- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Αθηνά με στήθος Α και κενό στα δόντια γίνεται Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια μέσω Instagram
Challenge of the month? Να γράφεις για κάτι το οποίο δεν ξέρεις...
Όσο εγώ κοιμάμαι και τρώω Mac, η τεχνολογία κάνει spread, και μέχρι να ξυπνήσω ή να τελειώσω την μπουκιά από το chicken burger μου; Έρχομαι αντιμέτωπη με κάτι που μέχρι χθες μου ήταν πιο άγνωστο και από το τι γίνεται στο Game of Thrones (ΠΟΥ, ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ). Άνοιξα τα μάτια μου πριν 2 χρόνια, και κάτι πήρε το αυτί μου, και άκουσα για κάτι που το λένε -«πώς το λένε να δεις»- Tinder. Εν έτει 2019, το ακούω και το βλέπω σε 8 στους 10 ανθρώπους στο μετρό, στη διπλανή μου θέση (δεν μπορούσαν τα πρωινά να ήταν όντως 10 σε κάθε βαγόνι, ΟΧΙ). Ως κλασικός Καρκίνος με ωροσκόπο Λέων (κλείστε τη σελίδα, σας επιτρέπω), περίεργη για ό,τι συμβαίνει γύρω μου, ως άνθρωπος που θέλει να ξέρει τα πάντα και να πηγαίνει στους φίλους του -οριακά φωνάζοντας- ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ, ναι, όντως, ήθελα να μάθω.
Δεν μπορούσα να ανοίξω δικό μου λογαριασμό. Δεν ήθελα να ανοίξω δικό μου λογαριασμό. Δεν ήθελα να κάνω ψεύτικο account. Αλλά, κυρίες και κύριοι. Η Αθηνά, με στήθος Α’ και κενό στα δόντια, ήθελε να μάθει!
Δοκίμασα κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και καιρό, το έπαιξα δημοσιογράφος-ρεπόρτερ, και βασίστηκα σε μαρτυρίες νέων ηλικιών 19-24 ετών. Και εκεί που όποιος δεν πάτησε Χ, όταν το έπαιζα Λίτσα Πατέρα, φαντάζεται την Αθηνά με στήθος Α, να κυκλοφορεί στον δρόμο με μια κάμερα αγκαλιά, ή μοιράζοντας με το ζόρι ερωτηματολόγια και φυσικά στολίζοντας όλους τους περαστικούς , αυτή έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. ΜΑΖΕΨΑ 40 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΣΤΟΡΥ ΣΤΟ INSTAGRAM. Ζητώντας βοήθεια από τους followers/γνώστες , ταυτόχρονα, επιβεβαιώνοντας πως τα ονόματα τους δεν θα αναρτηθούν πουθενά (τα καρκινάκια είναι και εχέμυθα) και θυσιάζοντας τις ώρες που βλέπω «Κωνσταντίνου και Ελένης» για να δω όλα τα βιντεάκια του Youtube για το Tinder. Και αφού κατέστρεψα την μαγεία της έρευνας, ήρθε η ώρα να πω κάτι που φανταζόμουν καιρό να το πω στο γυαλί βαμμένη σαν λατέρνα:
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ)
«Αν κάνεις κάποιον swipe και σε κάνει και εκείνος μόνο τότε μπορείτε να μιλήσετε. Οπότε εγώ έκανα για να δω ποιοι θα με κάνουν και πολλές φορές η πρώτη κουβέντα ήταν “έμπαινα”. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που η συζήτηση κυλούσε ομαλά, ήταν ενδιαφέρουσα, κουβέντιαζες για τα πάντα» δήλωσε.
Απέναντι σε κάτι τέτοιο; Το «Βρήκα εξαιρετικά χαμηλή ποιότητα ατόμων» από άνδρα που έμπαινε κατά διαστήματα. Και στην εντελώς απέναντι γωνία μια ιστορία που δεν περίμενα να ακούσω. «Έκανα Tinder στις Πανελλήνιες, και κατέληξα να γνωρίσω μια κοπέλα Ελληνίδα του εξωτερικού, με την οποία περάσαμε ένα τέλειο καλοκαίρι. Την οποία αν δεν έμπαινα στην εφαρμογή αυτή, μπορεί να μην την γνώριζα ποτέ». ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Η ΑΘΗΝΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Και συνεχίζει σε αυτή την αντίθεση άνδρα τονίζοντας πως «Στην αρχή το άνοιξα για πλάκα, μέσα στα χρόνια όμως που το χρησιμοποιώ έχω γνωρίσει άτομα αξιόλογα, που πολύ πιθανόν να μην γνώριζα, και με τα οποία μπορεί ακόμα να κρατάω φιλικές πλέον επαφές». ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ Α ΣΗΜΕΡΑ. Και συμπληρώνει πως «φυσικά και θα βρεις και ασόβαρα άτομα μέσα, τα οποία ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει την πιο ρηχή εισαγωγή συζήτησης».
Μετά από τον αναλυτικό μας φίλο διάβασα την ατάκα «είναι λες και ψωνίζεις σε μαγαζί από ανθρώπους» από άνδρα που ξενέρωσε με την εφαρμογή, αλλά και την άποψη πως «όσο περισσότερο δουλεύει η τεχνολογία τόσο περισσότερο λειτουργούμε με κουμπιά και όχι συναισθήματα», αλλά και την φράση «καλύπτει ανάγκες, απλά χάνεται η μαγεία». *Spoiled κάπου εδώ ανάμεσα, κάπως τοποθετούμε και εγώ. *
Έμαθα πως «πολλοί το χρησιμοποιούνε κυρίως στο εξωτερικό, π.χ. όταν πάνε για Erasmus γιατί η χρήση του είναι πολύ διαφορετική από ότι στην Ελλάδα» , ότι «διευκολύνει όσους θέλουν να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους», «χρήσιμο αν θέλει κανείς να γνωρίσει άτομα εκτός του κύκλου του, αλλά στην Ελλάδα, εξαιτίας του στίγματος γύρω από αυτό δεν το χρησιμοποιούν πολύ», ενημερώθηκα για το γεγονός ότι «στατιστικές δείχνουν πως το Tinder συνεισέφερε στο ασφαλές διαδικτυακό φλερτ» ,ότι «μέσω Tinder, έχουν ξεκινήσει σχέσεις χρόνων ή ακόμη και από απόσταση». ΘΑ ΜΕ ΞΕΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.
Έμαθα πολλά. Όχι μόνο αυτά. Άκουσα απόψεις διαφορετικές, ίδιες σε σημείο που νόμιζα ότι μου τα κάνανε copy paste, είδα βίντεο στο YouTube non-stop, μου εκμυστηρεύτηκαν ιστορίες που δεν περίμενα να ακούσω ποτέ, σκληρή κριτική, πράγματα πολύ ενδιαφέροντα από άτομα της ηλικίας μου και μη. Τώρα ; Τώρα ναι. Η Αθηνά με στήθος Α και κενό στα δόντια, μετά από πολύωρο σεμινάριο, είναι στην θέση να πει πάλι τα δικά της. Όλα έχουν υπέρ και κατά. Η τεχνολογία, η εμφάνιση των robot, το να τρέφεσαι με σοκολάτα όλο το βράδυ. Από εκεί και πέρα; Eίναι το πώς ο καθένας ξεχωριστά, επιλέγει να αξιοποιήσει ένα νέο trend. Για άλλους το Tinder , λειτουργεί ως σωτήρια εφαρμογή, εφόσον μπορεί να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν face to face, εφόσον μπορεί να επιθυμούν μια γρήγορη και άμεση επαφή με κάποιον άνθρωπο. Για εμένα , που θα έψηνα μανιακά να κάνω flashback και να ζήσω στην εποχή της μάνας μου -να γνωρίζεσαι στο πάρκο και να δίνεις ραντεβού την επόμενη μέρα, χωρίς να έχετε κινητό, και αν πήγες, πήγες - μπορούμε να πούμε πως θα ήταν κάτι που δεν θα μου ταίριαζε. Για κάποια άλλη Αθηνά με στήθος Α ή Β μπορεί να είναι ένα μέσω να της ανέβει η αυτοπεποίθηση. Για κάποια άλλη ένα αντίστοιχο scroll down στο instagram όταν βαριέται. Ό,τι διαδικτυακό κόσμο και αν θέλεις να εξερευνήσεις, αν όντως θέλεις, κάντο με 2 μυστικά. Υποστηρίζοντας τις επιλογές σου, και φροντίζοντας την ασφάλεια του εαυτού σου. 40 άτομα μου μάθανε έναν κόσμο που δεν ήξερα και για τον καθένα η περιήγηση του εκεί μέσα ήταν κάτι διαφορετικό. Μήπως όμως το να σταματήσεις την περιήγηση σου μέσα σε μια οθόνη, και να την ξεκινήσεις στον έξω κόσμο είναι κάτι πιο μαγικό, που δεν το βρίσκεις σε κανένα νέο trend; H οθόνη και ένα swipe σίγουρα δεν μπορούν να σου χαρίσουν τα μαγικά αλλά και τα άσχημα που μπορεί να σου χαρίσει ένα βλέμμα… Για αυτό σήκω!
Τροφή για προβληματισμό...
- Respect στην φίλη που μου έστειλε «ο πρώην μου έκανε tinder μια βδομάδα αφού χωρίσαμε. Σου κάνει;»
Αυτό το άρθρο δεν το έκανα μόνη μου! Μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αφιέρωσαν μερικά λεπτά από την ζωή τους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι άγνωστες μαμάδες και η νέα πατρίδα
«Καμιά φορά, σκέφτομαι, μικρές στιγμές της ζωής αρκούν για να σε γεμίσουν για πάντα»
«Καμιά φορά… ο θάνατος ανοίγει τον δρόμο στη ζωή. Κι αυτό σας το λέει ένα πιάνο που για δεκαπέντε χρόνια πίστευε πως είχε νεκρωθεί…»
«Χωρίς καμία προσδοκία των άλλων για εμένα, χωρίς καμία κοινωνική υποχρέωση, χωρίς καμία ανάγκη να δικαιολογήσω τη ραστώνη ή την αργία μου»
«Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, κακοπληρωμένοι όντες»
Ακολούθησε την τυπική διαδικασία για την ενοικίαση σπιτιού. Όμως εξαπατήθηκε κι έτσι μια ολόκληρη ζωή 35 ετών μεταφέρθηκε σε αποθήκη και ο ίδιος σε ξενοδοχείο
Μια επεισοδιακή διάσωση με πολλά παρελκόμενα
Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός εξιστορεί μια δυνατή ιστορία επιβίωσης στη σκοτεινή και αγριεμένη θάλασσα
Όλοι έχουμε ζήσει διάφορα. Αναπάντεχα, επικίνδυνα, σοκαριστικά, απίστευτα. Ιστορίες για άγριους που τις συζητάμε στις παρέες. Κάνω την αρχή.
Ήταν μια persona που, στη φοβερή δεκαετία του '80, αν δεν την ήξερες, δεν ήσουν in
Τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν υπάρχουν μόνο στο «Maestro» αλλά και στη ζωή μας
Αυτή είναι η ιστορία της με αφορμή την ταινία «Handbrake» που ετοιμάζει και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η ψυχολόγος Δέσποινα Παλιουδάκη ευχαριστεί τους αστυνομικούς που την έσωσαν
Ένα επίκαιρο διήγημα για τον ξεριζωμό
Από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μάς ήρθε σαν χαστούκι στο πρόσωπο το ενδεχόμενο να αλλάξει για πάντα η ζωή μας και να ξεχάσουμε τα όσα ξέραμε.
Τα singles έκαναν αίσθηση όταν κυκλοφόρησαν και τα έχουμε ακόμα στο repeat
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.