- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χαμός σε Τουρκία με Ερντογάν που έκανε και τρίτη δόση εμβολίου
Εκατομμύρια πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμβολιάστηκε και με τρίτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.
Στο στόχαστρο κριτικής έχει μπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, ο οποίος έλαβε κσι τρίτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, ο Ερντογάν πήγε σε εμβολιαστικό κέντρο και έλαβε τρίτη δόση.
Ο Ερντογάν είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση από το κινεζικό εμβόλιο Sinovac στις 14 Ιανουαρίου 2021. Ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στην Τουρκία κατά του κορωνοϊού. Στις 11 Φεβρουαρίου ο Τούρκος πρόεδρος έλαβε τη δεύτερη δόση από το Sinovac.
Όπως έγινε γνωστό, ο Ερντογάν έκανε και τρίτη δόση στις 10 Μαρτίου. Το αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν η δόση αυτή έγινε με το εμβόλιο της Sinovac ή της Pfizer, το οποίο χορηγείται επίσης στην Τουρκία. Δείτε το βίντεο από τον εμβολιασμό Ερντογάν με την πρώτη δόση σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, τον περασμένο Ιανουάριο.
Τουρκία - Κορωνοϊός: Κρούσματα και νεκροί - Πού βρίσκονται οι εμβολιασμοί
Από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Τουρκία τον περασμένο Ιανουάριο έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 29,25 εκατ. δόσεις εμβολίων.
Συγκεκριμένα, πάνω από 16,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση και τουλάχιστον 12,5 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Ωστόσο, η ζήτηση στα εμβολιαστικά κέντρα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα διαθέσιμα εμβόλια, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις.
Με 5.263.697 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού η Τουρκία είναι 5η παγκοσμίως σε συνολικές μολύνσεις Covid-19. Οι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 που έχουν καταγραφεί, έχουν φθάσει τις 47.768.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.