- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Ουβάλντε, ξεκινά σήμερα στο Τέξας το ετήσιο συνέδριο του NRA.
Το ισχυρό λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ, το NRA, πραγματοποιεί σήμερα το ετήσιο συνέδριό του στο Τέξας, μόλις τρεις ημέρες μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο της πολιτείας.
Σε απόσταση λίγων ωρών με το αυτοκίνητο από την πόλη Ουβάλντε, όπου την Τρίτη ένας 18χρονος σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο, το NRA οργανώνει το συνέδριό του, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την Τετάρτη τη συμμετοχή του, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ έχουν «ανάγκη πραγματικές λύσεις και πραγματική ηγεσία αυτή την περίοδο, και όχι πολιτικούς και κομματικές σκοπιμότητες».
«Και γι’ αυτό θα τιμήσω τη δέσμευση που έκανα πριν από πολύ καιρό να μιλήσω στο συνέδριο της NRA στο Τέξας», τόνισε, υποσχόμενος πως θα εκφωνήσει λόγο «σημαντικό για τον αμερικανικό λαό».
Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δεν θα παραστεί στο συνέδριο, αλλά θα απευθυνθεί σε αυτό με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Εξάλλου, όπως μετέδωσε το NBC News επικαλούμενο το γραφείο του Άμποτ, ο κυβερνήτης του Τέξας θα επισκεφθεί σήμερα το Ουβάλντε, από όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους, αλλά και κατοίκους της πόλης.
Τα πρόσφατα μακελειά επανέφεραν τη συζήτηση στις ΗΠΑ για τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής. Η τραγωδία στο Ουβάλντε σημειώθηκε μόλις 10 ημέρες αφού ένας υπέρμαχος της υπεροχής της λευκής φυλής πυροβόλησε 13 ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ σε συνοικία του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης όπου ζουν κυρίως Αφροαμερικανοί.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί έχουν δεσμευθεί να πιέσουν για την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή, παρά την αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων.
Ο Άμποτ, που επιθυμεί να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, έχει δηλώσει ότι οι αυστηρότεροι νόμοι για την οπλοκατοχή δεν προλαμβάνουν απαραίτητα τη βία, επικαλούμενος το παράδειγμα πολιτειών όπως η Νέα Υόρκη, και έχει τονίσει ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Στο μεταξύ το κίνημα «Πορεία για τις ζωές μας» (March for our Lives), το οποίο δημιουργήθηκε μετά το μακελειό σε λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα, έχει καλέσει σε μεγάλη διαδήλωση στις 11 Ιουνίου στην Ουάσινγκτον με αίτημα την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.