Αρχειο

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Φωτορεπορτάζ της A.V.

114984-626784.jpg
Ελεονώρα Βερυκοκίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59890-119638.JPG

Ένταση σημειώθηκε, αρχικά, γύρω στις 20:00, στην πλατεία Συντάγματος, όταν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ επιχείρησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν εκεί από τις 18:00, ρίχνοντας κρότου λάμψης και χημικά κατά των διαδηλωτών, ενώ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής (οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν για Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα) από γκλομπ των ΜΑΤ ο οποίος λίγο μετά τη σύλληψή του έπεσε αναίσθητος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που έσπευσαν στο σημείο, ο τραυματίας φαινόταν ότι έφερε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος. Κατόπιν, έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» όπου αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις (παρουσία ένοπλης ομάδας ΟΠΚΕ και δικηγόρων) μεταφέρθηκε και πάλι στη ΓΑΔΑ όπου του ασκήθηκαν κατηγορίες για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη κοινής ειρήνης απλή με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν από τη Μητροπόλεως προς το Μοναστηράκι όπου σημειώθηκαν επεισόδια όταν άνδρες των ΜΑΤ ακολούθησαν διαδηλωτές εντός του σταθμού. Ακολούθησαν προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι αντιφασιστικές οργανώσεις είχαν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση σε Σύνταγμα και Προπύλαια θέλοντας να καταγγείλουν την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση μέλη της Χρυσής Αυγής, στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης για την επέτειο των Ιμίων.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ