- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το δημοσίευμα του Politico, επικαλείται δήλωση εκπροσώπου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως: η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, καθώς και η κοινωνική προστασία».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, αφού «βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ενός δανείου προς την Ελλάδα» επιβεβαίωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, παραπέμποντας σε δηλώσεις του ίδιου από το Παρίσι.
«Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επισημάνει ότι θα ήθελαν να προωθήσουν περαιτέρω ενεργές πολιτικές απασχόλησης και μια από τις οδούς είναι η προσέγγιση της Παγκόσμιας Τράπεζας», ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας πως «πολλές από αυτές τις πολιτικές έχουν ήδη εφαρμοστεί στο παρελθόν» με τη στήριξη της Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η κ. Μπράιτχαρτ σημείωσε πως βάσει του Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 έχουν ήδη χορηγηθεί κεφάλαια στην Ελλάδα για ενεργές πολιτικές στην αγορά εργασίας.
«Συνεχίζουμε να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και να μειώσει τη νεανική και μακροχρόνια ανεργία, αλλά και να παράσχουμε τα απαραίτητα για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης» τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας πως είναι ακόμα «πολύ νωρίς για περισσότερες λεπτομέρειες».
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Αθήνα έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα (αδελφός οργανισμός του ΔΝΤ) να χρηματοδοτήσει τριετές πρόγραμμα για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, συνολικού κόστους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Kαθυστέρηση και αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρελά, πατέρας φίλης της
Kαθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί μια ακόμα συμφωνία
Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής
Η αξία του ομίλου αποτιμάται πλέον στα 1,765 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 72 έγγραφα
Δεν είναι φυσικά η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει εκφράσει ενόχληση
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.