Advertorial

Εκπαίδευση: Προτάσεις για αξιόπιστες σπουδές

Επιλογή σχολών που οδηγούν στα επαγγέλματα του μέλλοντος σε τομείς αιχμής

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 797
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα κρατάει βιβλία
© Unsplash/ Element5

Σπουδές σε πανεπιστήμια, κολέγια, ΙΕΚ, ξένες γλώσσες. Η ATHENS VOICE καταγράφει αξιόπιστες επιλογές για τις σπουδές σου το 2021.

Οι ευκαιρίες για μάθηση είναι πολλές και μπορούν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές μας δυνατότητες, αλλά και την ψυχολογία μας. Η ATHENS VOICE έκανε μια μικρή έρευνα και παρουσιάζει μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις. 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΚΟΛΛΕΓΙΑ

SOUTHEASTERN 
Με καινοτόμες ειδικότητες για Τεχνητή Νοημοσύνη, Αυτοματισμό, Ρομποτική, Ψηφιοποίηση και εφαρμογή μεθόδων Νανοτεχνολογίας «Νέας Γενιάς» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το Southeastern βρίσκεται στην πρωτοπορία στα αμερικανικά προγράμματα σπουδών και έρευνας ήδη από το 1982. Με προγράμματα σπουδών στις Επιστήμες Ανθρώπινης Υγείας, Μηχανικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, διαθέτει Γραφείο Σταδιοδρομίας και Πρακτικής Εξάσκησης το οποίο βοηθά τους σπουδαστές και αποφοίτους του να βρουν εργασία σε Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Καναδά και Μέση Ανατολή. Όλα τα προγράμματα γίνονται αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα, ενώ για σπουδαστές με ελλείψεις στην Αγγλική προσφέρονται εντατικά προγράμματα Αγγλικής Γλώσσας CAESL σε 3 διαφορετικά επίπεδα, μετά από ειδικές εξετάσεις κατάταξης. 

28ης Οκτωβρίου 87, Αγία Παρασκευή, 2107259301, www.southeastern.edu.gr


College Link (eLearning) Academies 

Εκπαίδευση 600 entry - mid level υποψηφίων σε on demand εργασιακά skills και σύνδεσητους με entry - mid level θέσειςεργασίας.

Η College Link, η πρώτη και μεγαλύτερη recruiting πλατφόρμα στην Ελλάδα, έχει επιτύχει το απόλυτο ταίριασμα μεταξύ 5,000+ θέσεων εργασίας και entry-mid level υποψηφίων.

Παράλληλα, έχει συγκεντρώσειεπαγγελματίες με πολευτή εμπειρία που εργάζονται σε κάποιες εκ των κορυφαίων εταιρειών της εγχώριας και μη αγοράς -Ogilvy, Plaisio, Skroutz,  Stoiximan & Betano κοκ.- ή οργανισμούς - StudySmart - φέρνοντας στην επιφάνεια τα College Link (eLearning) Academies σε τομείς με μεγάλη ζήτηση!

Πλέον με ένα εξαιρετικά προσβάσιμο κόστος (avg. price 270€), μπορείς να ξεκλειδώσεις την πρόσβασή σου σε online εκπαίδευση 20 - 70 ωρών που πραγματοποιείται στα ελληνικά από την άνεση του δικού σου σπιτιού και στον δικό σου χρόνο. Η online εκπαίδευση δεν αρκείται μόνο στην θεωρία, αλλά επεκτείνεται σε μία εμπειρία ισάξια με μία εξάμηνη πρακτική άσκηση μέσω hands-on project. Επίσης, κατά τη διάρκεια του κάθε Academy έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις με τους εκπαιδευτές για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή τον εκάστοτε κλάδο μέσω ενός online forum ή one on one online meetings.

Διαθέσιμα Academies: Digital Marketing eLearning Academy, Web Development eLearning Academy, Finance & Accounting eLearning Academy, Data Analytics eLearning Academy & Arduino eLearning Academy.

www.academy.collegelink.gr, Fb: atcollegelink, Insta: collegelink.gr


Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS
​Ένα από τα πιο γνωστά Μεταπτυχιακά στην Εγκληματολογική/Δικαστική Ψυχολογία του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρεται από το 2019 στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPSστην Ελλάδα. Με εκπαιδευτές εγκληματολογικούς ψυχολόγους, εγκληματολόγους, δικηγόρους, ψυχιάτρους και profilers, το ΜΠΣ δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή πρακτική γνώση επί του αντικείμενου. Επιπλέον, κυρίαρχο στοιχείο της εκπαίδευσης είναι το profiling παραβατών, η ανίχνευση ψεύδους, η αντίληψη συναισθημάτων από τις εκφράσεις του προσώπου, η σύνδεση του συστήματος δικαιοσύνης με την ψυχολογία, η ανάλυση μεγάλων υποθέσεων εγκλημάτων στην Ελλάδα, η σύνδεση ψυχοπαθολογίας με εγκληματολογία και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά ονόματα εκπαιδευτών οι εγκληματολόγοι Δρ. Φώτης Σπυρόπουλος, Δρ. Μαρί-Λουίζ Ψαρρά και Δρ. Κατερίνα Φράγκου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος, Δημήτρης Γκαβέλας, οι ψυχίατροι Δρ. Απόστολος Βούρδας και Κωνσταντίνος Μπίτας, η πραγματογνώμονας/εγκληματολογική ψυχολόγος Δρ. Τέσσα Χριστοδούλου, η δικαστική ψυχολόγος Δρ. Βασιλική Κραββαρίτη, οι profilers Νίκος Φραγκιάς και Alexandra Sock και πολλοί άλλοι. 

www.icps.edu.gr/master-egklimatologikis-psychologias/, 2106456565


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

MEAT PRO
Η πρώτη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης κρεοπωλών, της εξειδίκευσης μαγείρων σε θέματα κρεάτων, ειδικών σεμιναρίων για αρχάριους και επαγγελματίες σε θέματα κοπής και μαγειρικής κρεάτων, ημερίδων για ενημέρωση κρεοπωλών και μαγείρων. Η MEAT PRO, σε αποκλειστική συνεργασία με επίλεκτους συνεργάτες της ελληνικής και της γαλλικής αγοράς κρέατος, έχει στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών, εκπαιδευμένη με βάση τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης, ποιότητας αλλά και εξυπηρέτησης πελατών. 

Κουντουριώτου 34 & 25ης Μαρτίου, Περιστέρι, 2113110355, www.meatpro.edu.gr


ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

CELT Athens 
Είναι το γνωστότερο κέντρο επιμόρφωσης καθηγητών ξένων γλωσσών στην Ελλάδα, στο οποίο απευθύνονται οι καθηγητές Αγγλικής γλώσσας για να επιμορφωθούν. Οι επιμορφωτές του CELT είναι ή φυσικοί ομιλητές της γλώσσας ή δίγλωσσοι και όλοι έχουν ειδική μετεκπαίδευση στις τεχνικές διδασκαλίας σε ομάδες ενηλίκων. Επίσης, εκτός από τις πτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, όλοι οι καθηγητές έχουν περάσει στάδια επιμόρφωσης για τη διδασκαλία ενηλίκων και έχουν πλούσια εμπειρία. Το ίδιο το κέντρο είναι εγκεκριμένο από το UCLES (University of Cambridge Local Examinations Syndicate) ως κέντρο που μπορεί να προσφέρει πτυχία σε επίπεδο Διπλώματος για τη διδασκαλία της Αγγλικής σε ομάδες ενηλίκων (Cambridge DELTA Diploma) και να διοργανώνει τις εξετάσεις τους. Η επιτυχία του οφείλεται στις νέες πρωτοποριακές μεθόδους που ακολουθεί, με τους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της διδακτικής διαδικασίας, έτσι ώστε να ανακαλύπτουν τη γνώση μέσα από περιεχόμενο που τους αφορά και να απελευθερώνονται από τον φόβο του λάθους. Επίσης, η διδασκαλία γίνεται είτε διά ζώσης είτε online. 

Γεωρ. Γενναδίου 3, Αθήνα, 2103302406, 6974065437, www.celtathens.com


Ινστιτούτο Θερβάντες 
Το Instituto Cervantes, o φορέας που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της Ισπανίας το 1991 για την προώθηση και τη διδασκαλία των ισπανικών, και την διάδοση του πολιτισμού της Ισπανίας και των ισπανόφωνων χωρών, ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος δυνατά, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα διαφόρων τμημάτων που θα ικανοποιήσουν όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν ισπανικά και να γνωρίσουν τον πολιτισμό των ισπανόφωνων χωρών. Τα τμήματα ενηλίκων του Instituto Cervantes για αρχάριους αλλά και όσους έχουν ήδη κάποιες γνώσεις ισπανικών, προσβλέπουν στην ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να κατανοούν, να μιλούν, να διαβάζουν και να γράφουν στα ισπανικά. Προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία τύπων τμημάτων, ημερών και ωρών μαθήματος. Το πρόγραμμα μαθημάτων για ενήλικες, σε τμήματα όλων των επιπέδων, έχει ξεκινήσει από τις 24 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τμήματα δια ζώσης, με μαθήματα που γίνονται στο κεντρικό κτίριο, στη Σκουφά 31, αλλά και με τηλεδιάσκεψη. Επίσης, κάθε Σάββατο προσφέρονται τμήματα για παιδιά, Έλληνες ή ισπανόφωνους, αλλά και τμήματα προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες. 

Σκουφά 31, 2103634117, 2103634180, www.atenas.cervantes.es


ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΕΧΝΕΣ

Σχολή Μουσικής & Τέχνης Groove House Studios 
Πρόκειται για έναν χώρο σεμιναρίων τέχνης και τεχνολογίας, φτιαγμένο από καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου με πολυετή εμπειρία. Στόχος η δημιουργία ενός «φυτώριου» νέων αυτόφωτων καλλιτεχνών, όπου θα λαμβάνουν όλα τα εφόδια για να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να εξελιχθούν στην τέχνη που αγαπάνε. Επίσης, σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό οργανισμό σε περισσότερες από 190 χώρες ABRSM, προετοιμάζονται μαθητές για όλα τα επίπεδα εξετάσεων των μουσικών σπουδών στη θεωρία και σε όλα τα όργανα, καθώς και για τα 4 Διπλώματα ARSM, Dip ABRSM, LRSM, FRSM, εκ των οποίων τα δύο τελευταία είναι bachelor και master αντίστοιχα. 

Παύλου Μελά 11, Περιστέρι (μετρό Αγ. Αντωνίου), 2108835618, 6948827525, groovehousestudios.gr


Πρόγραμμα επιμόρφωσης από το το E-Learning του ΕΚΠΑ

Προγράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης που συνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση, αναπτύσσοντας κυρίως την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία, προσφέρει το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην 20ετή λειτουργία του. Tο E-Learning του ΕΚΠΑ, έχοντας καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη E-Learning κοινότητα στην Ελλάδα, διαθέτει πάνω από 400 προγράμματα επιμόρφωσης στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 40 στην αγγλική γλώσσα, με περισσότερους από 150 καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους και με περισσότερους από 100.000 απόφοιτους. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν προγράμματα από ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων, όπως: Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Marketing, Υγεία, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουριστικά, Real Estate, Ναυτιλιακά, Περιβάλλον, Πληροφορική, Web Development, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Νομικά, Πολιτισμός κ.ά.

Επίσης, εκτός από επαγγελματικής επιμόρφωσης προγράμματα, μπορεί κανείς να βρει και προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, όπως: δημιουργική γραφή, life coaching, αυτοβελτίωση, διαχείριση άγχους, ευ ζην, κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις σελίδες: https://elearningekpa.gr (προγράμματα στα ελληνικά) και https://elearninguoa.org (προγράμματα στα αγγλικά). 


ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Τα βιβλία Ενιαίας Εξέτασης Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για την Α' και τη Β' Λυκείου των εκδ. Χατζηθωμά 
Τα βιβλία Ενιαίας Εξέτασης Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου, σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης (ΦΕΚ 4134/9-9-2021), παρουσιάζουν οι εκδόσεις Χατζηθωμά. Ο τόμος «Θεωρία και Ασκήσεις» μυεί τους μαθητές στην οργάνωση του λόγου και στην κατανόηση κειμένου, διδάσκει βήμα προς βήμα την τεχνική συνοπτικής απόδοσης κειμένων και οικοδομεί με επιστημονικό τρόπο τη δεξιότητα παραγωγής λόγου των μαθητών. Ο τόμος των «Κριτηρίων Ενιαίας Εξέτασης» εξοικειώνει τον μαθητή με τις βασικές έννοιες με τις οποίες θα έρθει σε επαφή στην εκάστοτε τάξη, ενώ ο τόμος των «Απαντήσεων» καθοδηγεί με προσοχή τον μαθητή στην ολοκληρωμένη σύνθεση και στην εύστοχη διατύπωση των δικών του απαντήσεων σε ένα πλήρες πολύ μεγάλο εύρος θεμάτων. Βιβλία που αποτελούν ένα ποιοτικό εργαλείο ώστε οι μαθητές να αντεπεξέρχονται με επιτυχία σε κάθε τύπο ερώτησης της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά και να δημιουργήσουν στέρεες γλωσσικές βάσεις για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Λυσάρι 
Το πολύτιμο βοήθημα κάθε μαθητή, για κάθε τάξη. Στο www.lisari.gr θα βρείτε ένα λυσάρι για κάθε τάξη, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο, που θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και την εκπαιδευτική διαδικασία περισσότερο απλή. Περισσότερα από 80 σχολικά βιβλία, περισσότερα από 5.000 αρχεία, 20.000 και πλέον λυμένες ασκήσεις! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του και βρείτε μια λύση για κάθε σας πρόβλημα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ