- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Γέφυρα ζωής» από το Ερρίκος Ντυνάν με δωρεά οργάνων σε πέντε ασθενείς
Aπό 61χρονη ασθενή από την Εύβοια
«Γέφυρα ζωής» από το Ερρίκος Ντυνάν με δωρεά οργάνων σε πέντε ασθενείς
Μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» για πέντε συνανθρώπους μας στήθηκε σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, με αφετηρία τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ερρίκος Ντυνάν και τη δωρεά οργάνων από 61χρονη ασθενή από την Εύβοια που έχασε τη δική της μάχη, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία.
Η οικογένεια της άτυχης ασθενούς πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει «δώρο ζωής» σε άλλους ασθενείς, προσφέροντας ζωτικά όργανά της. Ακολούθησε μια πολύωρη επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, που κινητοποίησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν, υπό τη γενική εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών.
Ειδικότερα, βρέθηκαν συμβατοί ασθενείς για τους δύο νεφρούς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, για τους κερατοειδείς στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών, ενώ για το ήπαρ οργανώθηκε διεθνής αποστολή, καθώς συμβατός λήπτης βρέθηκε στην Ιταλία.
Επισημαίνεται ότι η ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν από την έναρξη της λειτουργία της έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων σώματος, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση περισσοτέρων από 450 μοσχευμάτων που έχουν χαρίσει ζωή σε αντίστοιχους συνανθρώπους μας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασφαλή τα δύο μέλη του πληρώματος
Έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία
Γενική επιφυλακή στις περιοχές με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς
Του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 79 λεπτά
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Δένδια
Σε 24ωρη λειτουργία το Μετρό τα Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος και σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας
Συνελήφθη ο υπεύθυνος της εταιρείας ενοικίασης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
48ωρο με ισχυρά μελτέμια και κίνδυνο πυρκαγιάς
Αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.