Κοσμος

Oscars 2022: Ο Will Smith ζητά δημόσια συγγνώμη στον Chris Rock

«Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν αντιπροσωπευτικές του άντρα που θέλω να είμαι», δήλωσε ο Will Smith

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oscars 2022: Ο Will Smith χτυπά τον Chris Rock
Oscars 2022: Ο Will Smith χτυπά τον Chris Rock © EPA

Will Smith - Chris Rock: Η δημόσια συγγνώμη στον κωμικό μέσω Instagram - Όσα είπε για τη συμπεριφορά του ο ηθοποιός στην απονομή των Oscars 2022.

O Will Smith σχεδόν 24 ώρες μετά το επεισόδιο στα Oscars 2022, ζήτησε συγγνώμη στον Chris Rock για το χαστούκι που του έδωσε μετά από σχόλιο που έκανε ο κωμικός για τη σύζυγο του Smith, Jada Pinkett Smith.

Με μία ανάρτησή του στο Instagram, ο Will Smith χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του απαράδεκτη και δήλωσε ότι «ξεπέρασα τα όρια μου και έκανα λάθος» και πρόσθεσε: «Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν αντιπροσωπευτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης». 

Το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock προκάλεσε βροχή αντιδράσεων, καθώς αμαύρωσε τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου και την τελετή απονομής των Oscars 2022. Το επεισόδιο καταγράφηκε λίγη μόλις ώρα πριν ο Smith λάβει το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία Α' Ανδρικός Ρόλος για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard». 

 

 

Will Smith: Η ανάρτηση στο Instagram και η δημόσια συγγνώμη στον Chris Rock

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την ιατρική κατάσταση της Jeda ήταν υπερβολικό να το αντέξω και αντέδρασα συναισθηματικά.

» Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη σε εσένα, Chris. Ξεπέρασα τα όρια και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν αντιπροσωπευτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

» Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της τελετής απονομής, όλους τους παρευρισκόμενους και σε όσους παρακολουθούσαν απ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Γουίλιαμς και την οικογένεια μου από την ταινία King Richard. Μετανιώνω βαθύτατα που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Will Smith. 

 

 

Will Smith - Chris Rock: Η κόντρα που φαίνεται να κρατά χρόνια

Ο Will Smith και o Chris Rock φαίνεται πως έχουν κόντρα από παλαιότερα και συγκεκριμένα από τα βραβεία Όσκαρ του 2016, όπου παρουσίαζε και τότε ο κωμικός. Τότε, όπως αναφέρει πηγή στο περιοδικό People, ο Rock είχε βάλει ξανά στο στόχαστρο της Jeda Smith, η οποία δεν ήθελε να παρευρεθεί στα βραβεία καθώς δεν υπήρχαν πολλοί μαύροι ηθοποιοί υποψήφιοι.

«Η Jeda είπε δεν θα έρθει. Και αναρωτιέμαι “δεν είναι στην τηλεόραση;” Η Jeda θα μποϊκοτάρει τα Oscars; Το να μποϊκοτάρει η Jeda τα Όσκαρ είναι σαν να μποϊκοτάρω εγώ τα εσώρουχα της Rihanna. Δεν με κάλεσε κανείς», είχε πει. «Ο Smith ήταν ακόμα θυμωμένος γι' αυτό», σημειώνει η ίδια πηγή.

Ο Ροκ έκανε επίσης πλάκα με τον Σμιθ και την πιθανή υποψηφιότητά του στα Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Concussion. «Ο Γουίλ δεν ήταν υποψήφιος για το Concussion. Το καταλαβαίνω. Εκνευρίστηκες. Δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ ήταν τόσο καλός και δεν προτάθηκε. Έχεις δίκιο», ανέφερε. «Είναι επίσης άδικο που ο Γουίλ πληρώθηκε 20 εκατομμύρια για το Wild Wild West».

Will Smith - Chris Rock: Η Ακαδημία των Oscars ξεκινά έρευνα

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών καταδίκασε το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, περιστατικό που επισκίασε τη βραδιά των Όσκαρ 2022.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ακαδημία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα. «Έχουμε ξεκινήσει μία επίσημη έρευνα για το περιστατικό και θα διερευνήσουμε περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες με βάση τους κανονισμούς μας, τον κώδικα συμπεριφοράς και τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις         

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ