Αρχειο

Βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Κοεμτζής

Στο Μοναστηράκι την Παρασκευή το μεσημέρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16272-43456.jpg

Ένας άνθρωπος που έγινε γνωστός για το έγκλημά του, όταν παθιασμένος από την ανάγκη του να εκφράσει μόνος του, χορεύοντας στην πίστα το βαρύ του ζεϊμπέκικο, μαχαίρωσε εκείνους που δεν "άκουσαν" τον καημό του. Ο Νίκος Κοεμτζής έγινε μύθος, σε μία Ελλάδα που ακόμα, τότε, θεωρούσε "τα σκυλάδικά" περιθώριο.

Η νέα γενιά καλλιτεχνών της δεκαετίας του '70 ανακάλυψε έναν ήρωα στο πρόσωπό του, μέσα από "Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο" του Διονύση Σαββόπουλου (1979) και την ταινία "Παραγγελιά" του Παύλου Τάσιου (1980).

Ο Νίκος Κοεμτζής, αφού εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε, έγινε ένας γνώριμος τύπος της Αθηναϊκής ζωής, συχνάζοντας στο Μοναστηράκι όπου, σεμνός και φιλικός με όλους, έβγαζε τα προς το ζειν πουλώντας την αυτοβιογραφία του σε ένα μικρό τραπεζάκι, στην αρχή της οδού Ηφαίστου.

Το Μοναστηράκι έμελλε να γίνει και το σημείο που θα τελείωνε τη ζωή του ο Νίκος Κοεμτζής. Το μεσημέρι της Παρασκευής 23/9 βρέθηκε από περαστικούς λιπόθυμος στην περιοχή και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ