Αρχειο

Αφιέρωμα: Φιλοθέη - Ψυχικό

Φαγητό, διασκέδαση & αγορές

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 475
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64209-142320.jpg

n

All About Lemon

Το αγαπημένο «All About Lemon» της Ν. Ερυθραίας άνοιξε τον Νοέμβριο τις πόρτες του και στο Ψυχικό. Σε ένα μικρό, σπιτικό χώρο μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη ποικιλία γλυκών με βάση το λεμόνι. Πρωταγωνιστής η λεμονόπιτα αλλά και οι υπέροχες τάρτες, η λεμονάδα της γιαγιάς (φυσική ή σε γεύσεις) και οι μοναδικοί κορμοί Pavlova. Τα αγνά, φυσικά υλικά και η μικρή παραγωγή εγγυώνται την υψηλή ποιότητα και φρεσκάδα.

Σολωμού 1 & Κηφισίας, Φάρος Ψυχικού, 210 6712217


n

Αθητάκης

Το κατάστημα του Αθητάκη βρίσκεται στο Ψυχικό 14 χρόνια τώρα. Αγαπημένος χώρος για όσους αγαπούν τις γεύσεις της Κρήτης. Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από κρητικά προϊόντα αποτελούμενη από τυριά, καλιτσούνια, θυμαρίσιο μέλι, βολβούς, γλυκά του κουταλιού, πολλών ειδών παξιμάδια, χύμα κρασιά και αλλαντικά, αλλά ξεχωρίζει κυρίως για την καλή τσικουδιά, το απάκι και τη γραβιέρα του.

Κατεχάκη 70, Ν. Ψυχικό, 210 6777834


n

Pasional

Το Pasional Stake House είναι ίσως το πιο αυθεντικό αργεντίνικο εστιατόριο στην Αθήνα. Σε ένα χώρο που υπερισχύει το κόκκινο, το μαύρο και το χρυσό, απολαμβάνει κανείς τεράστιες μερίδες από καλό κρέας (Black Angus), άφθονες ποσότητες από αργεντίνικα κρασιά και piano-live με τραγούδια σε αργεντίνικους ρυθμούς και βραδιές χορού κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος του Απριλίου, ανανεώνοντας το ραντεβού του για τον Σεπτέμβρη, με νέες προτάσεις και εμπλουτισμένο πρόγραμμα.

Καποδιστρίου 64, Ν. Ιωνία (σύνορα Φιλοθέη), 210 6800200


n

Apsendi

Ξεκινά το πρωί με καφέ και πρωινό, συνεχίζει με lunch και λίγο αργότερα χαμηλώνει τα φώτα ενώ κάποιοι ετοιμάζουν κοκτέιλ, άλλοι στρώνουν τραπέζια ή παίζουν μουσική. Έχει βραβευθεί ως ένα από τα καλύτερα world's cocktail bars αλλά και για τα brunches του – τις Κυριακές το brunch ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι και εκτός των άλλων εδεσμάτων προσφέρει τα περισσότερα αυγά που έχεις δει ποτέ μαγειρεμένα με κάθε πιθανό τρόπο.

Λ. Κηφισίας 250-254 & Σερρών 1, Χαλάνδρι (έναντι Φιλοθέης), 210 6717890, www.apsendi.com


n

Τα Σουβλάκια του Ψυχικού

Αγαπημένο στέκι της περιοχής. Ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, προμηθεύει τη γειτονιά με take-away ή delivery με τα τυλιχτά αλάδωτα σουβλάκια με μπριζολάκια χοιρινά ή κοτόπουλο (νέες γεύσεις), τυλιχτά σε τορτίγια με super to Italiano και το ΒΒQ, αλλά και burgers όπως το super Black Angus Special Burger, Φάτους ή ταμπουλέ, φαλάφελ, μπουκιές κοτόπουλου και πατάτες ψητές ολόκληρες με τη φλούδα τους, γεμιστές με λαχανικά.

Ομήρου 2, Ν. Ψυχικό, 210 6756655, 210 6776669


n

Πόρτες

Το πρωί συναντάς εσπρεσάκηδες με τα απαραίτητα γαλλικά croissant, quiche lorraine, brioche, πίτες, muffins και άλλα, που παρασκευάζονται καθημερινά στο κατάστημα. Το βράδυ μεταμορφώνεται σε ατμοσφαιρικό γαλλικό bistrot, με θεατρικό φωτισμό, κλασικές απλίκες του θρυλικού «La Fenice», που πλαισιώνουν το extra large Collage, φιλοτεχνημένο από την Ο. Έξαρχου και αφιερωμένο στην ιστορία του Θάνου Πετμεζά. Η ατμόσφαιρα στο χώρο του εστιατορίου θυμίζει αυλή στην Προβηγκία, γεμάτη αληθινά δέντρα σε σχήμα ομπρέλας, ενώ διοργανώνονται events, με μουσικές jazz, pop, εναλλακτικό, λαϊκό τραγούδι κ.ά.

Λ. Κηφισίας 242, Ν. Ψυχικό, 210 6716318, 693 4694937, fb: Portes Café-restaurant


n

Bluefild Burger

Λαχταριστά αμερικάνικα burgers με κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες μεσογειακές πινελιές, που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Άγγελος Κατωπόδης έφερε στην Αθήνα όλα τα θετικά από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, συνδυάζοντάς τα με παραδοσιακές δικές μας αξίες. Για παράδειγμα, τα burgers πλάθονται καθημερινά αυστηρά από φρέσκα υλικά, ενώ και το ψωμάκι φτιάχνεται από την αρχή, κάθε πρωί, εντός του καταστήματος. Εκτός από τα κλασικά, θα απολαύσετε burger με σολομό ή φέτα, ιδιαίτερα πιάτα όπως την πολύ γευστική πρόταση όπου τα φρέσκα κρεμμύδια κυριαρχούν, ενώ φρεσκότατες και πολύ νόστιμες είναι και οι σαλάτες του, όπως αυτή με φρέσκιες φράουλες, καραμελωμένα κάσιους και κρέμα βαλσάμικου, ή με σύκο και πορτοκάλι με σος εσπεριδοειδών. Ιδιαίτερες είναι και οι σος, για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιούνται πολλά ελληνικά υλικά, όπως το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και η ρίγανη, ενώ η Jack Daniels που φτιάχνεται στο κατάστημα από μελάσα, μαύρη ζάχαρη και κάποια μυστικά υλικά, θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ανοιχτά καθημερινά 12.00 με 24.00, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας εδώ ή να το παραγγείλετε για το σπίτι ή το γραφείο.

Αγγελοπούλου 3, Ψυχικό, 210 6777739. Ακόμα: Αγ. Ιωάννου 53, Αγ. Παρασκευή, 210 6007500 / Δημ. Ιωάννη Χούντα 12, 210 6640015, Παιανία. bfburger.com/stores


n

Era Nuts, Herbs & Spices

Ο Era είναι ένας νέος χώρος που άνοιξε στην Ομήρου γεμάτος αγνά τοπικά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Σπάνια βότανα, 10 διαφορετικά είδη μελιού, αποξηραμένοι καρποί, χειροποίητοι χαλβάδες και σπάνια μπαχαρικά, συνθέτουν ένα χώρο που σε κερδίζει αμέσως με τις μυρωδιές, τα χρώματα και την ποικιλία του. Σταφίδες επικαλυμμένες με λευκή σοκολάτα μοστράρουν δίπλα σε αποξηραμένα φρούτα, απέναντι από καπνιστά πιπέρια και σπάνια τσάγια.

Ομήρου 2, Ν. Ψυχικό, 210 4076506, www.eranuts.com


n

310 Street Food & Bar

Αυθεντικά ζουμερά burgers, πίτσες, πλούσιες σαλάτες, λαχταριστά κρεατικά και γλυκά-πειρασμός από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Θυμίζει μεγάλο ευρωπαϊκό μπιστρό αλλά με αμερικανικές πινελιές, ενώ στο χώρο ξεχωρίζει το παλιό αθηναϊκό γύψινο πάτωμα που είναι ζωγραφισμένο στο χέρι. Αγαπημένο για τα burgers του, όπως το english burger, αλλά και για τα signature cocktails, όπως το Bubble Bobble.

Λ. Κηφισίας 310, Ν. Ψυχικό, 210 6710688, www.310street.gr


n

The Burger Joint

Καλαίσθητο και μοντέρνο εστιατόριο, που αποδεικνύει ότι το φαγητό, ακόμα και στη γρήγορη μορφή του, μπορεί να γίνει τέχνη. Η φιλοσοφία εδώ επιμένει στις άριστες πρώτες ύλες και πρωταγωνιστές είναι τα burgers, τα οποία πλάθονται καθημερινά από 100% μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, που εισάγεται από Αμερική και Αυστραλία, είναι απίστευτα ζουμερά και νόστιμα, και συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες όνειρο. Τα ψωμάκια επίσης φτιάχνονται καθημερινά, είναι δικής τους homemade συνταγής, όπως και οι sauces, ενώ οι δροσερές σαλάτες θα σας αφήσουν μια γεύση σπιτιού, καθώς χρησιμοποιείται extra παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και πίτσες αλλά και εκπληκτικά γλυκά, όπως το τσιζκέικ. Ανοιχτά κάθε μέρα 12.30-3.00, γίνεται και delivery, ενώ θα το βρείτε και στη Γλυφάδα (Φοίβης 17, 210 8940260).

Διονυσίου Σολωμού 4, Ψυχικό, 210 6712222, www.burgerjoint.gr


n

Carpo Ψυχικό

Ξυπνά μνήμες, τέρπει τις αισθήσεις, γεννά αισθήματα. Το Carpo, το μοναδικό στο είδος του κατάστημα, ταξίδεψε από το Κολωνάκι στην Piccadilly του Λονδίνου και τώρα στο Νέο Ψυχικό, προσκαλώντας μας σε μια εμπειρία πέντε αισθήσεων. Είναι απλή η συνταγή: αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν και ξέρουν να το κάνουν καλά. Γνωρίζουν πόση σοφία χωράει σ’ έναν τόσο δα μικρό καρπό, μπορούν να σε ενημερώσουν για τη διατροφική αξία του κινόα, του chia, του καρυδιού, του γκότζι μπέρι, του ιπποαφαούς, του ελληνικού θυμαρίσιου μελιού. Οι άνθρωποι του Carpo πέτυχαν να αφαιρέσουν το πλαστικό από την πεμπτουσία της διατροφής για να την προσφέρουν ατόφια. Η πανδαισία χρωμάτων των αποξηραμένων φρούτων, το άρωμα των καρπών που καβουρδίζονται μπροστά σου, ο καλύτερος καφές της πόλης, τον οποίο μπορείς να απολαύσεις εκεί ή να τον προμηθευτείς για το σπίτι, οι πλάκες σοκολάτας και οι φανταστικές πραλίνες με γεύση κάρδαμο, μαστίχα, ροζ πιπέρι και τσίλι. Είναι απλό: ακολούθησε το άρωμα του καβουρδισμένου καρπού και ζήσε το ταξίδι στον πολιτισμό της γεύσης.

Δημητρίου Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό, 210 6712384, fb: www.facebook.com/CarpoAthens


n

Λωτός

Ο Λωτός είναι ένα από τα παλαιότερα στέκια του Ψυχικού. Βρίσκεται εκεί από το 1982 σε ένα νεοκλασικό που θυμίζει παλατάκι, διαχρονικό, ανεπιτήδευτο και καθόλου στημένο, για να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό σας ή κάποιο από τα πολύ νόστιμα κρύα πιάτα που θα σας προτείνει. Ο χώρος μέσα θυμίζει σπίτι που αλλάζει διακόσμηση από δωμάτιο σε δωμάτιο, διαθέτει τζάκι και μία υπέροχη αυλή με πέτρινα παγκάκια, δέντρα και λουλούδια. Αισθάνεσαι σαν να είσαι καλεσμένος σε φιλικό σπίτι.

Γλαύκου 14 & Δ. Βασιλείου, Ν. Ψυχικό, 210 6717461


n

Πιπεριά

Δεκατέσσερα χρόνια στο ίδιο πόστο, η Πιπεριά αποτελεί πλέον αγαπημένο στέκι στο Ν. Ψυχικό, με μοντέρνα πιάτα, με θαλασσινή κυρίως κατεύθυνση. Ξεχωρίζουν η πέρκα σε καταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα, το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες και στακοβούτυρο, το καλαμάρι σοτέ με πέστο και ο φρέσκος σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι μπασμάτι. Τώρα που ανοίγει ο καιρός απολαμβάνει κανείς τις λιχουδιές της και στη δροσερή της αυλή.

Άγγελου Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 210 6729114


Φωτό: Βαγγέλης Τάτσης, Χρήστος Κεδράς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ