EU News

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: τελετή λήξης στο Στρασβούργο

Παρουσία της Ρομπέρτα Μέτσολα, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Εμανουέλ Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
© KENZO TRIBOUILLARD / POOL / EPA

Η έκθεση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα παραδοθεί στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην τελετή λήξης στις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο

Την Ημέρα της Ευρώπης, οι τρεις συμπρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης θα παρουσιάσουν την τελική έκθεσή της στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα εκφωνήσουν ομιλίες. Στην τελετή θα μιλήσουν επίσης εκπρόσωποι των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Ομάδων Πολιτών της και οι Συμπρόεδροι της Διάσκεψης. Έχουν επίσης προγραμματιστεί πολιτιστικές παραστάσεις της ομάδας Danse l’Europe και της νεανικής ορχήστρας DEMOS.

Εκτός από τα 449 μέλη της Ολομέλειας, συμπεριλαμβανομένων 108 πολιτών, θα προσκληθούν στην εκδήλωση 120 μέλη των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών καθώς και 200 πολίτες από τοπικά σχολεία και φοιτητές Erasmus. Στην τελετή θα συμμετάσχουν επίσης υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

  • Πότε: Δευτέρα 9 Μαΐου, 13.00 - 15.00 (ώρα Ελλάδας)
  • Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 π.μ. (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί τεχνική ενημέρωση με εκπροσώπους της Κοινής Γραμματείας της Διάσκεψης στην αίθουσα Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ενημέρωση θα είναι ανεπίσημη και θα πραγματοποιηθεί μόνο στα αγγλικά και τα γαλλικά. Για περισσότερες πληροφορίες και για τον σύνδεσμο για την εξ αποστάσεως συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια της τελικής συνεδρίασής της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η Ολομέλεια της Διάσκεψης κατέληξε σε συναίνεση επί των τελικών σχεδίων προτάσεών της. Οι 49 προτάσεις, σε εννέα θεματικές ενότητες, περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 μέτρα. Βασίζονται σε συστάσεις των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών, των Εθνικών Ομάδων Πολιτών και εκδηλώσεων, σε ιδέες που έχουν καταγραφεί στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, καθώς και σε συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνόδων της Ολομέλειας και των συνεδριάσεων των Ομάδων Εργασίας της Διάσκεψης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ