Κοσμος

Ολένα Ζελένσκα: Έτσι αντέδρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όταν ξέσπασε ο πόλεμος

Πώς εξήγησε στα παιδιά τους τι σήμαινε η ρωσική εισβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ολένα Ζελένσκα © EPA / TOMS KALNINS

Ολένα Ζελένσκα: Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περιγράφει πώς αντέδρασε ο σύζυγός της όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η Ολένα Ζελένσκα περιέγραψε στην ουκρανική Vogue την αντίδραση του συζύγου της, προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όταν ξέσπασε ο πόλεμος και η Ρωσία εισέβαλλε στα ουκρανικά εδάφη.

«Θυμάμαι πολύ καλά το ξεκίνημα. Ήταν μια κανονική ημέρα, τα παιδιά επέστρεψαν από το σχολείο, οι γνωστές δουλειές στο σπίτι, η προετοιμασία για την επόμενη σχολική μέρα. Νιώθαμε μια ένταση. Υπήρχαν πολλές συζητήσεις παντού, για μια πιθανή εισβολή», είπε η Ολένα Ζελένσκα και πρόσθεσε: «Όμως μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήταν αδύνατο να πιστέψουμε πως αυτό θα συνέβαινε… τον 21ο αιώνα; Στο σύγχρονο κόσμο; Ξύπνησα μεταξύ 4 και 5 το πρωί, εξαιτίας ενός κρότου. Δεν συνειδητοποίησα αμέσως πως επρόκειτο για έκρηξη. Δεν κατάλαβα τι θα μπορούσε να είναι. Ο σύζυγός μου δεν ήταν στο κρεβάτι. Όμως όταν ξύπνησα, τον είδα ήδη ντυμένο με κοστούμι όπως συνήθως (αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα τον έβλεπα με κοστούμι και λευκό πουκάμισο-από εκείνη την ώρα ξεκίνησε να ντύνεται στρατιωτικά). “Ξεκίνησεˮ. Αυτό ήταν το μόνο που είπε. Δεν θα έλεγα πως υπήρχε πανικός. Σύγχυση ίσως. “Τι θα κάνουμε με τα παιδιά;ˮ. “Περίμενε", μου είπε. “Θα σε ενημερώσω. Σε κάθε περίπτωση μάζεψε τα απαραίτητα και όλα τα έγγραφαˮ. Και έφυγε από το σπίτι».

Η Ολένα Ζελένσκα κλήθηκε να εξηγήσει στα παιδιά τους, τον 9χρονο γιο τους και την 17χρονη κόρη τους τι συνέβαινε και τι σήμαινε η εισβολή της Ρωσίας. «Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσεις κάτι στα παιδιά. Βλέπουν τα πάντα, όπως κάθε παιδί στην Ουκρανία. Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα παιδιά, είναι όμως πολύ τίμια και ειλικρινή. Δεν μπορείς να τους κρύψεις τίποτα. Η καλύτερη στρατηγική είναι η αλήθεια. Έτσι συζητήσαμε τα πάντα με την κόρη μου και τον γιο μου. Προσπάθησα να απαντήσω τις ερωτήσεις τους. Μιλάμε πολύ, γιατί το να λέμε όσα μας πληγώνουν, το να μην μένουμε κλεισμένοι στον εαυτό μας, είναι η καλύτερη ψυχολογική μέθοδος. Λειτουργεί».

 

 

Ποια είναι η Ολένα Ζελένσκα - Η γνωριμία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Ολένα Ζελένσκα σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο όταν γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν νέος κωμικός και φοιτητής Νομικής εκείνη την εποχή. Η Ολένα κατέληξε να γίνει συγγραφέας για έναν κωμικό θίασο που βοήθησε τον Ζελένσκι να γίνει διάσημος στην ουκρανική κωμική σειρά «Servant of the People».

Η Ολένα Ζελένσκι υποστήριξε την καριέρα του συζύγου της στη βιομηχανία του θεάματος, πριν αυτός στραφεί στην πολιτική. Οι δύο τους είχαν σχέση για οκτώ χρόνια πριν παντρευτούν, στις 6 Σεπτεμβρίου 2003.

Το πρώτο παιδί της Ολένα και του προέδρου της Ουκρανίας είναι η κόρη Ολεξάνδρα, η οποία γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 2004. Καλωσόρισαν τον γιο τους, Κιρίλο, στις 21 Ιανουαρίου 2013. Τα παιδιά τους είναι σήμερα 17 και 9 ετών, αντίστοιχα.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ