- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα αστέρια Michelin 2018
Όχι μόνο αστέρια Michelin, αλλά και…πιάτα για τα αθηναϊκά εστιατόρια
Ένα αστέρι Michelin είναι η ύψιστη επιβράβευση που μπορεί να λάβει ένα εστιατόριο. Ο ταξιδιωτικός οδηγός που κυκλοφορεί από το 1900 και που από το 1921 μοιράζει τα λαμπερά αστέρια του στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου θεωρείται ο πιο έγκυρος οδηγός στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή. Τέτοια είναι η δύναμή του που μπορεί να εξυψώσει ένα εστιατόριο στα ουράνια ή αντίθετα να το καταδικάσει δια παντός στην αφάνεια.
Το βράδυ της Δευτέρας στη Βουδαπέστη ο 37ος Οδηγός Michelin Main Cities of Europe παρουσίασε τα εστιατόρια της Ευρώπης που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin και ανάμεσα σε αυτά ήταν και πέντε εστιατόρια της Αθήνας. Όχι μόνο δεν είχαμε κάποια έκπληξη στα αθηναϊκά πράγματα, αντίθετα οι επαναλαμβανόμενες ακριβώς ίδιες βραβεύσεις όλα τα τελευταία χρόνια μας δημιουργούν, τουλάχιστον, βαρεμάρα... Και μάλιστα, σε μια εποχή που η «κινητικότητα» της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Τα δύο τους αστέρια, λοιπόν, διατήρησαν η Σπονδή και το Funky Gourmet, από ένα η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside. Επίσης τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο.
Όλα ίδια λοιπόν; Όχι ακριβώς. Υπάρχει και κάτι καινούργιο. Τη διάκριση Michelin Plate την οποία παίρνουν τα εστιατόρια του Οδηγού Michelin που δεν έχουν βραβευτεί με κάποιο αστέρι ή Bib Gourmand, αλλά ωστόσο αξίζουν μια θέση στον περιβόητο οδηγό. Σε αυτή την κατηγορία διακρίθηκαν 12 ελληνικά εστιατόρια: το GB Roof Garden, το Electra Roof Garden, το Premiere, το 2 Mazi, η Cookoovaya, το CTC, το Sushimou, η Kuzina, το Mama Tierra, το Vezene, το Άνετον και ο Παπαϊωάννου.
Τέλος, άλλη μία διάκριση που την χαιρόμαστε σαν να ανήκει στην Ελλάδα, αν και αφορά εστιατόριο που βρίσκεται στη Βιέννη, είναι το δεύτερο αστέρι Michelin (4 χρόνια μετά το πρώτο) που κέρδισε το ομώνυμο εστιατόριο του ελληνοαυστριακού σεφ Konstantin Filippou. Συγχαρητήρια σε όλους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.