Κοσμος

Σαίξπηρ: Απεβίωσε ο 1oς άντρας που εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό

Οι εικόνες του Σαίξπηρ να εμβολιάζεται έκαναν το γύρο του διαδικτύου ως ένα αισιόδοξο μήνυμα κατά της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ουίλιαμ Σέξπηρ, ο πρώτος άντρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε για κορονοϊό, απεβίωσε ©EPA-Jacob King / POOL
Ο Ουίλιαμ Σέξπηρ, ο πρώτος άντρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε για κορονοϊό, απεβίωσε ©EPA-Jacob King / POOL

Έφυγε από τη ζωή στη Μεγάλη Βρετανία ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο πρώτος άντρας στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο Ουίλιαμ (Μπιλ) Σαίξπηρ, που έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, ήταν ο πρώτος άντρας στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά του Covid-19. Η αιτία θανάτου του δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Έφυγε από τη ζωή έπειτα από σύντομη περίοδο ασθένειας στο ίδιο νοσοκομείο όπου είχε εμβολιαστεί.

Ο Σαίξπηρ είχε εμβολιαστεί στις 8 Δεκεμβρίου του 2020 λίγα λεπτά μετά την Μάργκαρετ Κίναν, τη Βρετανίδα που εγκαινίασε τον εμβολιασμό μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 91 της χρόνια. Τόσο ο Σαίξπηρ όσο και η Κίναν έκαναν το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Coventry της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Tζέιν Άϊνς, δημοτικός σύμβουλος του Coventry και φίλος του εκλιπόντος, δήλωσε πως ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη και τόνισε πως «η καλύτερη τιμή στην μνήμη του είναι ο εμβολιασμός». 

Όταν ο Σαίξπηρ έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Οι εικόνες του Ουλιαμ Σαίξπηρ να εμβολιάζεται τον περασμένο Δεκέμβριο έκαναν το γύρο του διαδικτύου ως ένα αισιόδοξο μήνυμα για την «αρχή του τέλους» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκείνη την ημέρα ο 81χρονος ανυπομονούσε λέγοντας ότι είναι υπέροχο που πρόκειται να εμβολιαστεί, ενώ το λαμπρό του επώνυμό δεν πέρασε απαρατήρητο προκαλώντας καταιγισμό λογοπαιγνίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

To jab or not to jab? 'William Shakespeare' gets vaccine

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ