Αρχειο

Η Αθήνα μπορεί

Ανοιχτή συζήτηση για την αντιμετώπιση της «κρίσης του κέντρου»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20421-50208.jpg

Στον παραπάνω τίτλο, που λέει «Η Αθήνα μπορεί», και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, κάποιοι θα πρόσθεταν ένα ερωτηματικό. Πώς η πόλη, και οι άνθρωποί της, μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση; Μια πρώτη προσέγγιση στην έννοια «ολοκληρωμένες πολιτικές» αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης επιχειρεί να δώσει η ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου (10.00 – 13.30), στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7).

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, στοχεύει να αναδείξει το πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα που ονομάζεται «κρίση του κέντρου της Αθήνας», και ότι για την αντιμετώπισή του απαιτούνται ολοκληρωμένες πολιτικές «αστικής αναγέννησης», που προϋποθέτουν, εκτός από υλικούς πόρους, και τη συνεργασία επίσημων φορέων και απλών αλλά ενεργών πολιτών.

Απέναντι στη γενική αυτή αρχή θα κληθούν να τοποθετηθούν οι ομιλητές, ο καθένας από το δικό του ρόλο. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Γιάννης Πολύζος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Θωμάς Μαλούτας, ο Παντελής Σκάγγιανης εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Δημήτρης Ρηγόπουλος από τους Atenistas και ο εκδότης της Athens Voice Φώτης Γεωργελές.

Παράλληλα, παρεμβάσεις στη συζήτηση θα κάνουν εκπρόσωποι της ΜΚΟ ΑΡΣΗ (για το πρόβλημα των αστέγων», του ΚΕΘΕΑ (για τα ναρκωτικά), ομάδες αρχιτεκτόνων, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και των Ξενοδόχων, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ