Αρχειο

Οι Φίλοι των Δημητρίων αναλαμβάνουν δράση

Πώς αντιλαμβάνονται οι Θεσσαλονικείς τις έννοιες πολιτισμός και πολιτιστικό έργο;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8320-29563.jpg

Πολιτιστικό έργο και πολιτισμός είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν με τα δημόσια σχολεία - φυλακές, αλλά και τις συνθήκες που συναντά κανείς σε αυτά.  Έτσι οι φίλοι των Δημητρίων, όπως είχαν προαναγγείλει, πραγματοποίησαν τη δράση «Repair: Παρεμβαίνουμε και ανακατασκευάζουμε τον αστικό ιστό: Πολιτισμός στο δημόσιο σχολείο». Συντόνισαν δηλαδή το έργο παρέμβασης και ανακατασκευής των τουαλετών πέντε δημόσιων σχολείων στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της πόλης, από αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, οι οποίοι ανέλαβαν προσωπικά το κόστος.

Ο Πρόεδρος των φίλων των Δημητρίων Σπύρος Πέγκας, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τόνισε μεταξύ άλλων «Σκοπός μας από την αρχή δεν ήταν απλά να κάνουμε εκδηλώσεις πολιτιστικές, αλλά να δώσουμε μια άλλη προοπτική, να δείξουμε έναν άλλο τρόπο προσέγγισης πολιτισμού και ταυτόχρονα να αναδείξουμε το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης και να το εμπνεύσουμε να βγει μπροστά, να συμπράξει και να δείξει τις αρετές του. Και αυτό πιστεύω το καταφέραμε!».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Πιτσιώρας τόνισε ότι «Η ομάδα των Φίλων των Δημητρίων συνεχώς μεγαλώνει και κάθε χρόνο θα εμφανιζόμαστε με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ανοίξαμε ένα δρόμο με τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε πέρυσι και κάποιοι ακολούθησαν με αντίστοιχες δράσεις, δίνοντας βάρος σε καλλιτέχνες, δημιουργούς και ομάδες της πόλης, διοργανώνοντας street events κτλ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς με αυτόν τον τρόπο εθιζόμαστε όλοι σε μια διαφορετική μορφή πολιτισμού, ενώ με δράσεις όπως το Repair και τις παρεμβάσεις στα σχολεία δημιουργούνται και υποδομές»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ