Smart Life

Αυθεντικός ιταλικός espresso και jazz μελωδίες στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ένα νοητό ταξίδι στα στενά του Τορίνο, εκεί που «γεννήθηκε» η ιδέα της Lavazza

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τρίκυκλο της Lavazza στην πλατεία Καπνικαρέας.

Piazza Lavazza: Μια εκλεκτή εμπειρία, που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να δοκιμάσουν αυθεντικό ιταλικό espresso με βιώσιμο χαρμάνι, σε συνδυασμό με ένα live jazz performance

Το απόγευμα μετά την δουλειά, πάντα επιζητώ λίγο χρόνο χαλάρωσης και αποφόρτισης περπατώντας στους δρόμους της πόλης. Έχω την επιθυμία και την ανάγκη να αφουγκραστώ την ζωή της την ώρα που ο ήλιος δύει και ο ουρανός χρωματίζεται με τα πιο όμορφα χρώματα. Και φυσικά, οι εκπλήξεις που συναντάς στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας είναι πολλές και αρκετές για να σου φτιάξουν τη διάθεση, ακόμα και αν είχες μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο.

Μια από αυτές τις μέρες, φτάνοντας στην πλατεία Καπνικαρέας, είδα από μακριά πολύ κόσμο συγκεντρωμένο, οπότε πλησίασα κοντά για να δω τι ήταν αυτό που τους είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πλησιάζοντας, το έντονο άρωμα του ιταλικού εσπρέσο, με έκανε αμέσως να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Ο συνδυασμός μάλιστα των τζαζ ήχων, με ταξίδεψε νοητά στην γειτονική και αγαπημένη μου Ιταλία.

Piazza Lavazza, το event στην Πλατεία Καπνικαρέας.

Το φινετσάτο τρίκυκλο της Lavazza είχε «παρκάρει» στην πλατεία και οι handpicked baristas προσέφεραν στον κόσμο καφέ espresso με βιώσιμο premium χαρμάνι La Reserva de Tierra selection, ένα χαρμάνι 100% arabica. Δοκίμασα λοιπόν και εγώ τον espresso μου, και το χαρμάνι είχε όντως αυτό που μου περιέγραψε ο barista. Μια τέλεια ισορροπία μεταξύ αρωμάτων και γεύσεων από λουλούδια, αμύγδαλα και σοκολάτα γάλακτος, δίνοντας μία επιπλέον premium νότα στο event, που μας μετέφερε στα στενά του Τορίνο, εκεί που γεννήθηκε η ιδέα της Lavazza.

Το τρίκυκλο της Lavazza στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την περιέργεια μου κίνησε μάλιστα η χρήση της λέξης βιώσιμο που συνόδευε το χαρμάνι. Για αυτό και ένας από τους εξειδικευμένους barista που βρισκόταν εκεί, μου εξήγησε πως κάθε χαρμάνι La Reserva de Tierra selection περιέχει καφέδες από περιοχές και κοινότητες που συμμετέχουν σε έργα κοινωνικής ευθύνης, που προωθούνται και διαχειρίζονται από το Fondazione Lavazza. Αυτό σημαίνει πως οι καφέδες που προέρχονται από αυτό το χαρμάνι είναι συνώνυμοι της αριστείας και της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, μιας και έχουν βιολογική πιστοποίηση Rainforest Alliance Certified™ και οι κόκκοι είναι προσεκτικά επιλεγμένοι και απαλά καβουρδισμένοι, ούτως ώστε να μας προσφέρουν μια μοναδική βιώσιμη γευστική εμπειρία προέλευσης καφέ.

Piazza Lavazza, το event στην πλατεία Αριστοτέλους.

H Piazza Lavazza, μια εκλεκτή εμπειρία ανοιχτή για τους locals, πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστες πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χαρίζοντας ένα premium experience στους περαστικούς που σταμάτησαν για να απολαύσουν το live jazz performance σε συνδυασμό με τον αυθεντικό ιταλικό espresso. Ένας Έλληνας τενόρος σε συνοδεία ενός local jazz trio χάρισαν ένα μαγευτικό live performance, ερμηνεύοντας ανάμεσα σε άλλα γνωστά κομμάτια, το Volare και το ‘O Sole Mio σε jazz εκδοχές. Μαζί με τους περαστικούς, παρακολουθούσαμε με θαυμασμό κάθε κομμάτι που ερμήνευε ο τενόρος, που κέρδιζε επάξια το ζεστό μας χειροκρότημα.

Ο τενόρος και το live jazz trio στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ