Αρχειο

Open House Athens 2014

Γνωρίζοντας την αρχιτεκτονική της πόλης μας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 477
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65270-144916.jpg

Μια πρώτη γνωριμία μπορεί καμιά φορά να οδηγήσει σε ένα μεγάλο έρωτα. Για τους Αθηναίους που παρακολούθησαν τη δράση Open House Athens 2014 το τριήμερο 4, 5 & 6/4, ο έρωτας αυτός είχε όνομα: αρχιτεκτονική.

Για τις συστάσεις, το Open House είναι μια ιδέα που ξεκίνησε το ’92 από το Λονδίνο με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Πέρασε από Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ελσίνκι, Σικάγο, Ρώμη και αλλού, ήρθε πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και την περασμένη εβδομάδα ήταν η σειρά της Αθήνας. Η σειρά των Αθηναίων να έρθουν σε επαφή με την πλούσια αρχιτεκτονική της πόλης τους, από τα αρχαία έως και τα σύγχρονα χρόνια, να τη δουν με διαφορετική ματιά, να οραματιστούν τις δυνατότητές της.

49 επιλεγμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα σημαντικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος άνοιξαν και τα γνωρίσαμε από μέσα. Ήταν εντυπωσιακό. Την πρώτη μέρα τα κτίρια άνοιξαν για ξεναγήσεις στα σχολεία, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν, για πρώτη ίσως φορά, σε επαφή με την αρχιτεκτονική. Και τις επόμενες δύο οι χιλιάδες επισκέπτες επέλεξαν το δικό τους προσωπικό «αρχιτεκτονικό στιλ», παρακολουθώντας τις ξεναγήσεις στα πολυάριθμα κτίσματα.

Η πρωτοβουλία του Open House Athens 2014 κατάφερε να κάνει το στόχο της πραγματικότητα. Να υπενθυμίσει σε όλους μας τις αρχιτεκτονικές αρετές της πόλης μας, να μας εξοικειώσει με αυτές και στη συνέχεια να τις κάνει γνωστές και στους επισκέπτες της. Για την ιστορία, ξεχωριστές στιγμές του τριημέρου αποτέλεσαν ο «Διαγωνισμός Φωτογραφίας SONY», όπου οι συμμετέχοντες ανέβασαν φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Instagram, αλλά και το πάρτι λήξης. Πλέον, αναμένουμε με ενδιαφέρον και τη συνέχεια της δράσης, της οποίας χορηγός επικοινωνίας ήταν και η ATHENS VOICE.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

Δείτε σχετικά και εδώ και στην επίσημη σελίδα www.openhouseathens.gr  Facebook: Open House Athens, Instagram: openhouseathens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ