ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Τέλος χωρίς «λευκό καπνό» σε ένα ακόμη Eurogroup (εικόνες, video)

Δεν επιστρέφουν στην Αθήνα και μένουν «εδώ στις Βρυξέλλες» οι θεσμοί
6
Eurogroup
Eurogroup
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
European Union
6
  • Shares

«Έχει γίνει δουλειά και έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά κάποια ζητήματα-κλειδιά παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι οι συζητήσεις Ελλάδας-θεσμών θα συνεχιστούν «εδώ στις Βρυξέλλες». «Έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα, εργασιακά, συντάξεις και κάποια φορολογικά. Πρέπει να ξεκαθαριστούν τα μεγάλα ζητήματα και μετά να δούμε τα υπόλοιπα», διευκρίνισε.
Eurogroup

Ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι το επόμενο «ραντεβού» για το ελληνικό ζήτημα είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου. Άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να μην βγει «λευκός καπνός» ούτε σε αυτή τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.


Ερωτηθείς νωρίτερα για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι η εν λόγω συζήτηση δεν θα ανοίξει αν δεν υπάρξει «πλήρης συμφωνία για φορολογικά, συντάξεις εργασιακά μεταρρυθμίσεις τις επόμενες ημέρες».

Eurogroup

Μοσκοβισί: Χρήσιμες συζητήσεις

«Απομένουν ερωτήματα», είπε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, δίνοντας το στίγμα του χάσματος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για το κλείσιμο της κρίσιμης δεύτερης αξιολόγησης.


«Ελπίζω να καταλήξουμε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε ο Γάλλος επίτροπος και ανέφερε ότι η επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό θα έχει θετικές επιπτώσεις στις επενδύσεις στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε ότι περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. «Υπήρξε πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη τάση που υπάρχει», σημείωσε.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΕΛΛΑΔΑ
26.06.2017 - 10:36
Ο Θανάσης και ο Γιάννης βρέθηκαν το Σάββατο 24/6 στη Στέγη για να μιλήσουν για όλα όσα χρειάζονται για να φτάσεις ψηλά
Καταδικάστηκε ο εισβολέας στην πιτσαρία της Ουάσιγκτον
ELLINIKAHOAXES
26.06.2017
LIFE
25.06.2017 - 12:47
Κάτω από ένα μικροσκόπιο ο κόσμος της άμμου παίρνει νέες διαστάσεις
URBAN CULTURE
25.06.2017 - 12:45
Η ιστορία του Noselide και η ανακάλυψη πλαστικοποιημένων σανιδιών
25.06.2017
VIRAL
26.06.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ