα campus, σύγχρονες υποδομές, διακεκριμένους ακαδημαϊκούς. Τσέκαρε το Πρότυπο Πρόγραμμα Υποτροφιών, που θα δώσει σε 20 νέους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακά προγράμματα σε ειδικότητες αιχμής: Πληροφορική - Computing και Διοίκηση Επιχειρήσεων - Βusiness.

ATHENS SYNTHESIS CENTRE  210 3210.033,  www.greekta.gr

Θέλεις να γίνεις σύμβουλος ψυχικής υγείας ή ψυχοθεραπευτής με όλα τα απαραίτητα εφόδια και πιστοποιήσεις; Το Athens Synthesis Centre, με εμπειρία 15 ετών και τον αντιπροέδρο της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) Πάνο Ασημάκη στο τιμόνι της σχολής, προσφέρει από σεμινάρια μέχρι μεταπτυχιακά προγράμματα τετραετούς εκπαίδευσης. Τα δίδακτρα είναι χαμηλά με εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής και για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών τα σεμινάρια πραγματοποιούνται Παρασκευή βράδυ και Σάββατο ή Σάββατο και Κυριακή, μια φορά το μήνα. Από το ASC δεν πρόκειται να φύγεις χωρίς βεβαίωση παρακολούθησης.

BRITISH COUNCIL 210 3692.333, 801 500 3692, www.britishcouncil.org/greece

Εδώ, δεν έρχεσαι μόνο να μάθεις αγγλικά. Είναι πολιτιστικό και μορφωτικό κέντρο με διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Επίσης, εδώ θα έρθεις να προετοιμαστείς και να δώσεις IELTS – μια αναγνωρισμένη ανά τον κόσμο εξέταση αγγλικής γλώσσας. Θα το χρειαστείς αν κάνεις αίτηση για πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Το καλό είναι ότι σε όλους τους υποψηφίους των εξετάσεων παρέχεται 30ωρη πρόσβαση σε on-line υλικό προετοιμασίας εντελώς δωρεάν. Τσέκαρε αναλυτικά το πρόγραμμά του.

CITY UNITY COLLEGE  Καρύτση 1 & Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα, 210 3243.221, www.cityu.gr

Από τα πλέον σύγχρονα κολέγια της Αθήνας, με επίσημη άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας και συνεργαζόμενο με διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, το City Unity College δημιούργησε το Department of Arts & Design (Γραφιστικός Σχεδιασμός, Διαφήμιση και Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, Διακόσμηση), που ιδρύθηκε σε συνεργασία με μια δυναμική ομάδα έμπειρων και ταλαντούχων καθηγητών και επαγγελματιών με μεγάλη ιστορία και αξιόλογη καριέρα στο χώρο των τεχνών. Άλλοι τομείς εκπαίδευσης που καλύπτονται είναι η Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι Νέες Τεχνολογίες, η Ψυχολογία, η Εκπαίδευση, οι Αθλητικές Επιστήμες, τα Ναυτιλιακά και ο Ξενοδοχειακός και Τουριστικός κλάδος.

DEREE – THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE  210 6009.800/9, www.acg.edu

Ένα κολέγιο στα πρότυπα του αμερικανικού συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο είναι αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο από τη New England Association of Schools and Colleges (NEASC) μέχρι το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ). Προσφέρει τίτλους Bachelor και Master, καθώς και Graduate Certificates σε δεκάδες ειδικότητες, από τον τομέα των οικονομικών και της διοίκησης μέχρι την επικοινωνία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία. Και για την ιστορία, δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε από τη Σμύρνη το 1875 έπειτα από πρόσκληση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

ICPS: To Εξειδικευμένο Κολέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών  Φιλικών 56Α & Κανάρη, Άγιος Αντώνιος (Περιστέρι), 210 6456.564-5, www.icps.edu.gr

To ICPS ιδρύθηκε το 1989 ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και προσφέρει μέχρι σήμερα μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική, την Παιδοψυχολογία, την Ψυχολογία της Υγείας, καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα στην Ψυχοθεραπεία, στην Επικοινωνία και στην Προσωπική Ανάπτυξη σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ε.Ε. Το ίδρυμα στοχεύει στο όραμα της λειτουργίας ενός Πρότυπου Κέντρου Σπουδών και Έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες και διατηρεί συνεργασίες με πανεπιστήμια αλλά και επαγγελματικούς φορείς, όπως University of Central Lancashire, University of Strathclyde, American Management Association (AMA), British Association of Counselling & Psychotherapy (BACP), του European Association of Counselling (EAC) κ.λπ.

IST COLLEGE  Πειραιώς 72, 800-11-93000, 210 4822.222,  www.ist.edu.gr

Μέσα στις 25 σούπερ εξοπλισμένες, υπερσύγχρονες αίθουσες διαλέξεων, την ενημερωμένη βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια υπολογιστών, το Independent Science & Technology College θα σου προσφέρει σπουδές διεθνούς αναγνώρισης. Εκτός από bachelor, εδώ θα έρθεις να κάνεις τα μεταπτυχιακά σου πάνω σε Marketing, Management, Computer Science, Networks, αλλά και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, όπως E-Commerce και Maritime Law. Με online πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του University of Hertfordshire, πιστοποιητικό ποιότητας ISO και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ Ρεθύμνου 2 (Μουσείο), 106 82, 210 8217.710, 210 8229.272, www.ellinovretaniko.gr

Το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο, αναγνωρισμένο ως Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης, συνεργάζεται από το 1990 με το University of Wales, με άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας. Η φοίτηση στο Ελληνοβρετανικό είναι υποχρεωτική, χωρίς απώλειες διδακτικών ωρών και χωρίς μεταφορά μαθημάτων. Η διδασκαλία γίνεται σε τμήματα με 24 το πολύ σπουδαστές, από καθηγητές με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Οι απόφοιτοι του κολεγίου έχουν πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, ενώ αναγνωρίζονται και από το NARIC (το βρετανικό ΔΟΑΤΑΠ) ως προς τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους δικαιώματα, ως πλήρως ισότιμα με κάθε άλλο βρετανικό πανεπιστημιακό πτυχίο.

MEDITERRANEAN COLLEGE  Admissions Office, 210 8899.600, www.medcollege.edu.gr

Ειδική επιδότηση διδάκτρων για Master. Αυτές είναι οι μαγικές λέξεις. Αν είσαι απόφοιτος ΑΕΙ/ ΤΕΙ/ Κολεγίων ή εργαζόμενος και θέλεις να κάνεις εδώ τις μεταπτυχιακές σου σπουδές θα σε υποστηρίξουν οικονομικά, αλλά βιάσου γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και το deadline 20/9. Σε συνεργασία με το κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο University of Derby θα πάρεις master στο Management, Marketing, Marketing & Advertising, Computer Networks. Μπορείς βέβαια να κάνεις και το bachelor σου εδώ, σε παραπλήσιους τομείς, με ευέλικτα πρωινά ή απογευματινά μαθήματα.

NEW YORK COLLEGE  Λεωφόρος Αμαλίας 38, 210 3225.961, www.nyc.gr

Το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε, αλλά οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του New York College θα έχουν να θυμούνται για καιρό το πάρτι που έγινε την 1η Ιουλίου στο Balux Revival, για τον εορτασμό των 22 χρόνων επιτυχιών και διακρίσεων του κολεγίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πάρτι, εκτός των περίπου 3.000 φοιτητών και αποφοίτων,  έδωσαν το «παρών» καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, εξωτερικοί συνεργάτες, αλλά και ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ομίλου New York College Ηλίας Φούτσης, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της εκπαίδευσης.

SBE COLLEGEΛεωφ. Ποσειδώνος 47, Μοσχάτο, 210 9480.694-5, www.sbe.gr

Έχοντας εμπειρία 24 χρόνων και κεντρικό στόχο να προσαρμόζει την επιστημονική γνώση στις απαιτήσεις του σημερινού αναπτυσσόμενου κόσμου, το SBE College προτείνει στους νέους να επιλέξουν επιχειρησιακές σπουδές όπως Ναυτιλιακά, Τουριστικά, Μεταφορές, Τραπεζικά, Οικονομικά, Διοίκηση, Ναυτιλιακά, Νομικά και Ασφάλειες. Το SBE, όντας από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε προγράμματα σπουδών Bachelor Master και Degrees, συνεργάζεται επιπλέον με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα και συμβουλευτικούς οργανισμούς, ενώ λειτουργεί ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών.

ΙΕΚ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ  Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα, 210 8224.074/ Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη, 2310 260.200

Με 40 χρόνια εμπειρίας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αναδείχτηκε πρώτο στην επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων, σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Μάιος 2010) αλλά και ένα από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης (Φεστιβάλ Καννών – Μάιος 2000). Να σημειωθεί ότι στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΙΕΚ συνεισφέρουν τα μέγιστα οι καθιερωμένες Ημέρες Σταδιοδρομίας (όπου συναντιούνται οι απόφοιτοι με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών). Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανακοίνωσε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Επιστροφής Διδάκτρων € 450.000, στα πλαίσια του οποίου το σύνολο των διδάκτρων και των 2 ετών φοίτησης επιστρέφεται εξ ολοκλήρου σε αποφοίτους που θα διακριθούν για τις επιδόσεις τους.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ  Πατησίων 31, 210 5279.500, 210 5279.600, 210 5279.603

Μέσα στο δυσμενές εργασιακό περιβάλλον, μία έρευνα της Focus Bari για λογαριασμό των ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποδεικνύει στην πράξη την αξία των σπουδών που υπόσχεται. Με δείγμα σπουδαστές και απόφοιτους της ακαδημαϊκής χρονιάς 2009-2010 (σχολές: Αθήνας, Γλυφάδας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) η έρευνα έδειξε ότι το 90% των ερωτηθέντων είναι ευχαριστημένοι από την επάρκεια, τη μεταδοτικότητα και το γνωστικό επίπεδο των καθηγητών του ΙΕΚ, 8 στους 10 συμφωνούν με την ακαδημαϊκή φιλοσοφία του, ενώ 9 στους 10 εμπιστεύονται τη διαδικασία επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρει.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΚΤΟ  3ης Σεπτεμβρίου 24, 210 52 30 130

Επί τέσσερις δεκαετίες οι απόφοιτοι αυτού του μεγάλου εκπαιδευτικού ιδρύματος διαμορφώνουν το χώρο της τέχνης και του design στην Ελλάδα. Το προφίλ του περιλαμβάνει: έμπειρους καθηγητές - ενεργούς επαγγελματίες, ευελιξία σπουδών με απογευματινά προγράμματα και εξ αποστάσεως φοίτηση, θέσεις εργασίας κάθε χρόνο μέσω του «Γραφείου Επαγγελματικής Προώθησης» και «δυνατά» προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε Bachelor of Arts (Honours) Degree και Master of Arts in Design, του Middlesex University στους τομείς: γραφιστική, αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση, marketing & advertising, σχεδιασμός βιομηχανικών προϊόντων, φωτογραφία, εικαστικές τέχνες, comics – cartoon, 3D animation & multimedia productions και σχεδιαστές μόδας.

ΚΟΛΕΓΙΟ «ΒΑΚΑΛΟ ART&DESIGN»  Λάμπρου Κατσώνη 26, 210 6442.514, 210 6425.185,  www.vakalo.gr

Στη Βακαλό, βρίσκονται οι ειδικοί στο design. Γι’ αυτό και θα έρθεις εδώ να επιλέξεις ένα από τα δύο, εξαιρετικά και αναγνωρισμένα, μονοετή μεταπτυχιακά, σε επίπεδο Master of Arts: Γραφιστική (Visual Communication and Interactive Media) και Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Architectural Design). Τσέκαρε και το αξιόλογο BA του. Με πάνω από 50 χρόνια «προϋπηρεσία» στο χώρο, πειραματισμούς, δυνατό, ακαδημαϊκό προσωπικό, συμμετοχή σε εκθέσεις, υπερσύγχρονες, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και άψογο, οικείο περιβάλλον. Αν είσαι design freak, συνιστάται ανεπιφύλακτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ