Αρχειο

Τανγκο- θεραπεία

Η Νίκη Ηλιοπούλου παρακολουθεί μία ενδιαφέρουσα ομιλία για τις θεραπευτικές ιδιότητες του Tango.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6709-26760.jpg

Στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός, εκεί όπου συνήθως γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και δίσκων, έλαβε χώρα η ομιλία του Αργεντινού ψυχίατρου Φεδερίκο Τροσέρο, ιδρυτή του Tango Terapia.

Μαζί του η Ρομίνα Τουμίνι, Αργεντίνα δασκάλα τάνγκο και ψυχολόγος, μας μίλησαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες του τάνγκο και την εξέλιξη τους σε μια εναλλακτική μορφή θεραπείας.

Όλοι ξέρουν το τάνγκο σα χορό και μάλιστα τον ερωτικότερο όλων, πόσοι όμως γνωρίζουν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε θεραπευτικό μέσο; ο Φεδερίκο Τροσέρο μας εξήγησε πως η φύση του αργεντίνικου τάνγκο, το γεγονός δηλαδή πως είναι χορός επαφής, μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα ευφορίας σε αυτόν που χορεύει. Τα  χαρακτηριστικά του τάνγκο, (επαφή, σωματική άσκηση, αίσθηση αρμονίας, αμοιβαιότητας και φροντίδας), μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ή η νόσος του Πάρκινσον.

Ο Τροσέρο ομοίως μας υπέδειξε πως το τάνγκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, όπως η κοινωνική φοβία ή η κατάθλιψη. Η «τανγκο – θεραπεία» έχει ως κύρια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση την ψυχανάλυση, συμπληρώνει η Ρομίνα Τουμίνι, η οποία έφερε το Inner Tango στην πόλη μας, με προσωπική της προσέγγιση.

Το πατάρι του  Ιανού, γέμισε από κόσμο ο οποίος «ρουφούσε» την κάθε λέξη των ομιλητών και συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις. Από την έναρξη της ομιλίας, το κοινό παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς για πολλούς, το θέμα ήταν πρωτόγνωρο. Μετά το τέλος της διάλεξης, η βραδιά ολοκληρώθηκε με μιλόνγκα, με το «πάρτι» δηλαδή του αργεντίνικου τάνγκο.

(Η Νίκη Ηλιοπούλου, απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας, συμμετέχει στο "The A.V. MultiMedia Project", ένα εργαστήρι της εφημερίδας μας, όπου θέματα της πόλης παρουσιάζονται από τους συμμετέχοντες με κείμενο, video και photo album. To "A.V.M/M.P" θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και οι παρουσιάσεις των συμμετεχόντων θα αναρτώνται καθημερινά στο www.athensvoice.gr)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ