Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ο κορωνοϊός σε αφήνει κουρασμένο και εξαντλημένο»

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε τις πρώτες της δηλώσεις για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο της Βρετανίας
Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο της Βρετανίας © EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι δηλώσεις της για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό - Δεν θα παραβρεθεί σε εκδηλώσεις για το πλατινένιο ιωβηλαίο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με το προσωπικό νοσοκομείο στο ανατολικό Λονδίνο. Η συνομιλία της έγινε τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της

Η 95χρονη μονάρχης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό τον Φεβρουάριο, συζήτησε για την εμπειρία της σε μια βιντεοκλήση με το προσωπικό σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου την Τετάρτη. Μιλώντας με τον πρώην ασθενή με Covid, Asef Hussain, η βασίλισσα είπε για τον ιό: «Χαίρομαι που βελτιώνεσαι...Αφήνει κάποιον πολύ κουρασμένο και εξουθενωμένο, έτσι δεν είναι; Αυτή η φρικτή πανδημία. Δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα».

Ο αδελφός και ο πατέρας του Χουσεΐν πέθαναν από την ασθένεια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων PA Media. Ήταν το τρίτο μέλος της οικογένειάς του που νοσηλεύτηκε με Covid-19, αφού αρρώστησε τον Δεκέμβριο του 2020. Εξιστορώντας την εμπειρία του, είπε στη Βασίλισσα: «Θυμάμαι ότι ξύπνησα ένα πρωί και μου φάνηκε πολύ, πολύ δύσκολο να αναπνεύσω. Ένιωσα σαν να μην υπάρχει οξυγόνο στο δωμάτιο» και πρόσθεσε ότι έβγαλε το κεφάλι του έξω από το παράθυρο, «απλώς προσπαθώντας να αναπνεύσει, προσπαθώντας να πάρει αυτό το επιπλέον οξυγόνο». Ο Χουσεΐν πέρασε επτά εβδομάδες στο νοσοκομείο και εξακολουθεί να αναρρώνει. 

Η βασίλισσα, η οποία γιορτάζει τα 70 της χρόνια στον θρόνο, έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από ζητήματα υγείας τους τελευταίους μήνες. Σε μια εκκλησιαστική λειτουργία τον Οκτώβριο, χρησιμοποίησε ένα μπαστούνι δημόσια για πρώτη φορά από το 2003. 

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έπασχε από «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα» ως αποτέλεσμα της μόλυνσης από τον Covid-19, αλλά θα συνέχιζε τις ελαφριές υποχρεώσεις στο Windsor. 

Queen Left 'Tired and Exhausted' by Covid

Βασίλισσα Ελισάβετ: Περιορισμένες οι εμφανίσεις της για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να περιορίσει τις εμφανίσεις της στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, όπως είπε η ειδικός επί των θεμάτων των  Ανακτόρων, Angela Levin.

«Θα είναι δύσκολο για εκείνη να βρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις, μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες, ενδεχομένως στην τελετή στον Άγιο Παύλο. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Δεν νομίζω ότι θα τη δούμε σε πολλές εκδηλώσεις, μάλλον θα είναι αρκετά καλά για να κάθεται και να βλέπει τα άλογα. Αλλά αυτή δεν θα είναι παντού. Φαντάζομαι πως οι βοηθοί ανησυχούν ότι αν το κοινό δεν τη βλέπει, ενδεχομένως οι άνθρωποι να νομίζουν ότι αφού εκείνη δεν θα παρευρίσκεται, δεν θα αξίζει να πάνε και αυτοί».

Η Angela Levin ερωτώμενη σχετικά με το αν ο Χάρι και η Μέγκαν επιστρέψουν στη Μεγάλη Βρετανία για τις εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου, είπε: «Είμαι σίγουρη πως όχι. Εννοώ η συμπεριφορά τους κατρακυλά σε νέα χαμηλά συνεχώς. Το γεγονός ότι ο Χάρι ετοιμάζεται, σύμφωνα με όσα ακούγονται, να επιτεθεί σε νέο βιβλίο εναντίον του Κάρολου και της Καμίλα… δηλαδή πώς να το πω, πόσες φορές πρέπει να επιτεθεί στην οικογένειά του; Τα βαρεθήκαμε όλοι αυτά. Προχώρα και προσπάθησε να απολαύσεις τη ζωή σου, όχι να συνεχίζεις να λες ατελείωτα πόσο άσχημα σου φέρθηκαν. Είναι τραγικά θλιβερό και δεν έχει καμία σχέση με τον Χάρι που ήξερα. Είναι επώδυνο να τον παρακολουθώ. Θέλεις απλώς να τον πιάσεις να τον ταρακουνήσεις και να του πεις: “Δεν βλέπεις τι κάνεις;” Όλοι μπουχτίσαμε! Ας δούμε έναν χαρούμενο άνθρωπο, επειδή πήρες αυτό που ήθελες και αρκετά χρήματα» πρόσθεσε η ειδική επί των Ανακτόρων.

Prince Harry doesn't want to travel 'without a Netflix gang' says royal biographer Angela Levin

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ