Ελλαδα

Οικογενειοκρατία και υπέρογκοι μισθοί στη Unicef

Νέα στοιχεία για το πολύκροτο σκάνδαλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
unicef.jpg

Η γυναίκα που επελέγη για τη θέση της οικονομικής διευθύντριας ήταν εκείνη που άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι του σκανδάλου της Unicef ενώ διερευνούσε τα οικονομικά του οργανισμού.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η νέα οικονομική διευθύντρια που επελέγη μεταξύ 90 υποψηφίων και έπειτα από πολλές συνεντεύξεις, διαπίστωσε «οικονομικές καταστάσεις που δεν ήταν πραγματικές, πολύ υψηλές και αδικαιολόγητες δαπάνες, χρήση της ίδιας ελεγκτικής εταιρείας για εξωτερικό και εσωτερικό έλεγχο, προσωπικά έξοδα μεμονωμένων στελεχών ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, κ.ά».

Η ίδια ενημέρωσε εγγράφως την πρόεδρο της εθνικής επιτροπής της Unicef, Σοφία Τζιτζίκου, η οποία είχε αναλάβει καθήκοντα από τον Μάιο του 2016, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει αντιπρόεδρος. Η κ. Τζιτζίκου φέρεται να απάντησε στην ενημέρωση από την οικονομική διευθύντρια «όλα στο φως», όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι πως είναι δυνατόν η κ. Τζιτζίκου να μην γνωρίζει τίποτα.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι από τα σχετικά πορίσματα προέκυψε ότι «στην ελληνική επιτροπή το πάρτι καλά κρατούσε επί χρόνια, δίνονταν υπέρογκοι μισθοί και αδικαιολόγητα μπόνους, επικρατούσε οικογενειοκρατία, γίνονταν απευθείας αναθέσεις, ο οργανισμός χρεωνόταν για προσωπικά έξοδα στελεχών κ.ά. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική Unicef είχε συνεχίσει να πουλάει με μηδενική τιμή αγοράς προϊόντα με το λογότυπο του οργανισμού, τα οποία η Γενεύη είχε διατάξει να καταστραφούν».

Σημειώνεται ότι η οικονομική διευθύντρια ενημέρωσε τα στελέχη της Unicef στη Γενεύη, και η ελληνική πλευρά πρότεινε έλεγχο από ορκωτούς λογιστές σε βάθος 15ετίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ