2310 Νόμος και τάξη
Οι ρουκέτες του Μισούνοφ και τα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια του Βασίλη Παλαιοκώστα.
Οι ρουκέτες του Μισούνοφ και τα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια του Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι υποθέσεις βορ ζακόνια και Ατανάσοφ. Οι παραχαράκτες μαθητές της Τούμπας και το εμπόριο ηρωίνης από τη «Μαρινέλλα της Αλβανίας» Λιλιάνα Κοντακσί.
Φάκελοι εγκλημάτων και παρανομιών με φόντο τα γραφεία ανακριτών και Ασφάλειας. Δικαστικά ή «παραδικαστικά» ρεπορτάζ και υποθέσεις που απασχόλησαν τα ψιλά των εφημερίδων.
Θεσσαλονίκη, πόλη των παρανόμων;
Υπόθεση Μισούνοφ
Εκείνο το αποπνικτικό βράδυ του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Μιχάλης Μισούνοφ, παλιά δόξα της ομάδας μπάσκετ του Άρη, παρακολουθούσε σε κεντρικό καφέ της Θεσσαλονίκης τον αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Στο διπλανό τραπέζι την μπασκετική αναμέτρηση υπέμεναν δύο αστυνομικοί με πολιτικά, οι μοναδικοί πελάτες στο μαγαζί που δεν έπιναν αλκοόλ. Το ίδιο βράδυ, ο Μισούνοφ, ένας λογιστής από την Καλαμαριά κι ένας Ρωσοπόντιος κάθονταν στις άβολες υπηρεσιακές καρέκλες του δεύτερου ορόφου της Ασφάλειας.
Μήνες πριν, οι πληροφοριοδότες της αστυνομίας συμφωνούσαν: «Κάποιος με το παρατσούκλι “Μίσα” έχει “σωλήνες”». Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε ένα κλεμμένο τζιπ στην ανατολική πλευρά της πόλης, το διέρρηξαν και βρήκαν δύο εκτοξευτήρες και μία αντιαρματική ρουκέτα του γιουγκοσλαβικού στρατού. Για να προλάβουν ενδεχόμενο φιάσκο, αντικατέστησαν τη ρουκέτα με μία ψεύτικη και περίμεναν το «μεγάλο ψάρι». Το επόμενο βράδυ ο Μισούνοφ επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο. Τα δρομολόγια της ψεύτικης ρουκέτας μονοπώλησαν τις υπηρεσιακές αναφορές της Ασφάλειας, κοριοί της ΕΥΠ καρφώθηκαν στα τηλέφωνα των υπόπτων κι έναν μήνα αργότερα η υπόθεση παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους.
Την επομένη των συλλήψεων, τα μακριά κανιά του Μισούνοφ χτυπούσαν νευρικά έξω από το γραφείο του ανακριτή. Ο σέντερ φορ του ένδοξου παρελθόντος υποστήριξε ότι παρέλαβε τον οπλισμό για φύλαξη από έναν φίλο του, γνωστό άνθρωπο της νύχτας που είχε καταδικαστεί το 2002 για τη δολοφονία «μπράβου» έξω από νυχτερινό κέντρο στην Καλαμαριά και πέθανε από ανακοπή καρδιάς λίγες ημέρες προτού ο Μισούνοφ γίνει πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες.
Ο ευέξαπτος ψηλός, που ελληνοποίησε ο μπασκετικός Άρης τη δεκαετία του ’80 για να μπει στο ρουθούνι του ΠΑΟΚ, είχε μπλεχτεί στο παρελθόν και σε μια υπόθεση με πλαστές πιστωτικές κάρτες. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα φαίνονται πιο σοβαρά, ε;
Απαντήσεις και περισσότερες υποθέσεις στο περιοδικό SOUL που κυκλοφορεί.