- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όταν ο ελληνικός ουρανός και η θάλασσα σμίγουν στον καμβά
Η Άντζελα Πέτροβα παρουσιάζει την έκθεση «Greekblue» στην Αμοργό
Χρώματα εμπνευσμένα από τον ελληνικό ουρανό, τη φύση και τη θάλασσα, εικόνες που σε ταξιδεύουν στο μοναδικό τοπίο των Ελληνικών νησιών, συναισθήματα ποτισμένα από την ελληνική μεσογειακή γη και την καθημερινότητα των ανθρώπων της.
Η έκθεση της Άντζελας Πέτροβα είναι ένα ταξίδι στη νησιωτική Ελλάδα, όπου απεικονίζεται με μοναδικό τρόπο η απλότητα, η αρμονία και η ομορφιά της χώρας μας πάνω στον ζωγραφικό καμβά, με τα χρώματα της αγιογραφίας και μέσα από την εξπρεσσιονιστική πινελιά.

Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αμοργό, ένα νησί που ξεχωρίζει για τη φυσική γοητεία και την αυθεντικότητά του. «Είναι ένα νησί σύμβολο στην Ελευθερία, καθώς η ψυχή σου ελευθερώνεται όταν η ματιά σου χάνεται στο απέραντο μπλε της θάλασσας» όπως αναφέρει η καλλιτέχνης.
Η Άντζελα Πέτροβα επέλεξε την Αμοργό για την έκθεσή της ακριβώς γι' αυτό το στοιχείο. Ψαράδες που ψαρεύουν κάτω απο το φεγγάρι, ψαράδες στον μόλο, βάρκες μοναχικές σε γαλανά νερά, και το ελληνικό ηλιοβασίλεμα να δύει υποσχόμενο μια επόμενη ημέρα ηλιόλουστη και φωτεινότερη στην ελληνική γη. Όλες αυτές οι εικόνες ήταν απο μόνες τους για εμένα ένας πίνακας ζωγραφικής.

Η έκθεση ζωγραφικής «Greekblue» φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Aegialis Gallery & Spa Hotel ως τις 31 Οκτωβρίου 2017.
Η Άντζελα Πέτροβα γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με την τέχνη της ζωγραφικής από πολύ μικρή ηλικία ως έμφυτο ταλέντο. «Θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα μολύβι και ένα πινέλο στο χέρι και τα χέρια μου γεμάτα με χρώματα. Η ζωγραφική ήταν ο δρόμος για να βρω την ειρήνη μέσα μου, δημιουργώντας ένα κόσμο μέσα απο τα χρώματά μου». Η ζωγράφος έχει, επίσης, σπουδές στο κλασικό τραγούδι και μια πορεία ετών σε θέματα πνευματικού χαρακτήρα. Οδηγήθηκε μέσα από τη μεταφυσική της ανησυχία σε μια εσωτερική αναζήτηση και στον διαλογισμό μέσα από τα μονοπάτια της Ινδίας, όπου στην πορεία άρχισε να διδάσκει την τέχνη του διαλογισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αφιέρωμα χωρίζεται σε έξι ενότητες που καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του: από την πρώιμη περίοδο στη Φλωρεντία, έως τα εμβληματικά πορτρέτα femmes fatales στο Παρίσι.
Η 8η διοργάνωση, με επιμελητή τον Thiago de Paula Souza, θα ξεκινήσει στις 2 Απρίλιου 2027
Η φετινή διοργάνωση μοιάζει να θέτει ένα ερώτημα που ξεπερνά την ίδια την τέχνη: Πώς μπορούμε να υπάρχουμε μέσα σε έναν κόσμο που απαιτεί διαρκή αντίδραση, διαρκή εικόνα, διαρκή θέση;
Η έκθεση «Η ήσυχη πηγή» φιλοξενείται στη Scuola Grande di San Rocco, σε συνεπιμέλεια της Κατερίνας Κοσκινά και του καθ. κ. Giacinto Di Pietrantonio
Οι επισκέπτες μάλιστα μπορούν να καθίσουν πάνω τους — κάτι σπάνιο για έργο τέχνης σε μουσείο
Από τον ήχο της σιωπής μέχρι τη δύναμη του ανείπωτου αλλά και το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και τον φόρο τιμής στον Γιάννη Παππά
Η performance του Μελαχρινού Βελέντζα σε Πλάκα και Εθνικό Κήπο για όσα έμειναν «σε άρση»
Θα αφηγηθεί τη ζωή της σε 6 συναντήσεις με το κοινό
Η ηχητική κληρονομιά της μεγάλης δισκογραφικής και η μεταμόρφωσή της σε εκθεσιακή-εικαστική εμπειρία
Η έκθεση «Κ. ή ο συλλογικός τρόμος του ατομικού» από το Ίδρυμα Η Άλλη Αρκαδία ξεκίνησε το ταξίδι της στην Αθήνα το 2024 και θα παρουσιαστεί τον Μάιο στο Clam Gallas Palace
Για άλλον έναν Μάιο, έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, συλλέκτες και γκαλερί θα ανταμώσουν στη Θεσσαλονίκη
Από τη ναζιστική Γερμανία στη διεθνή αναγνώριση - Μια πορεία αμφισβήτησης και ρήξης
Έκθεση, performances και ομιλίες στο Onassis Ready με θεματικό άξονα «Human in the Loop»
Τι θα δούμε στο ΚΠΙΣΝ, στο Μουσείο Βορρέ, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου και στον νέο χώρο Metacosmoi
Η επιμελήτρια Κιμώνα Βενιέρη Βασιλάκη μιλάει στην ATHENS VOICE για τα έργα της έκθεσης που επαναδιατυπώνουν τη μνήμη
Το έργο που δεσπόζει στον τοίχο της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει τίτλο «Πρόσεξε τη στιγμή που η περηφάνια γίνεται περιφρόνηση»
Η επιμελήτρια Κατερίνα Νικολάου μάς μιλάει για την ευθραυστότητα και την ευαλωτότητα μέσα στην τέχνη
Έξι ομαδικά πρότζεκτ που μελετούν σύγχρονες θεματικές μέσω της τέχνης
Το νέο ελληνικό success story που αλλάζει τον τρόπο που ο κόσμος απολαμβάνει την τέχνη και τον πολιτισμό
Η νέα έκθεση, σε επιμέλεια της Εβίτας Τσοκάντα, εγκαινιάζεται στις 25 Απριλίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.