Κοσμος

Ουκρανία: Επικοινωνία Ερντογάν - Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Στο επίκεντρο και η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Επικοινωνία Ερντογάν - Ζελένσκι
Ουκρανία: Επικοινωνία Ερντογάν - Ζελένσκι © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι. Στο επίκεντρο το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα και η Μαριούπολη.

Έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας είναι η Τουρκία. Αυτό ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο Ερντογάν είπε ότι η απομάκρυνση των τραυματιών και αμάχων από τη Μαριούπολη πρέπει να διασφαλιστεί, προσθέτοντας πως η Τουρκία βλέπει καταρχήν θετικά το θέμα της εγγυήτριας χώρας. Η Ουκρανία επιδιώκει να της δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας από διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, ενόψει των συνομιλιών του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ζελένσκι είπε πως εκείνος και ο Ερντογάν συζήτησαν την ανάγκη άμεσης εκκένωσης των αμάχων από τη Μαριούπολη, μεταξύ άλλων από το εργοστάσιο Αζοφστάλ και την ανταλλαγή των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες καταστροφής στη Μαριούπολη
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες καταστροφής στη Μαριούπολη © EPA/MARIUPOL CITY COUNCIL HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι προσπαθούν να εφορμήσουν κατά του Αζοφστάλ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εφορμήσουν εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη από εδάφους, με τη στήριξη αεροπορικών πληγμάτων και βομβαρδισμών πυροβολικού, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολεκσίι Αρέστοβιτς.

Ο Αρέστοβιτς έγραψε στο Facebook ότι «ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Αζοφστάλ και περισσότερους από 1000 αμάχους, που κρύβονται στο εργοστάσιο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ