Αρχειο

Βροχές, σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα του Σαββάτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42815-90093.jpg

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στα νότια ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων το Σάββατο. Από το απόγευμα ωστόσο, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτικά στην Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων κυρίως τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι στα βόρεια ενδέχεται να εκδηλωθεί καταιγίδα.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ οι όποιοι από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιουνίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ οι όποιοι βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών και βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ